Blog

Alaskan Malamute: Ένας επικοινωνιακός σκύλος, Τι σημαίνει το όνομά του – Επισκόπηση φυλής, Χαρακτήρας και ανάγκες

Το Alaskan Malamute είναι μια σκανδιναβική φυλή σκύλων με ισχυρό σώμα, που εκτρέφεται για να μεταφέρει βάρη, όχι για αγώνες. Η φυλή είναι μακρύτερη στο ανάστημα και έχει βαρύ, στιβαρό σκελετό με εξαιρετική αντοχή.
Το βάδισμα είναι σταθερό, ακούραστο και καλά ισορροπημένο. Το τρίχωμα είναι πυκνό και έχει δύο στρώματα. Έχει ένα παχύ εξωτερικό στρώμα και ένα δασύτριχο υπόστρωμα που παρέχει πλήρη ζεστασιά. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι το λευκό και το μαύρο, το γκρι και το λευκό, το κόκκινο και το λευκό, το καφέ και το λευκό. Τα μάτια είναι σαν του λύκου, αλλά η έκφραση είναι απλή και φιλική.

Τύπος: Σκύλος εργασίας
Βάρος: 34 με 38 κιλά
Ύψος: 58 με 68 εκατοστά
Οικογένεια: Spitz, Βόρεια
Καταγωγή: Αλάσκα
Ημερομηνία καταγωγής: αρχαία χρόνια

Alaskan Malamute, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

– Ενεργειακό επίπεδο 3/5
– Ανάγκη για άσκηση 4/5
– Παιχνίδι 4/5
– Αγάπη 5/5
– Φιλικότητα προς άλλους σκύλους 1/5
– Φιλικότητα προς άλλα κατοικίδια 1/5
– Φιλικότητα προς τους ξένους 4/5
– Επαγρύπνηση 3/5
– Ευκολία στην εκπαίδευση 1/5
– Απαιτήσεις περιποίησης 3/5
– Ευαισθησία στη ζέστη 5/5
– Γάβγισμα 3/5

Alaskan Malamute: Ιστορικό φυλής

Το Alaskan Malamute, όπως και άλλα σκυλιά της οικογένειας Spitz, εξελίχθηκε στην Αρκτική, όπου η εμφάνισή του διαμορφώθηκε από τις σκληρές κλιματολογικές συνθήκες.
Η προέλευση της φυλής είναι άγνωστη, αλλά οι πρώτες καταγραφές της φυλής υποδηλώνουν ότι ζούσε μεταξύ των ιθαγενών Ινουίτ που ονομάζονταν Mahlemut, οι οποίοι ζούσαν κατά μήκος του Norton Sound στη βορειοδυτική ακτή της Αλάσκας. Η λέξη Mahlemut προέρχεται από το όνομα της φυλής των Ινουίτ Mahle και mut, που σημαίνει χωριό.
Αυτά τα σκυλιά ήταν συνεργάτες στο κυνήγι και μετέφεραν βαριά φορτία στο σπίτι. Δυνατά και μεγάλα, αλλά όχι γρήγορα, έκαναν τη δουλειά πολλών μικρότερων σκύλων.


Ήταν οι καλύτεροι βοηθοί για τους ανθρώπους και δεν τους αντιμετώπιζαν ως κατοικίδια αλλά ως μέλη της οικογένειας. οι πρώτοι εξερευνητές ήρθαν στην περιοχή αυτή τη δεκαετία του 1700.
Όταν ανακαλύφθηκε ο χρυσός το 1896, πολλοί ξένοι ήρθαν στην Αλάσκα και έστησαν αγώνες σκύλων για διασκέδαση και ψυχαγωγία.
Οι ιθαγενείς φυλές της Αλάσκας προσπάθησαν να αναπαράγουν τα σκυλιά που έφεραν οι ξένοι για να δημιουργήσουν ταχύτερους δρομείς ή τεράστιες αγέλες σκύλων που θα εργάζονταν για τη μεταφορά χρυσού. Τα μαλαμούτια κινδύνευαν με εξαφάνιση.
Το 1920, ένας ενθουσιώδης Άγγλος προσπάθησε να αναδημιουργήσει το παραδοσιακό Μαλαμούτ. Καθώς η φήμη της φυλής μεγάλωνε, μερικά επιλέχθηκαν για να βοηθήσουν τον ναύαρχο Μπερντ στο ταξίδι του στον Νότιο Πόλο το 1933.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα Μαλαμούτ χρησίμευσαν και πάλι ως σκύλοι υπηρεσίας, μεταφοράς και διάσωσης.
Το 1935 αναγνωρίστηκαν από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ και μπήκαν σε μια νέα φάση ως σκύλοι με επιρροή και πιστά κατοικίδια ζώα.

Ταμπεραμέντο, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Τα Μαλαμούτ είναι ισχυρογνώμονες, ανθεκτικοί, ανεξάρτητοι και διασκεδαστικοί σκύλοι.
Δεδομένης της ιστορίας τους στο έλκηθρο, αγαπούν τη δραστηριότητα, το παιχνίδι και την οικογενειακή συντροφιά. Αυτό το κουτάβι είναι φιλικό προς την οικογένεια και θα γίνει ένας καλός οικογενειακός σκύλος, αν καλυφθούν οι ανάγκες του για άσκηση. Εάν δεν αερίζεται, μπορεί να βαρεθεί και να γίνει καταστροφικό. Είναι επίσης φιλικό προς τους ξένους, αλλά πρέπει να κοινωνικοποιηθεί σιγά-σιγά με άλλα σκυλιά και νέα κατοικίδια.
Κάποια μπορεί να προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν στην οικογένεια, επιδεικνύοντας έντονη συμπεριφορά και τάση να σκάβει.

Βασικά χαρακτηριστικά της ράτσας

Τα μαλαμούτ είναι από τη φύση τους λάτρεις του χιονιού και του κρύου. Έχουν εξαιρετική αντοχή και μπορούν να τρέξουν αρκετά χιλιόμετρα. Ως εκ τούτου, χρειάζονται καθημερινή άσκηση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει μεγάλες βόλτες με λουρί και να τα κρατάτε χωρίς λουρί σε ασφαλές μέρος.
Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ειδικά αν είναι μαδημένο.

Υγεία και συχνά προβλήματα

Κύρια προβλήματα: Αλάσκα.
Μικρότερα προβλήματα: δυσπλασία των χόνδρων, υποθυρεοειδισμός.
Υψηλή συχνότητα: Γαστρική συστροφή, δυσπλασία των αιμοσφαιρίων, πολυνευρίτιδα, επιληπτικές κρίσεις.
Συνιστώμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι, (θυρεοειδής), (αγκώνας), χονδροδυσπλασία, (πολυνευροπάθεια).
Προσδόκιμο ζωής: 10-12 έτη.

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να περιγράφουν καλά τη φυλή, αλλά κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας για να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για μεταφορά και υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο της περιοχής σας.