Blog

Εικόνες και πληροφορίες για τις γάτες και τα γατάκια Βεγγάλης

Οι γάτες της Βεγγάλης έχουν το βλέμμα των άγριων συγγενών τους, αλλά το μέγεθος και την προσωπικότητα μιας οικόσιτης γατούλας. Επιπλέον, είναι χαριτωμένες και σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες, εξωτικές γάτες, μπορούν να κρατηθούν στο σπίτι σας με ασφάλεια.

Οι γάτες της Βεγγάλης είναι υβρίδια κατοικίδιων γατών και ασιατικών γατών λεοπάρδαλης. Η ιδιοκτησία υβριδίων πρώιμης γενιάς μπορεί να περιοριστεί στην πολιτεία σας ως εξωτικές γάτες. Οι καταχωρημένες γάτες της Βεγγάλης έχουν αφαιρεθεί τουλάχιστον 4 γενιές από τους άγριους προγόνους τους. Οι περισσότερες περιοχές θα επιτρέψουν υβρίδια 5ης γενιάς και πέρα, αλλά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τους τοπικούς νόμους πριν εισάγετε ένα στο σπίτι σας.1

Είτε είστε ήδη γονέας γάτας της Βεγγάλης είτε σκέφτεστε να αγοράσετε μία, μάθετε μερικά συναρπαστικά γεγονότα (και δείτε τις σούπερ χαριτωμένες φωτογραφίες) αυτού του εξημερωμένου αλλά με άγρια ​​όψη γατούλα.

Οι γάτες της Βεγγάλης έχουν μια ενδιαφέρουσα ιστορία καταγωγής

Δεδομένης της άγριας καταγωγής τους, οι γάτες της Βεγγάλης δεν υπάρχουν τόσο πολύ καιρό – και προέρχονται από την Αμερική.

Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, ένας παιδίατρος ονόματι Dr. Willard Centerwall άρχισε να εκτρέφει ασιατικές γάτες λεοπάρδαλης με οικόσιτες γάτες για να μελετήσει τη γενετική τους. Σύμφωνα με τη δουλειά του, είχαν ανοσία στον ιό της λευχαιμίας των αιλουροειδών. ήλπιζε ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε τελικά να εφαρμοστεί σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ο Centerwall αρρώστησε βαριά και έδωσε τα υβριδικά γατάκια του στον Jean Sudgen Mill. Είχε πειραματιστεί με διασταύρωση εξωτικών γατών και οικόσιτων γατών στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά έκανε ένα διάλειμμα από την αναπαραγωγή όταν πέθανε ο σύζυγός της.

Αφού έλαβε τα υβρίδια του Centerwall, ο Mill συνέχισε να ζευγαρώνει τις γάτες και να προωθεί τη νέα φυλή. Αρχικά αποκαλούσε τις γάτες “λεοπαρδέτα”, αλλά το όνομά τους άλλαξε σε Βεγγάλη προς τιμήν του επιστημονικού ονόματος της ασιατικής γάτας λεοπάρδαλης, Prionailurus bengalensis.

Μετά από χρόνια δουλειάς, ο Mill αναγνώρισε με επιτυχία τη Βεγγάλη από τη Διεθνή Ένωση Γάτων το 1983.

Οι γάτες της Βεγγάλης είναι γνωστές για την ευδιάκριτη εμφάνισή τους

Οι Βεγγάλης είναι ίσως περισσότερο γνωστοί για την εμφάνισή τους—εξάλλου μοιάζουν με μικροσκοπικές γάτες της ζούγκλας.

Τα παλτά της Βεγγάλης είναι κοντά, μεταξένια και έχουν ιριδίζον αποτέλεσμα. αν το φως πιάσει το παλτό μιας γάτας της Βεγγάλης με τον σωστό τρόπο, μπορεί να φαίνεται αστραφτερό.

Το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό είναι πιθανώς τα εντυπωσιακά, ευδιάκριτα σημάδια τους. Γενικά, τα παλτά τους μπορούν να είναι στίγματα (όπως ένα τσιτάχ) ή μαρμαρωμένα με μακριές, ελαφρώς ριγέ ρίγες όπως φαίνεται στη μαρμάρινη πέτρα. Οι περισσότεροι Βεγγάλης είναι μαύροι και καφέ, αλλά τα παλτά τους μπορεί να έχουν ποικιλία χρωμάτων, όπως ασημί, ανθρακί, ακόμα και μπλε.

Οι γάτες της Βεγγάλης είναι πολύ δραστήριες

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της αγριόγατας έχει εκτραφεί από τη Βεγγάλη, οι ιδιοκτήτες λένε ότι οι γάτες τους είναι εξαιρετικά δραστήριες, φωνητικές και πολύ έξυπνες. Αν ψάχνετε για ένα γατάκι που θέλει απλώς να κουλουριαστεί και να χαλαρώσει σε ένα ηλιόλουστο μέρος, τότε μια γάτα Βεγγάλης μάλλον δεν είναι για εσάς.

Τα Bengals μπορεί να είναι μεγάλα

Ενώ μια γάτα της Βεγγάλης δεν θα ζυγίζει τόσο όσο μια Maine Coon, μπορεί να γίνει αρκετά μεγάλη. Μια αρσενική γάτα της Βεγγάλης μπορεί να ζυγίζει μεταξύ 10 και 15 λίβρες κατά μέσο όρο, ενώ τα θηλυκά ζυγίζουν μεταξύ 8 και 10 λίβρες.

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις: Τα μεγαλύτερα αρσενικά της Βεγγάλης μπορεί να ζυγίζουν έως και 20 έως 22 κιλά.

Οι γάτες της Βεγγάλης έχουν αρπακτικό ένστικτο

Οι γάτες της Βεγγάλης έχουν ένα εξαιρετικά ισχυρό ένστικτο αρπακτικών, επομένως είναι σημαντικό να κρατάτε μακριά τους τα κουνελάκια, τα χάμστερ, τα ποντίκια και άλλα μικρά κατοικίδια.

Εάν είστε τσιγκούνηδες – ή απλά δεν θέλετε να ξυπνήσετε με το περιστασιακό νεκρό ποντίκι ή πουλί – μια Βεγγάλη μπορεί να μην είναι το κατάλληλο γατάκι για εσάς.

Οι γάτες της Βεγγάλης μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβές

Εάν θέλετε να αγοράσετε μια γάτα της Βεγγάλης, καλύτερα να αρχίσετε να μετράτε τις πένες σας τώρα – μπορεί να κοστίσουν σοβαρά μετρητά.

Αν ψάχνετε για μια γάτα Βεγγάλης που δεν είναι σόου, πιθανότατα θα πληρώσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια. Αλλά αν ελπίζετε σε μια Βεγγάλη υψηλής ποιότητας, η τιμή μπορεί να είναι χιλιάδες. Το Bengal Cat Club σημειώνει ότι οι τιμές εξαρτώνται από την τοποθεσία, τον εκτροφέα, το φύλο, την ποιότητα και τη γενιά που αφαιρέθηκε από την ασιατική γάτα λεοπάρδαλη. Σημειώνουν 10.000 δολάρια ως μια από τις υψηλότερες τιμές και υπάρχουν αναφορές για μια Βρετανίδα που πλήρωσε 50.000 δολάρια για μια γάτα της Βεγγάλης.

Οι Bengals Δημιουργούν μια Spin-Off φυλή που ονομάζεται Cheetoh

Τα Cheetohs, ένας συνδυασμός Bengal και Ocicat, προέρχονται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001. Αρχικά ανατράφηκαν από μια γυναίκα που ονομαζόταν Carol Drymon, η οποία ήθελε να αναπτύξει μια μοναδική γενεαλογία – και πέτυχε τον στόχο της.

Το Cheetoh μοιάζει με ένα μικροσκοπικό τσιτάχ αλλά έχει το μέγεθος, την προσωπικότητα και το ταμπεραμέντο μιας οικόσιτης γάτας.