Blog

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω το νερό στο σιντριβάνι της γάτας μου; – Χρήσιμες πληροφορίες

Το να έχετε ένα σιντριβάνι νερού για τη γάτα σας μπορεί να είναι θεόσταλτο δώρο. Όχι μόνο φαίνεται να αρέσει στις γάτες να πίνουν από ένα σιντριβάνι περισσότερο από το να έχουν ένα στάσιμο μπολ με νερό, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο βολικό και για εσάς. Εάν έχετε πρόσφατα επιλέξει ένα σιντριβάνι νερού για γάτες, πιθανώς αναζητάτε τρόπους για να διασφαλίσετε ότι το φροντίζετε σωστά.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τι ακριβώς μπορείτε να περιμένετε όσον αφορά τον καθαρισμό του σιντριβανιού νερού – και όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την αλλαγή αυτή.

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το νερό σε ένα σιντριβάνι για γάτες

Το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το νερό στο σιντριβάνι νερού μιας γάτας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να αλλάζετε εντελώς το νερό στο σιντριβάνι κάθε 3 έως 4 ημέρες για πολλές γάτες ή κάθε 5 έως 6 ημέρες για μια μεμονωμένη γάτα.

Αυτός είναι απλώς ένας μέσος όρος και μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να το αλλάζετε συχνότερα ή λιγότερο συχνά, ανάλογα με την κατάσταση διαβίωσής σας. Εάν έχετε μακρύτριχη γάτα, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε λίγη συσσώρευση τριχών στον μηχανισμό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συχνότερη αλλαγή του νερού.
Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα

Μόλις δείτε πόσο γρήγορα βρωμίζει το σιντριβάνι νερού της γάτας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα. Αν πρέπει να το καθαρίζετε κάθε 2 με 3 ημέρες, προγραμματίστε το στο ημερολόγιό σας και δεσμευτείτε ότι θα κάνετε τη δουλειά.

Μερικές φορές, ωφελεί τους ανθρώπους να έχουν ρυθμίσει ειδοποιήσεις ή υπενθυμίσεις, ώστε να μην ξεχνάτε. Εξάλλου, υπάρχουν εκατομμύρια εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε καθημερινά και μερικές φορές, η αλλαγή του σιντριβανιού της γάτας μπορεί να μείνει στην άκρη.

Οπτικές ενδείξεις

Αν το νερό φαίνεται να έχει αρχίσει να γίνεται λίγο βρώμικο ή αν παρατηρήσετε κάποια σκουπίδια, ήρθε η ώρα να το αλλάξετε. Συχνά μπορείτε να καταλάβετε πολλά κοιτάζοντας το ίδιο το σιντριβάνι.

Τα περισσότερα σιντριβάνια νερού για γάτες διαθέτουν φίλτρα, έτσι ώστε το νερό να παραμένει φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά κάθε σιντριβάνι νερού για γάτες μπορεί να έχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα για την αλλαγή του φίλτρου ή την πλήρη αλλαγή του νερού. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι το σιντριβάνι νερού της γάτας σας φαίνεται λίγο βρώμικο, αλλάξτε το ανεξάρτητα από το χρονοδιάγραμμα.

Πώς να αλλάξετε το νερό στο σιντριβάνι της γάτας

Το σιντριβάνι σας μπορεί να διαφέρει πολύ από κάποιο άλλο που κυκλοφορεί στην αγορά. Για να αλλάξετε το νερό της γάτας σας, είναι καλύτερο να κοιτάξετε τις συγκεκριμένες οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν σας. Κάποιες θα είναι σχετικά εύκολο να αλλαχθούν, ενώ άλλες απαιτούν αποσυναρμολόγηση.

Αν έχετε χάσει τις οδηγίες μετά την αγορά, ελέγξτε την περιγραφή στον ιστότοπο. Οι οδηγίες φροντίδας συχνά παρατίθενται μαζί με τις πληροφορίες για το προϊόν, ανεξάρτητα από το αν αγοράζετε από τον ιστότοπο της μάρκας ή από τρίτους.

Πλεονεκτήματα των σιντριβανιών νερού για γάτες

Αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της απόκτησης ενός σιντριβανιού νερού για γάτες. Αν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, παραθέτουμε ορισμένα οφέλη που μπορεί να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
1. Τα σιντριβάνια νερού ενθαρρύνουν τις γάτες να πίνουν πιο συχνά

Δεν είναι μυστικό ότι οι γάτες μας συχνά δεν πίνουν πολύ νερό. Αυτό οφείλεται εν μέρει στη φυσική τους φυσιολογία, καθώς έχουν εξελιχθεί από τις αφρικανικές αγριόγατες (Felis silvestris libyca) που ήταν προσαρμοσμένες σε περιβάλλοντα με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό. Στις εξημερωμένες γάτες μας, όσες τρώνε υγρή τροφή, παίρνουν σχεδόν όλο, αν όχι όλο, το υγρό που χρειάζονται από την τροφή τους. Ωστόσο, ακόμη και αν παίρνουν όλα τα υγρά που χρειάζονται για να επιβιώσουν από την τροφή τους, είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικό γι’ αυτές αν μπορέσουμε να τις κάνουμε να πίνουν περισσότερο νερό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνες τις γάτες που τρώνε ξηρή δίαιτα με κροκέτες, η οποία περιέχει πολύ λίγη υγρασία, και για εκείνες με προβλήματα υγείας, όπως η υποτροπιάζουσα κυστίτιδα.

Η ύπαρξη μιας πηγής νερού που ρέει θα γοητεύσει τη γάτα σας, ενθαρρύνοντάς την να πίνει περισσότερο στο σπίτι. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μερικά επιπλέον πράγματα για να διατηρήσετε τη γάτα σας ενυδατωμένη, όπως το να προσφέρετε υγρή κονσερβοποιημένη γατοτροφή σε ημι-τακτική βάση και να αυξήσετε τον αριθμό των διαθέσιμων σταθμών ποτίσματος στο σπίτι.

2. Επιτρέπει τη συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο νερό

Έχετε δει ποτέ ένα στάσιμο μπολ με νερό για γάτες; Μπορεί να γίνει αρκετά αηδιαστικό! Οι γάτες σας μπορεί να αφήσουν πίσω στο νερό υπολείμματα από ψίχουλα φαγητού, υπολείμματα από το πάτωμα, τρίχες, σάλιο και έναν ανεμοστρόβιλο από άλλα δυσάρεστα πράγματα. Η ύπαρξη μιας πηγής νερού που ρέει και φιλτράρεται επιτρέπει στη γάτα σας να έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο νερό.

Το σύστημα φιλτραρίσματος που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, φιλτράροντας συνεχώς το νερό για να το κάνει όσο το δυνατόν πιο νόστιμο και καθαρό.
3. Φιλτράρει πιθανά υπολείμματα και βακτήρια από το πιάτο

Τα σιντριβάνια νερού ρέουν μέσα από ένα σύστημα. Διαθέτουν μια συσκευή φιλτραρίσματος στο πίσω μέρος που παγιδεύει τυχόν συντρίμμια, επιτρέποντας στο νερό να παραμείνει φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ένα στάσιμο μπολ με νερό μπορεί να αποτελέσει έδαφος αναπαραγωγής για κάθε είδους δυσάρεστα πράγματα. Αν δεν θυμάστε να το αλλάζετε καθημερινά, μπορεί γρήγορα να γίνει πρόβλημα. Ένα σιντριβάνι νερού θα ανακουφίσει πολύ από το πρόβλημα – νομίζουμε ότι θα συμφωνήσετε!

4. Τα σιντριβάνια νερού για γάτες εξοικονομούν χρόνο

Έχουμε τόσα πολλά να φροντίσουμε αυτές τις μέρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γεμάτο πρόγραμμα και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους. Μπορεί να γίνει αρκετά ταραχώδες το να αλλάζετε το πιάτο με το νερό της γάτας σας μέρα με τη μέρα. Με ένα σιντριβάνι νερού, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή του νερού για αρκετές ημέρες κάθε φορά. Μπορεί να σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία και να σας κρατήσει χαρούμενους με τη γνώση ότι η γάτα σας έχει φρέσκο και καθαρό νερό διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.

Συμπέρασμα

Τώρα καταλαβαίνετε ότι το πόσο συχνά αλλάζετε το νερό της γάτας σας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μια μικρή δοκιμή και να κάνετε λάθη στην αρχή. Ίσως χρειαστεί να δείτε πόσος χρόνος χρειάζεται για να λερωθεί το νερό πριν έχετε μια καλή ένδειξη για το πότε πρέπει να το αλλάξετε.

Να θυμάστε ότι μερικές φορές μπορεί να φαίνεται καθαρό ακόμα και όταν δεν είναι, γι’ αυτό να τηρείτε πάντα ένα μέγιστο όριο 5 ημερών πριν από τον καθαρισμό του νερού. Εάν το νερό φαίνεται βρώμικο αλλά δεν έχει περάσει περισσότερο από το χρονικό διάστημα που συνιστά η συγκεκριμένη μάρκα σιντριβανιού για γάτες, αλλάξτε το ούτως ή άλλως. Όσο πιο φρέσκα μπορείτε να διατηρήσετε τα πράγματα, τόσο το καλύτερο.