Blog

Τα καλύτερα παιχνίδια για τυφλές γάτες – Οδηγός αγοράς

Οι γάτες είναι εξαιρετικά παιχνιδιάρες, ειδικά όταν είναι μικρές. Τι γίνεται όμως αν έχετε μια γάτα που δεν μπορεί πλέον να δει; Και οι τυφλές γάτες αγαπούν να παίζουν, αλλά το να τους βρείτε τα κατάλληλα παιχνίδια που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στην αγορά για να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Τα παιχνίδια για γάτες είναι τόσο ποικίλα και τόσο εξελιγμένα στις μέρες μας που υπάρχουν πολλές επιλογές για γάτες όλων των τύπων, ακόμη και για τυφλές γάτες.

Οδηγός αγοράς – Τι κάνει ένα παιχνίδι καλό για τυφλές γάτες;

Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που καθιστούν τα παιχνίδια τέλεια για τυφλές γάτες. Πρώτον, ο θόρυβος είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Κάθε παιχνίδι που κάνει θόρυβο θα είναι άμεσα ελκυστικό για τις τυφλές γάτες. Οι γάτες που έχουν χάσει την όρασή τους πρέπει να χρησιμοποιούν τα αυτιά τους για να κυνηγούν και να παίζουν. Υπάρχουν τόνοι παιχνιδιών που κάνουν θόρυβο, από το κελάηδημα και το τρίξιμο μέχρι το τσαλάκωμα και το κουδούνισμα. Βρείτε ένα θορυβώδες παιχνίδι που είναι ιδανικό για τη γάτα σας.

Η υφή και η αίσθηση είναι επίσης καλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε εδώ. Τα παιχνίδια που έχουν μαλακή εξωτερική πλευρά ή μπάλες με υφή ή χνουδωτές μπορούν να βοηθήσουν να δώσετε στις γάτες σας κάτι άλλο για να προσκολληθούν εκτός από την καθαρά οπτική ελκυστικότητα. Πολλά παιχνίδια σε αυτή τη λίστα είναι μαλακά ή με υφή που βοηθούν τις γάτες σας να αισθάνονται πιο άνετα και να ασχολούνται με το παιχνίδι.

Αγνοήστε τα φανταχτερά παιχνίδια που χρησιμοποιούν χρώματα ή φώτα για να προσελκύσουν τις γάτες. Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε σε θορυβώδη και με υφή παιχνίδια που είναι ιδανικά για τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Δοκιμάστε πολλαπλά παιχνίδια

Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε πολλά παιχνίδια για να βρείτε αυτό που ταιριάζει απόλυτα στη συγκεκριμένη γάτα σας. Ακόμη και οι γάτες με άθικτη όραση μπορεί να είναι επιλεκτικές. Οι τυφλές γάτες μπορεί να είναι ακόμη πιο επιλεκτικές από το κανονικό. Αν έχετε την υπομονή και τον προϋπολογισμό, ίσως είναι καλή ιδέα να αγοράσετε μια πληθώρα διαφορετικών ειδών παιχνιδιών. Η γάτα σας μπορεί να μην κάνει κλικ με το πρώτο, αλλά μπορεί να ερωτευτεί το παιχνίδι δύο ή τρία. Αν έχετε μια ηλικιωμένη γάτα ή μια γάτα που είναι υπέρβαρη, μπορεί να μην θέλει να παίζει πια γενικά. Καθώς οι γάτες μεγαλώνουν, μπορεί σιγά σιγά να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τα παιχνίδια για γάτες. Αν συμβαίνει αυτό, μην αποθαρρύνεστε, αυτό είναι ένα εντελώς φυσικό φαινόμενο.
Όταν έχετε αμφιβολίες, χρησιμοποιήστε Catnip

Το catnip είναι πάντα ένας νικητής. Ακόμη και οι τυφλές γάτες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το catnip. Το catnip λειτουργεί μέσω της μύτης, οπότε το γεγονός ότι η γάτα σας δεν μπορεί να δει δεν θα εμποδίσει την ικανότητά της να απολαύσει το catnip στο μέγιστο βαθμό. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε παιχνίδια που να απευθύνονται στην τυφλή γάτα σας, δοκιμάστε το catnip. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τύποι παιχνιδιών με catnip . Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν οι επιλογές που παρουσιάζονται εδώ, δοκιμάστε μερικά διαφορετικά παιχνίδια με catnip . Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ένα παιχνίδι με catnip που θα αρέσει στη γάτα σας.

Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό γατών που φαινομενικά έχουν ανοσία στο catnip. Ας ελπίσουμε ότι η γάτα σας δεν είναι μία από αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις που είναι. Αν τους αρέσει το catnip, θα τους αρέσει ένα παιχνίδι catnip, με όραση ή χωρίς όραση.


Παιχνίδια προς αποφυγή

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε κάθε είδους παιχνίδι που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην όραση. Πράγματα που λάμπουν ή αναβοσβήνουν δεν θα έχουν καμία απήχηση σε μια τυφλή γάτα. Ακόμα και τα φτερά δεν θα έχουν την ίδια ελκυστικότητα που έχουν για τις γάτες που έχουν ακόμα την όρασή τους. Δυστυχώς, οι δείκτες λέιζερ είναι επίσης εκτός παιχνιδιού. Μπορεί επίσης να θέλετε να αποφύγετε κάθε είδους παιχνίδι που μπορεί να μπερδέψει τις γάτες σας, όπως πύργους γάτας ή condos για γάτες. Αν δεν μπορούν να δουν ακριβώς πού βρίσκονται, μπορεί να μην αισθάνονται άνετα αν τους δώσετε ένα κάθισμα με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένες.