Blog

6 δροσιστικές τροφές για το σκύλο σας αυτό το καλοκαίρι: Ποιες είναι ασφαλής και απαραίτητες για τη διατροφή τους- Χρήσιμες πληροφορίες

Η έντονη ζέστη κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μπορεί να θέσει το κατοικίδιό σας σε κίνδυνο θερμοπληξίας και άλλων καλοκαιρινών ασθενειών. Ακολουθούν τροφές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα τους δροσερό.

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι εδώ και είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που η επιβίωση χωρίς κλιματισμό και δροσιστικές τροφές είναι σχεδόν αδύνατη. Όπως κι εμείς, έτσι και τα αγαπημένα μας κατοικίδια κινδυνεύουν από πλήθος καλοκαιρινών ασθενειών και απαιτούν αλλαγή στη ρουτίνα και τη διατροφή τους. Είναι σημαντικό να προσθέσετε ενυδατικές τροφές στη διατροφή τους, ώστε το σώμα τους να παραμείνει δροσερό.

Επίσης, οι πρωινές βόλτες πρέπει να προτιμώνται για τον τριχωτό σας φίλο, καθώς η καλοκαιρινή ζέστη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θερμικών ασθενειών σε αυτά. Εάν ο σκύλος σας έχει αυξημένους ρυθμούς αναπνοής, ξηρά ή κολλώδη ούλα, μώλωπες στα ούλα, λήθαργο ή αποπροσανατολισμό, μπορεί να έχει υποστεί θερμοπληξία και είναι σημαντικό να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

“Η εποχή του παγωτού είναι επίσημα εδώ και φέρνει μαζί της την υπόσχεση για καλοκαιρινές λιχουδιές που κάνουν τη ζέστη να αξίζει τον κόπο. Η λεμονάδα, το βουτυρόγαλα και το παγωμένο τσάι γίνονται μέρος της καλοκαιρινής μας διατροφής και η διατήρηση της δροσιάς με αυτά τα παγωμένα ροφήματα γίνεται απαραίτητη για να νικήσουμε τη ζέστη. Όπως οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν με τον καιρό, για να προσαρμοστούν στην εποχή, έτσι και αυτές των κατοικίδιων ζώων μας. Το να διατηρείτε τα καλοκαίρια δροσερά και άνετα για τα κατοικίδιά σας είναι πανεύκολο, αρκεί να έχετε κατά νου μερικές υποδείξεις. Οι σωστές διατροφικές αλλαγές και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν τα καλοκαίρια με το κατοικίδιό σας μια διασκεδαστική και αξέχαστη στιγμή!”, λέει η Poorvi Anthony, συνιδρύτρια της JUSTDOGS.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Τα καρπούζια είναι πολύ ωφέλιμο να καταναλώνονται από τα κατοικίδιά σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι πολύ ασφαλή για τα κατοικίδια ζώα και λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που περιέχουν, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιό σας θα λάβει την απαιτούμενη ποσότητα ενυδάτωσης. Τα καρπούζια είναι γεμάτα με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη βελτίωση της συνολικής υγείας των κατοικίδιων ζώων σας. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλους τους σπόρους από αυτό πριν το δώσετε στο κατοικίδιό σας, καθώς μπορεί να είναι επιβλαβείς.

ΑΓΓΟΥΡΙ

Δεν λένε “ψυχρός σαν αγγούρι” για το τίποτα. Τα αγγούρια είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες όπως B1, B7, C και K και σε μέταλλα, όπως χαλκό, κάλιο, μαγνήσιο, τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του εντέρου του κατοικίδιου ζώου σας. Το να τα δίνετε στο κατοικίδιό σας είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να αποτοξινώσετε τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Η υψηλή ποσότητα νερού που περιέχουν τα αγγούρια τα καθιστά ιδανικό μέρος της καλοκαιρινής διατροφής του κατοικίδιου ζώου σας, καθώς βοηθούν στην παροχή της ενυδάτωσης που μπορεί να χρειάζονται ορισμένα κατοικίδια ζώα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος να πίνουν αρκετό νερό.

ΝΕΡΟ ΚΑΡΥΔΑΣ

Πολλές φορές, τα κατοικίδιά μας αρνούνται να πιουν νερό απλά και μόνο από έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γεύση ή απλά από πλήξη. Και ποιος μπορεί να τα κατηγορήσει; Ακόμα και σε εμάς τους ανθρώπους αρέσει κάποια ποικιλία με τη μορφή νόστιμων κρύων, δροσιστικών ποτών που μας κρατούν δροσερούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από αυτή την άποψη, λίγο νερό καρύδας είναι πολύ χρήσιμο για να εισαγάγετε τη σωστή ενυδάτωση στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Είναι ασφαλές για τα κατοικίδιά σας και τους παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και ευεργετικούς ηλεκτρολύτες που μπορούν να τα βοηθήσουν να παραμείνουν δροσερά στη ζέστη του καλοκαιριού.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΓΑΛΑ

Είναι ένα καλοκαιρινό γεύμα πραγματικά ποτέ πλήρες χωρίς ένα ποτήρι δροσερό βουτυρόγαλα για να καταπραΰνει την ψυχή; Τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο γιαούρτι και το βουτυρόγαλα είναι εξίσου καλά για τα κατοικίδια ζώα όσο και για εμάς και μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση στον καυτό καλοκαιρινό καιρό. Η προβιοτική φύση αυτής της καταπληκτικής τροφής μπορεί επίσης να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία του εντέρου του κατοικίδιου ζώου σας.

ΜΑΝΓΚΟ

Το μάνγκο είναι πραγματικά ο βασιλιάς όλων των φρούτων όταν πρόκειται να προσφέρει την πιο απολαυστική γεύση, εκτός από μερικές πολύ σημαντικές βιταμίνες όπως Α, Β6, C, Ε και βασικά αντιοξειδωτικά. Μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά υγιεινή και νόστιμη λιχουδιά για τα σκυλιά σας σε αυτόν τον ζεστό καιρό. Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε την εξωτερική φλούδα και τον σπόρο πριν δώσετε στο κατοικίδιό σας αυτό το φοβερό φρούτο.

ΣΑΛΤΣΕΣ

Εκτός από τις παραπάνω τροφές, είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα να συμπεριλάβετε τροφές με σάλτσα στα κανονικά γεύματα του κατοικίδιου ζώου σας για να τα κάνετε πιο νόστιμα και πιο ενυδατικά για τα κατοικίδιά σας. Οι τροφές με σάλτσα παρέχουν πολλά υγιεινά λιπαρά που χρειάζονται τα κατοικίδιά σας για να καταπολεμήσουν τη ζέστη, καθώς και να προσθέσουν λίγο επιπλέον νερό στη διατροφή τους για να τα κρατήσουν δροσερά και χαρούμενα.

Με αυτές τις τροφές, μπορείτε να κάνετε το καλοκαίρι μια πολύ ευχάριστη εποχή για τα κατοικίδιά σας και να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν ενυδατωμένα, υγιή και ευτυχισμένα.