Blog

7 φυλές γατών Garfield που αξίζει να γνωρίσετε

Ο Garfield είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας και μια από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς γάτες. Το μεγάλο ερώτημα στο μυαλό όλων είναι τι τύπος γάτας είναι ο Garfield το αγαπημένο αιλουροειδές κινουμένων σχεδίων;

Υπάρχουν πολλές φυλές πορτοκαλί γατών με τις οποίες μπορεί να μπερδευτεί ή όχι ο Garfield. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε επτά ράτσες γατών Garfield και τι τις κάνει τόσο αξιαγάπητες.

Τι είδους γάτα είναι ο Garfield;

Ο Jim Davis, ο δημιουργός του Garfield, ρωτήθηκε ποια ράτσα είναι αυτό το φανταστικό αιλουροειδές και είπε ότι το Garfield είναι ένας συνδυασμός από διαφορετικά είδη φυλών.

Ωστόσο, αν θέλαμε να το περιορίσουμε, με βάση την προσωπικότητά του, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τη ριγέ τζίντζερ γούνα , ο Garfield είναι πιθανώς μια πορτοκαλί τιγρέ γάτα περσική ή εξωτική κοντότριχη γάτα (η οποία είναι η κοντότριχη ξαδέρφη της περσικής γάτας).

Και οι δύο φυλές έχουν χαλαρές προσωπικότητες και αγαπούν να ξαπλώνουν και να απολαμβάνουν τη συντροφιά των ανθρώπων τους. Ρίχνοντας μια ματιά στους σωματότυπους των φυλών (οι οποίοι είναι παρόμοιοι), το περσικό και το εξωτικό κοντότριχο έχουν κοντό αλλά μεγάλο σκελετό σώματος (αναφέρεται ως cobby) με χνουδωτή ουρά και αξιολάτρευτο, στρογγυλό πρόσωπο.

Ποια φυλή γατών μοιάζει με τον Garfield;

Ο Garfield είναι μια πορτοκαλί τιγρέ γάτα, αλλά τα μοτίβα με τιγρέ μπορεί να διαφέρουν κάπως. Εδώ είναι τα μοτίβα και οι τύποι τριχώματος που μπορεί να δείτε σε μια πορτοκαλί τιγρέ γάτα.

#1 Βρετανική κοντότριχη

Οι βρετανικές κοντότριχες είναι μια από τις παλαιότερες ράτσες γατών στον κόσμο. Οι Ρωμαίοι λέγεται ότι εισήγαγαν αυτές τις γάτες από την Αίγυπτο, πιθανώς να τις έφεραν μαζί τους όταν εισέβαλαν στη Βρετανία.

Το τρίχωμα της British Shorthair είναι κοντό, χοντρό και βελούδινο και υπάρχει σε πολλά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί. Το χρώμα των ματιών, το οποίο εξαρτάται από το χρώμα του τριχώματος, κυμαίνεται από μπλε έως χάλκινο.

Όπως ο Γκάρφιλντ, έτσι και το Βρετανικό Κοντότριχο είναι συχνά χαλαρό και έχει γλυκό ταμπεραμέντο και τρυφερή φύση. Γενικά τους αρέσει να παραμένουν αδρανείς και δεν χρειάζονται πολύ παιχνίδι ή άσκηση για να είναι ικανοποιημένοι.

#2 Περσική

Η περσική γάτα εμφανίστηκε στη Δύση γύρω στο 1620, αλλά μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα αυτή η ράτσα έγινε μεγάλη ζήτηση. Η γάτα Περσίας θεωρείται μια από τις πιο έξυπνες γάτες και είναι γνωστή για την ικανότητα να εκπαιδεύονται.

Οι γάτες Περσίας με λευκό τρίχωμα θεωρούνται οι πιο εμβληματικές, αλλά οι πορτοκαλί είναι μερικές από τις πιο ξεχωριστές γάτες.

Παρόμοια με τον χαρακτήρα του Garfield, οι περσικές γάτες είναι επιλεκτικές και προσφέρουν προσοχή μόνο με την οικογένεια και λίγους έμπιστους φίλους. Αυτή η αξιολάτρευτη, επίπεδη, στρογγυλή ράτσα γάτας τα πάει καλά με τα παιδιά καθώς και με άλλα οικιακά κατοικίδια. Ωστόσο, οι γάτες Περσίας δεν είναι λάτρεις των θορυβωδών περιβαλλόντων και προτιμούν ήρεμα σπίτια όπου υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές.

#3 Μέιν Κουν

Η ράτσα γάτας Maine Coon είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς στον κόσμο, με καταγωγή από την πολιτεία του Maine, όπου αναπτύχθηκε φυσικά.

Τα Maine Coons είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 30 χρωματικές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί τιγρέ, όπως και ο Garfield. Το μακρύ τρίχωμα του Main Coon είναι μεταξένιο και λείο και γίνεται πιο κοντό στους ώμους.

Η Maine Coon είναι μια έξυπνη και πιστή ράτσα που αγαπά την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι γνωστοί για τη γλυκιά τους διάθεση και την ήρεμη προοπτική της ζωής και τείνουν να ακολουθούν τον αγαπημένο τους άνθρωπο στο σπίτι. Τους αρέσει να είναι ψηλά. Είναι επίσης γνωστό ότι τους ιντριγκάρει το νερό.

#4Munchkin

Το Munchkin είναι μια σχετικά νέα φυλή, που καθιερώθηκε μόλις τη δεκαετία του 1980.

Οι γάτες Munchkin έρχονται σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και σχέδια, συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί τιγρέ. Μπορεί να έχουν κοντό ή μακρύ τρίχωμα.

Τα Munchkin’s είναι ενεργητικές και αγαπησιάρικες γάτες. Αυτό που τους λείπει στο μήκος των ποδιών το αναπληρώνουν με την ασυνήθιστη εμφάνιση και το στοργικό τους ταμπεραμέντο. Συχνά μπορεί να τους δει κανείς να κάθονται στα πίσω πόδια τους για να κοιτάξουν έξω από το παράθυρο ή να δουν πάνω από έπιπλα. Το Munchkin είναι εξαιρετικά έξυπνο και μπορεί να διδαχθεί κόλπα όταν ανταμείβεται με λιχουδιές.

#5Τουρκική Ανγκόρα

Αυτή η φυσική φυλή προέρχεται από την περιοχή της Άγκυρας κοντά στην κεντρική Τουρκία και θεωρείται εθνικός θησαυρός. Πιστεύεται ότι η Τουρκική Ανγκόρα εισήχθη στην Ευρώπη από τους Βίκινγκς, πιθανώς κατά τον 10ο αιώνα. Η Τουρκική Ανγκόρα τότε πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1950 από Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Τα πρώτα τουρκικά Angoras ήταν λευκά με μπλε ή πράσινα μάτια, τώρα υπάρχουν σε πολλά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του πορτοκαλί τιγρέ. Όπως και ο Garfield, έτσι και η τουρκική Angora έχει μια κομψή κατασκευή και μεγάλα, εκφραστικά μάτια.

Το τουρκικό Angora είναι πολύ έξυπνο και είναι γνωστό για τις δεξιότητές του στην επίλυση προβλημάτων, καθώς και για το ότι είναι εξαιρετικά εκπαιδευύσιμο. Αυτή η φυλή μπορεί να μάθει βασικές εντολές και ανταποκρίνεται ενεργά στα ανθρώπινα συναισθήματα, καθιστώντας την μια συναισθηματικά έξυπνη φυλή.

#6 Βεγγάλης

Τα Bengals έχουν υπέροχα παλτά που έχουν πολλά εντυπωσιακά μοτίβα, όπως τιγρέ, με στίγματα και στρογγυλά σημάδια, μερικές φορές με πρόσθετους χρωματικούς τόνους μέσα στο σχέδιο.

Όπως ο Garfield, μερικοί Βεγγάλης υπάρχουν σε πορτοκαλί τιγρέ χρωματισμό. Οι Bengals είναι επίσης πολύ έξυπνες και κοινωνικές γάτες με παιχνιδιάρικες προσωπικότητες – είναι γνωστό ότι μπαίνουν σε μπελάδες ανοίγοντας διακόπτες ή ανοίγοντας ντουλάπια όταν είναι ανήσυχες. Σε αντίθεση με τον Garfield, ωστόσο, η Βεγγάλη είναι φυσικά αθλητική και απολαμβάνει την αναρρίχηση και τα άλματα, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρουν μια περιπέτεια εσωτερικού χώρου για να μπουν.

#7 Exotic Shorthair

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία τη δεκαετία του 1960, οι Πέρσες εκτρέφονταν αποκλειστικά με American Shorthairs και British Shorthairs, προκειμένου να παράγουν πιο κοντά παλτά που είναι ευκολότερα στη διαχείριση. Αυτή η ράτσα χαμηλότερης συντήρησης είναι αγαπημένη μεταξύ των ιδιοκτητών γατών επειδή είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσει μπερδεμένη γούνα.

Τα Exotic Shorthair μοιάζουν πολύ με τα περσικά που έχουν τα ίδια μικρά, στρογγυλεμένα, φαρδιά αυτιά που γέρνουν ελαφρώς προς τα εμπρός. Το Exotic Shorthair έχει κοντό ρύγχος και στρογγυλεμένα μάτια που μοιάζουν με κούκλα. Το κύριο πράγμα που κάνει αυτές τις δύο ράτσες διαφορετικές είναι ότι το Exotic Shorthair δεν έχει το μακρύ, βελούδινο τρίχωμα.

Όπως ο Garfield, έτσι και το Exotic Shorthair έχει μια χαλαρή, μελαγχολική προσωπικότητα. Οι εξωτικές κοντότριχες αναφέρονται ότι είναι κάπως πιο ζωηρές από τις γάτες Περσίας. είναι τόσο πιθανό να βρεθούν να παίρνουν έναν υπνάκο όσο παίζουν με τους ιδιοκτήτες τους.