Blog

Φυλή γάτας: Όλες οι γάτες Ragdoll έχουν μπλε μάτια;

Οι γάτες Ragdoll είναι γνωστές για το όμορφο μεταξένιο τρίχωμά τους, την απίστευτα φιλική φύση τους και τα εντυπωσιακά τους μάτια. Όλες οι Ragdoll, ανεξάρτητα από το μοτίβο τριχώματος, γεννιούνται με μπλε μάτια, αλλά ενώ τα παραδοσιακά Ragdoll θα διατηρήσουν αυτά τα μπλε μάτια, εκείνα με άλλα μοτίβα τριχώματος μπορεί να αναπτύξουν μάτια διαφορετικού χρώματος. Έτσι, ενώ τα περισσότερα Ragdoll έχουν μπλε μάτια και όλα ξεκινούν με μπλε μάτια, τα δικά σας μπορεί να έχουν πράσινα, γαλαζοπράσινα, καστανά ή ακόμη και χρυσά μάτια. Όλα εξαρτώνται από το χρώμα της φυλής.

Τα περισσότερα πρότυπα απαιτούν τα μάτια ενός Ragdoll να είναι μπλε για την επίδειξη και την έκθεση, αλλά καταχωρούν αυτά με εναλλακτικά χρώματα ως Ragdoll.

Σχετικά με τη Ragdoll

Οι Ragdoll είναι μια μεγάλη φυλή γάτας καθαρόαιμης εκτροφής. Είναι γνωστές για το ότι είναι απίστευτα στοργικές και ευγενικές με τους ανθρώπους τους, είναι φιλικές με τους ξένους και είναι καλές γάτες αγκαλιάς που είναι πάντα πρόθυμες να περάσουν λίγο χρόνο με χάδια και χάδια. Θεωρούνται εύκολες στη φροντίδα και τα πάνε καλά με τα παιδιά, καθώς και με άλλα ζώα. Έχουν χαμηλή τάση για θήραμα, αν και τους αρέσει να παίζουν με τους ιδιοκτήτες τους. Γενικά, τους αρέσει να κάνουν οτιδήποτε σημαίνει να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους.

Τι χρώμα μάτια θα έχει το Ragdoll σας;

Η ράτσα είναι γνωστή για την απίστευτη γούνα της αλλά και για τα μπλε μάτια της, αν και δεν θα έχουν όλα τα Ragdoll μπλε μάτια: αυτό εξαρτάται από το χρώμα της γούνας τους. Ωστόσο, όλα τα Ragdoll γεννιούνται με μπλε μάτια. Μέχρι τη στιγμή που η γάτα θα φτάσει σε ηλικία περίπου τριών μηνών, το χρώμα των ματιών της θα έχει αναπτυχθεί, οπότε όποιο κι αν είναι το χρώμα των ματιών του γατιού σας σε αυτή την ηλικία, είναι το χρώμα των ματιών που θα έχει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Traditional Pointed Ragdoll – Το Traditional Point Ragdoll έχει ανοιχτόχρωμο τρίχωμα με πιο σκούρα σημεία. Τα σημεία περιλαμβάνουν τις άκρες των αυτιών, τα πόδια, την ουρά και το πρόσωπο. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο μοτίβο Ragdoll και οι γάτες με αυτά τα σημάδια θα έχουν μπλε μάτια.
Mink – Τα Mink Ragdoll έχουν παρόμοια χρώματα με τα παραδοσιακά Pointed Ragdoll, αλλά το τρίχωμα είναι ακόμη πιο μεταξένιο και μπορεί να είναι μακρύτερο και πληρέστερο. Τα μάτια τους θα είναι επίσης μπλε, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλλει από ένα σχεδόν πράσινο χρώμα έως ένα βαθύ μπλε.

Sepia – Τα Sepia Ragdoll γεννιούνται με παρόμοιο χρώμα τριχώματος με το παραδοσιακό Pointed Ragdoll, αλλά σκουραίνει καθώς μεγαλώνει. Αυτός ο τύπος Ragdoll μπορεί να έχει σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα ματιών, και δεν θα ξέρετε με βεβαιότητα ποιο χρώμα μέχρι η γάτα να φτάσει τους τρεις μήνες. Τα τυπικά χρώματα περιλαμβάνουν το μπλε καθώς και το πράσινο, το καφέ και το χρυσό.

5 πληροφορίες για τις γάτες Ragdoll

1. Είναι μια πολύ μεγάλη ράτσα γάτας

Οι Ragdoll μπορούν να φτάσουν σε βάρος τα 20 κιλά ή και περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες φυλές οικόσιτων γατών. Έχουν επίσης μακριά γούνα, η οποία μπορεί να τις κάνει να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερες, και θα συναγωνιστούν τα περισσότερα μικρά σκυλιά στο ανάστημά τους. Θα το παρατηρήσετε όταν η Ragdoll σας πέφτει στα γόνατά σας.
2. Είναι ήσυχες γάτες

Ορισμένες ράτσες γατών είναι γνωστές για το ότι είναι πολύ ομιλητικές, συζητώντας με τους ανθρώπους τους σε κάθε ευκαιρία. Η Ragdoll δεν είναι μια από αυτές τις ράτσες. Σπάνια μιλάνε, εκτός αν είναι απαραίτητο, και όταν φωνάζουν, τα καλέσματά τους είναι απαλά και ήσυχα.
3. Γεννιούνται λευκά

Τα γατάκια ραγκντόλ γεννιούνται κατάλευκα με μπλε μάτια. Το τρίχωμα και τα χρώματά τους, καθώς και το χρώμα των ματιών τους, θα αναπτυχθούν κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, αλλά δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το σημείο του χρώματος που θα έχει το Ragdoll σας μέχρι να φτάσει σε ηλικία τουλάχιστον τριών μηνών.
4. Είναι μια ράτσα που ωριμάζει αργά

Το μέγεθος και η μεγάλη διάρκεια ζωής της φυλής σημαίνουν ότι ωριμάζουν αργά. Στην πραγματικότητα, ένα Ragdoll δεν θεωρείται πλήρως ώριμο μέχρι να φτάσει σε ηλικία τουλάχιστον τριών ετών, ενώ μερικά δεν φτάνουν στην ωριμότητα μέχρι τα τέσσερα χρόνια.
5. Πήραν το όνομά τους για την χαλαρότητά τους

Η ράτσα Ragdoll πήρε το όνομά της από την τάση της γάτας να πέφτει στην αγκαλιά των ιδιοκτητών της σαν παιχνίδι ragdoll. Χαλαρώνουν και παραδίδονται εντελώς στους ιδιοκτήτες τους. Αυτό δεν τους δίνει μόνο το όνομά τους, αλλά είναι επίσης ένας από τους λόγους για την ελκυστικότητα της ράτσας στους ιδιοκτήτες της.

Ιδιοσυγκρασία

Αυτή η αξιολάτρευτη φυλή είναι περίπου τόσο υπάκουη όσο μπορούν να είναι οι γάτες. Αυτές οι γάτες λατρεύουν να  χαλαρώνουν στην αγκαλιά σας για όσο θα τις αφήνετε.

Η προσωπικότητα της ragdoll είναι έξυπνη, ευγενική και εξαιρετικά τρυφερή. Αυτά τα ευγενικά γατάκια αγαπούν και λαχταρούν την ανθρώπινη προσοχή, αλλά σπάνια είναι απαιτητικά. Οι Ragdolls είναι εξαιρετικά πιστές και αφοσιωμένές στους ανθρώπους τους, καθιστώντας τα υπέροχα κατοικίδια συντροφιά.

Αλλά η Kirsten Kranz, διευθύντρια του Specialty Purebred Cat Rescue, λέει ότι ενώ αυτές οι «ευγενικές γάτες» είναι συνήθως χαλαρές, κάθε γάτα είναι ανεξάρτητη και είναι σημαντικό να κάνετε τη δέουσα λερευνά σας πριν φέρετε στο σπίτι ένα γατάκι, ανεξάρτητα από τη ράτσα. .

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πιθανοί ιδιοκτήτες να κάνουν τα μαθήματά τους, να λαμβάνουν αναφορές και να αλληλεπιδρούν με τις γάτες πριν τις φέρουν σπίτι», λέει.

Όσον αφορά τον θόρυβο, μπορεί να μην ακούσετε πολλά από αυτές τις ήσυχες γάτες. Οι Ragdolls δεν τείνουν να κάνουν πολύ θόρυβο εκτός κι αν κάτι τους ενοχλεί. Όταν μιλούν, συνήθως κάνουν μικρά, γλυκά νιαουρίσματα για να σας ενημερώσουν ότι πεινούν ή χρειάζονται λίγη αγάπη.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να παρουσιάσετε το Ragdoll σας σε επίσημες εκθέσεις ή να το δηλώσετε σε διαγωνισμούς, πρέπει να έχει μπλε μάτια. Και τα περισσότερα Ragdoll έχουν μπλε μάτια, αλλά όχι όλα. Ορισμένες διαφορετικές παραλλαγές χρώματος έχουν πράσινα, καστανά ή χρυσά μάτια. Παρόλο που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε εκθέσεις, εξακολουθούν να αποτελούν καταπληκτικά κατοικίδια που είναι πιστά και αγαπημένα. Ωριμάζουν αργά, σπάνια κάνουν θόρυβο και θα αγαπήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας καθώς και τους φίλους, ακόμη και τους ξένους.