Blog

8 ράτσες γατών με αξιολάτρευτα μεγάλα αυτιά

Οι γάτες έχουν τόσα πολλά αξιολάτρευτα χαρακτηριστικά, από τις τέλειες μύτες τους μέχρι τα μικρά δάχτυλά τους. Τα μεγάλα αυτιά μιας γάτας μπορούν να εκτελέσουν σημαντικές λειτουργίες για την επιβίωση όταν βρίσκονται στη φύση. Λειτουργούν σαν δορυφορικά πιάτα, τα οποία βοηθούν τα αιλουροειδή να συλλαμβάνουν τους παραμικρούς ήχους όταν κυνηγούν.

Ωστόσο, οι οικόσιτες γάτες χρησιμοποιούν τα αυτιά τους για να γνωρίζουν ποιος πηγαινοέρχεται από το σπίτι καθώς και πότε ακούνε το μπολ τους την ώρα του φαγητού.

Οι ράτσες γατών με μεγάλα αυτιά ποικίλλουν σε εμφάνιση και προσωπικότητα. Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώσαμε μια λίστα με 12 ράτσες γατών που είναι γνωστές για τα μακριά, μεγάλα αυτιά και τι αγαπάμε σε αυτές.

#1 Sphynx

Οι γάτες Sphynx είναι εντελώς άτριχες και τα αυτιά τους είναι πολύ μεγάλα. Οι γάτες χωρίς τρίχες είναι το αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης και αυτή η φυλή αναπτύχθηκε μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής.

Η γάτα Sphynx λατρεύει να κουλουριάζεται στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη της και είναι γνωστή για το ότι είναι εξαιρετικά στοργική. Επιπλέον, είναι πολύ φιλικές και συχνά αναφέρονται ως γάτες Velcro επειδή κολλάνε στους ανθρώπους τους. Αυτή η φυλή είναι επίσης έξυπνη και περίεργη και συχνά χρησιμεύει ως επιτροπή υποδοχής του νοικοκυριού όταν φτάνουν οι επισκέπτες.

#2 Abyssinian

Η Abyssinian είναι μια ράτσα γάτας μεγάλου μεγέθους που έχει επίσης μεγάλα μυτερά αυτιά. Τα αυτιά τους που γέρνουν προς τα εμπρός τους δίνουν μια σε εγρήγορση εμφάνιση που συμπληρώνει την ξεχωριστή εμφάνισή τους.

Η Abyssinian είναι μια στοργική φυλή που αγαπά τους ανθρώπους της και είναι γνωστό ότι τους ακολουθεί στο σπίτι. Αυτή η φυλή είναι πολύ περίεργη και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Ωστόσο, δεν είναι γνωστές ως γάτες αγκαλιά ή θεωρούνται μια φυλή αγκαλιά.

#3 Chausie

Τα Chausie’s είναι λίγο άγρια ​​στην όψη, επειδή είναι μια διασταύρωση μεταξύ μιας γάτας της ζούγκλας και μιας οικόσιτης γάτας. Αυτή η μεγάλη γάτα έχει ψηλά όρθια αυτιά που έχουν επίσης τούφες.

Τα Chausies είναι ευγενικά και εύκολα αιλουροειδή. Συχνά περιγράφονται ως ατρόμητα πλάσματα αλλά δεν θεωρούνται επιθετικά. Αυτή η ράτσα θεωρείται συχνά σαν σκύλος και μπορεί να εκπαιδευτεί να περπατά με λουρί.

#4 Cornish Rex

Το Cornish Rex είναι από την Κορνουάλη και ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1950. Αναγνωρίζονται για το ασυνήθιστο, εξαιρετικά απαλό, κυματιστό τρίχωμα τους, το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής μετάλλαξης. Το Cornish Rex είναι επίσης εύκολο να εντοπιστεί λόγω των μεγάλων ματιών και των μεγάλων, ψηλά τοποθετημένων αυτιών τους.

Το Cornish Rex είναι μια δραστήρια και ιδιαίτερα παιχνιδιάρικη φυλή. Αυτή η ράτσα μπορεί να διδαχθεί ακόμη και κόλπα και μπορεί να παίζει σαν σκύλος. Αυτές οι γάτες είναι γνωστές για το ότι είναι εξαιρετικά στοργικές και αγαπούν να είναι γύρω από τους ανθρώπους τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

#5 Shorthair Oriental

Το Shorthair Oriental είναι γνωστό ως η ράτσα γάτας με μεγάλα αυτιά. Ακόμη και με το λεπτό σώμα, το κομψό παλτό και το κεφάλι τριγωνικού σχήματος, έχει αυτιά που μοιάζουν με Dumbo. Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε από κτηνοτρόφους που θέλουν διαφορετικά χρώματα σιαμαίου, γεγονός που τους δίνει πολύ παρόμοια χαρακτηριστικά με τη φυλή.

Η ανατολίτικη φυλή είναι έξυπνη, αγαπημένη και πιστή. Αυτή η φυλή αγαπά πολύ τους ανθρώπους της και μπορεί να ζήσει με σχεδόν οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Λόγω της σιαμαίας καταγωγής, αυτή η ράτσα είναι πολύ φωνητική και του αρέσει να μιλάει.

#6 Savannah

Οι γάτες Savannah είναι ένα μείγμα από μια οικόσιτη γάτα και μια άγρια ​​αφρικανική γάτα που ονομάζεται Serval. Κληρονόμησαν τα πολύ μεγάλα αυτιά τους από το Serval και μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος ανάλογα με την αναπαραγωγή.

Οι γάτες Savannah είναι παιχνιδιάρικες, περιπετειώδεις και χαλαρές γάτες. Κάνουν υπέροχους συντρόφους, ακόμη και για παιδιά και άλλα κατοικίδια. Ενώ απολαμβάνουν τους ανθρώπους τους, δεν θεωρούνται γάτες αγκαλιά.

 

 

#7 Devon Rex

Το Devon Rex αναφέρεται ως το pixie των γατών λόγω των μεγάλων ματιών του, των ψηλών ζυγωματικών, του λεπτού σώματος και των μεγάλων αυτιών του. Μερικά από αυτά έχουν ακόμη και τούφες μαλλιών στα αυτιά που θυμίζουν ωτοασπίδες.

Αυτή η ράτσα περιγράφεται ως πιστή, δραστήρια και λατρεύει να παίζει με παιχνίδια παζλ. Μπορούν να διδαχθούν κόλπα και λέγεται ότι κάνουν εξαιρετικές γάτες θεραπείας. Αυτή η φυλή είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά και άλλα οικιακά κατοικίδια.