Blog

Αυτά είναι τα 3 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ζήσει ο σκύλος σας περισσότερο

Όλοι οι κηδεμόνες κατοικιδιών, είτε σκυλιών είτε γατών, θέλουν το καλύτερο για τους μοναδικούς τους φίλους και φροντίζουν να ζήσουν και να απολαύσουν μία όμορφη ζωή. Βέβαια, η πρόσληψη της τροφής είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μία υγιή και ισορροπημένη ζωή και καθημερινότητα και όχι μόνο. Καλό είναι να αποφεύγονται κάποιες συνήθειες από νεαρή ηλικία για να μην ταλαιπωρούνται μεγαλώνοντας οι μικροί τετράποδοι φίλοι σας.

Ένας εύθυμος κτηνίατρος επισκέφτηκε πρόσφατα το TikTok για να μας υπενθυμίσει όλους με παιχνιδιάρικο τρόπο τρία απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν όσοι έχουν κατοικίδια για να βοηθήσουν τους σκύλους να ζήσουν περισσότερο. Ωστόσο, όσο απλά και αν είναι, μερικοί από εμάς μπορεί να παραμελούμε κάποια από αυτά πιο συχνά από ό,τι παραδεχόμαστε. Ρίξτε μια ματιά!


Το να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας κάθε μέρα είναι απλώς κάτι που παραμελείται περισσότερο από όλα τα άλλα. Και φυσικά είναι απόλυτα κατανοητό το γιατί. Είναι πράγματι μια ταλαιπωρία και ορισμένα σκυλιά είναι πιο δύσκολα σε σχέση με άλλα να δεχτούν αυτή τη φροντίδα, αλλά το βούρτσισμα είναι τόσο ευεργετικό που μπορεί πραγματικά να κάνει σημαντική διαφορά μακροπρόθεσμα.
Κάποια άλλα πράγματα όπως η σωματική άσκηση είναι λίγο πιο εύκολο να επιτευχθούν και είναι πολύ πιο φυσικά για το σκυλί καθώς το ευχαριστούν. Η βόλτα αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τους περισσότερους… γονείς τετράποδων συνήθως μέρος της ρουτίνας κάθε γονέα κατοικίδιων ζώων, (εν μέρει επειδή επωφελούνται και οι ίδιοι). Και φυσικά, οι εξετάσεις μία φορά το χρόνο είναι επίσης λίγο πιο εύκολο να γίνουν σε σχέση με το βούρτσισμα, αρκεί να μην τις ξεχνάτε!

Άλλοι τρόποι για να βοηθήσετε την παράταση της ζωής του σκύλου σας

Φαίνεται ότι ο χρόνος που χρειάζεται για να μεγαλώσουν τα σκυλιά μας και από κουτάβια που χοροπηδούν να μετατραπούν σε ηλικιωμένα σκυλιά περνάει εν ριπή οφθαλμού.

Και όπως γνωρίζουν όλοι οι γονείς κατοικίδιων ζώων, το μόνο μειονέκτημα στο να περνάμε τη ζωή μας με τους γούνινους φίλους μας είναι ότι απλά δεν ζουν αρκετά. Θέλουμε να ζήσουν για πάντα. Τόσο απλό.

Ενώ η διάρκεια ζωής των σκύλων μας είναι φυσικά πολύ μικρότερη από τη δική μας, μπορούμε ακόμα να κάνουμε απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους για να διασφαλίσουμε ότι θα ζήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και άνετα. Επειδή στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το μόνο που θέλουμε πραγματικά, σωστά;

Οι τρόποι που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερα χρόνια με το σκύλο μας έχουν να κάνουν με την πρόληψη — το να είσαι προλαμβάνετε άλλωστε είναι καλύτερο από τη θεραπεία. Έτσι, θα βοηθήσετε τόσο την ποιότητα ζωής όσο και τη μακροζωία του σκύλου σας. Και ως επί το πλείστον, το να προλαμβάνει κανείς είναι πιο αποδοτικό οικονομικά μακροπρόθεσμα.

Όπως αναφέρθηκε, η οδοντιατρική φροντίδα είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική. Εάν δεν έχετε φροντίσει ακόμα καλά τα δόντια του κουταβιού σας, τώρα είναι η ώρα. Όπως τα μάτια είναι το ο καθρέφτης της ψυχής, έτσι τα δόντια είναι ο καθρέφτης για το υπόλοιπο σώμα τους. Επομένως, θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια του καθημερινά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι, επίσης, μεγάλη υπόθεση, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνετε. Βεβαιωθείτε ότι ενσωματώνετε την κατάλληλη άσκηση και διατάσεις ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας τους, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τα όρια του σκύλου σας.

Τα μεγαλύτερα σκυλιά δεν θα είναι τόσο αθλητικά όσο ήταν κάποτε, αλλά μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να τρέχουν. Εναπόκειται σε εσάς, ως φροντιστής τους, να ξέρετε πότε να τους δείξετε να επιβραδύνουν.

Ακόμη, τα συμπληρώματα μπορεί πραγματικά να είναι αρκετά ωφέλιμα. Η πρόληψη είναι συχνά καλύτερη από τη θεραπεία, άλλωστε, όπως είδαμε. Και τα συμπληρώματα δεν είναι μόνο για ανθρώπους! Υπάρχουν καταπληκτικά συμπληρώματα διαθέσιμα για τους φίλους μας για να τους βοηθήσουν στην καταπολέμηση προβλημάτων, όπως η αρθρίτιδα και τα προβλήματα όρασης, καθώς και να διατηρήσουν το τρίχωμα και τα νύχια τους υγιή και δυνατά.

Αν μη τι άλλο, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στα συμπτώματα. Τα πράγματα θα αλλάξουν, είναι φυσικό. Επομένως, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή σε αυτές τις αλλαγές και να τροποποιήσετε τη συμπεριφορά σας απέναντι στο γερασμένο κουτάβι σας παρέχοντάς του την κατάλληλη φροντίδα.

Επομένως, είναι μεγάλη μας ευθύνη να προστατεύουμε και να φροντίζουμε τους μικρούς μας φίλους να απολαύσουν μια όμορφη και υγιή ζωή. Άλλωστε, πώς γίνεται να μην προσέχουμε τους καλύτερους μας φίλους; Όσο είναι οι ίδιοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, είμαστε και εμείς.