Blog

Αρέσει στις γάτες Maine Coon το νερό; Πληροφορίες & Συχνές ερωτήσεις

Οι γάτες έχουν γενικά τη φήμη ότι δεν τους αρέσει το νερό, εκτός από τις Maine Coon. Σπάζοντας όλα τα στερεότυπα που συνήθως συνδέονται με τις γάτες, οι Maine Coon τείνουν να απολαμβάνουν το νερό και συχνά γοητεύονται από αυτό. Αν είστε περίεργοι να μάθετε περισσότερα για τα Maine Coon και γιατί τους αρέσει το νερό, διαβάστε παρακάτω!

Σχετικά με το Maine Coon

Τα Maine Coon είναι μια μεγάλη εξημερωμένη φυλή γάτας και μια από τις παλαιότερες φυλές στη Βόρεια Αμερική. Είναι “ευγενικοί γίγαντες” και δημοφιλείς για τη φιλική, χαλαρή προσωπικότητά τους.

Με καταγωγή από το Μέιν, αυτές οι γάτες είναι προσαρμοσμένες στα κρύα κλίματα και διαθέτουν ένα παχύ τρίχωμα που τις βοηθά να αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να είναι μέρος του λόγου για τον οποίο απολαμβάνουν το νερό, στην πραγματικότητα.

Τα Maine Coons έχουν παχύ, αδιάβροχο τρίχωμα που όχι μόνο είναι καλό για τα σκληρά κλίματα, αλλά τα βοηθά να επιπλέουν στο νερό. Μπορούν να παραμένουν ζεστά και στεγνά, επιτρέποντάς τους να παίζουν στο νερό και να κάνουν μπάνιο κατά βούληση. Είναι επίσης εξαιρετικά δυνατοί κολυμβητές.

Αγαπούν οι γάτες Maine Coon το νερό;

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα Maine Coon απολαμβάνουν το νερό, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι μια ατομική προτίμηση. Οι ιδιοκτήτες αυτών των γατών συχνά αναφέρουν συμπεριφορές όπως το χάιδεμα νερού από το μπολ με το νερό, το πόσιμο νερό από μια βρύση που στάζει και το μπάνιο σε γεμάτες μπανιέρες, πισίνες ή λακκούβες.

Φυσικά, ορισμένα μεμονωμένα Maine Coon μπορεί να μην απολαμβάνουν το νερό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην προσωπικότητά τους ή σε μια προηγούμενη κακή εμπειρία που τα έκανε να φοβούνται το νερό. Είναι σημαντικό να μην αναγκάσετε ποτέ τη γάτα σας να κολυμπήσει ή να παίξει στο νερό, αν νιώθει άβολα.

Ιδιοσυγκρασία

Μην αφήσετε το επιβλητικό τους μέγεθός να σας ξεγελάσει—κατά βάθος, τα Maine Coons είναι ευγενικοί γίγαντες που λατρεύουν να περνούν χρόνο με τους ανθρώπους τους. Περιμένουν πολύ να είναι μέρος της οικογένειας και δεν απαιτούν προσωπικό χώρο ή την ιδιωτική ζωή. Αυτές οι γάτες χαίρονται όταν σκέφτονται να σας ακολουθούν από δωμάτιο σε δωμάτιο καθώς περνάτε τη μέρα σας.

Αν και τα Maine Coon είναι σίγουρα στοργικά και κοινωνικά, δεν είναι συνήθως γάτες αγκαλιάς. Αυτή η φυλή συνήθως προτιμά να βρίσκεται δίπλα σας παρά από πάνω σας – κάτι που μπορεί να είναι καλό, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός της.

Τα Maine Coons είναι απίστευτα έξυπνα, αγαπούν τη διασκέδαση και θα διατηρήσουν την παιχνιδιάρικη πλευρά τους μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το Maine Coon Cat Club τους αποκαλεί «κλόουν του κόσμου των γατών». Δεν είναι μια επιθετική φυλή και θα ανέχονται να τα μαζεύουν, να τα κρατούν και να τα αγκαλιάζουν. Αυτά τα ζώα είναι φιλικά, ευγενικά και υπομονετικά με τα παιδιά.


Σε ποιες άλλες φυλές γατών αρέσουν στο νερό;

Τα Maine Coon δεν είναι τα μόνα που αγαπούν το νερό. Σε πολλές άλλες φυλές γατών αρέσει να παίζουν στο νερό ή να βρέχονται σε διαφορετικό βαθμό. Σύμφωνα με το The Cat Fanciers’ Association, άλλες φυλές γατών που τους αρέσει το νερό μπορεί να περιλαμβάνουν την τουρκική ανγκόρα, την ιαπωνική μπομπτέιλ, τη νορβηγική γάτα του δάσους, τη Μανξ, την αμερικανική μπομπτέιλ, την αμερικανική κοντότριχη, την τουρκική βαν και τη βεγγάλη.

Αυτό δεν περιορίζεται ούτε στον κόσμο των οικόσιτων γατών. Ορισμένες άγριες γάτες είναι γνωστό ότι κολυμπούν ή κάνουν μπάνιο σε ποτάμια και λίμνες σε θερμά κλίματα, συμπεριλαμβανομένων των τίγρεων. Οι γάτες έλκονται επίσης από την κίνηση, γεγονός που εξηγεί γιατί μερικές γάτες απολαμβάνουν να παίζουν με τρεχούμενο νερό αλλά δεν απολαμβάνουν το μπάνιο.

Γιατί μερικές γάτες μισούν το νερό;

Οι οικόσιτες γάτες κατάγονται από είδη της ερήμου, οπότε τείνουν να αισθάνονται άνετα σε ζεστά, ξηρά κλίματα. Επιπλέον, εκτρέφονταν ως επί το πλείστον σε εσωτερικούς χώρους, προστατευμένες από τα στοιχεία της φύσης, οπότε δεν χρειαζόταν να κάνουν μπάνιο για να ξεφύγουν από τη ζέστη.

Οι γάτες έχουν επίσης την ικανότητα να περιποιούνται τον εαυτό τους με τη γλώσσα τους, οπότε δεν χρειάζονται νερό για να παραμείνουν καθαρές. Οι γάτες καταβάλλουν πολύ κόπο για να διατηρούνται καθαρές και οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με το νερό μπορεί να ακυρώσει όλο αυτό το χρόνο και την προσπάθεια. Ένα βρεγμένο τρίχωμα βαραίνει επίσης τις γάτες, καθιστώντας τες λιγότερο ευκίνητες για κυνήγι και κυνηγητό. Στην άγρια φύση, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό μειονέκτημα.

Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν μπάνιο τις γάτες με νερό, δημιουργώντας μεγαλύτερη αποστροφή στην εμπειρία αυτή. Μια άλλη πιθανότητα είναι να τις ψεκάσουν με ένα μπουκάλι νερό. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν αυτό ως βοήθημα εκπαίδευσης, αλλά οι γάτες έχουν πολύ ισχυρότερες αισθήσεις όσφρησης και αφής από ό,τι εμείς. Ως άνθρωποι, δεν μας αρέσει να μας ψεκάζουν στο πρόσωπο με νερό, οπότε μπορείτε μόνο να φανταστείτε πόσο ισχυρότερη είναι αυτή η αίσθηση για μια γάτα.

Συμπέρασμα

Παρά τη γνωστή φήμη ότι μισούν το νερό, τα Maine Coons αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Αυτές οι γάτες συνήθως λατρεύουν να περνούν χρόνο παίζοντας στο νερό ή κάνοντας μπάνιο και κολυμπώντας. Ωστόσο, κάθε γάτα έχει τη δική της προσωπικότητα και τις δικές της προτιμήσεις, οπότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι η δική σας προτιμά τη ζωή στη στεριά.