Blog

Αξίζει να επενδύσετε σε μια κάμερα για κατοικίδια ζώα;

Oι κάμερες σκύλου είναι webcams που έχουν φτιαχτεί για να παρακολουθούν το σκύλο σας όσο εσείς λείπετε στη δουλειά ή εκτός σπιτιού. Οι κάμερες συνδέονται με ένα smartphone, ώστε να μπορείτε να βλέπετε το σκύλο σας ανά πάσα στιγμή. Οι κάμερες διαθέτουν επίσης ενσωματωμένα μικρόφωνα και ηχεία που σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράτε με το κατοικίδιό σας. Ορισμένα φροντιστήρια σκύλων και κτηνιατρεία έχουν εφαρμόσει παρόμοια τεχνολογία για να επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τα σκυλιά τους.

 

Οι κάμερες σκύλων μπορούν να έχουν ποικίλες λειτουργίες

Για παράδειγμα, η κάμερα Petcube Play διαθέτει αμφίδρομο ήχο και ένα παιχνίδι λέιζερ, ώστε να μπορείτε να παίζετε με τον σκύλο σας όταν δεν είστε στο σπίτι. Η Nest Cam είναι πιο απλή, με δυνατότητες ζωντανής ροής 24/7 και λειτουργία νυχτερινής λειτουργίας. Η Furbo διαθέτει αμφίδρομο ήχο και ακόμη και διανομέα λιχουδιών.

Με τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε, η απόφαση για το αν θα αγοράσετε μια κάμερα σκύλου μπορεί να είναι συντριπτική. Έχουμε αναλύσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των καμερών σκύλου για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν αυτό το νέο gadget είναι κατάλληλο για το σκύλο σας.

Τα πλεονεκτήματα των καμερών σκύλου

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των καμερών σκύλου είναι ότι παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας στους ιδιοκτήτες σκύλων που βρίσκονται μακριά από τα κατοικίδιά τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτές οι κάμερες είναι ιδανικές για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που εργάζονται με πλήρες ωράριο και δεν μπορούν να πάνε στο σπίτι για να αφήσουν το σκύλο τους έξω ή να τον βγάλουν βόλτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ορισμένες κάμερες στέλνουν επίσης ειδοποίηση όταν τα σκυλιά γαβγίζουν, κάτι που μπορεί να είναι καλό για τους ιδιοκτήτες συνήθως ήσυχων σκύλων να γνωρίζουν αν υπάρχει πρόβλημα.

Η κάμερα μπορεί να σώσει την ζωή του σκύλου σου

Το American Kennel Club παρουσίασε μια ιστορία σχετικά με το πώς μια κάμερα σκύλου έσωσε τη ζωή ενός σκύλου από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου είχε μια κάμερα κατοικίδιων ζώων και έλαβε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό της όταν ο σκύλος της άρχισε να γαβγίζει. Καθώς ο σκύλος της συνήθως δεν γαβγίζει, άνοιξε την εφαρμογή της κάμερας σκύλου και άκουσε τον ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα να χτυπά στο παρασκήνιο. Μπόρεσε να καλέσει το 911 και να σπεύσει στο σπίτι εγκαίρως για να σώσει τον σκύλο της.

Οι κάμερες έχουν και άλλες πρακτικές χρήσεις. Ορισμένες κάμερες είναι κατασκευασμένες με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν τα σκυλιά σας από τους ανθρώπους. Η κάμερα Furbo θα σας ειδοποιεί κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στο σπίτι σας, είτε πρόκειται για κάποιον φροντιστή κατοικίδιων είτε για κάποιον εισβολέα.

Η συσκευή αναγνωρίζει επίσης συμπεριφορές σκύλων, όπως το μάσημα και το άλμα στα έπιπλα. Μπορεί επίσης να ανιχνεύσει “χαριτωμένες” στιγμές, όπως όταν κάποιος παίζει με τον σκύλο σας ή όταν ο σκύλος σας κοιτάζει απευθείας στην κάμερα. Η συσκευή σας θα στείλει μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας, επιτρέποντάς σας να ελέγξετε αν κάτι δεν πάει καλά ή αν θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία.

Τα μειονεκτήματα των καμερών σκύλου

Ένα κοινό μειονέκτημα των καμερών σκύλων είναι ότι μπορεί να είναι ένα ακριβό gadget. Οι κάμερες μπορεί να κοστίζουν από 150 έως 250 δολάρια. Υπάρχουν κάποιες φθηνότερες επιλογές, αλλά δεν διαθέτουν τόσα πολλά χαρακτηριστικά.

Οι κάμερες σκύλων μπορεί να ταράξουν τα σκυλιά που είναι επιρρεπή στο άγχος αποχωρισμού. Τα σκυλιά είναι σε θέση να καταλάβουν αν βρίσκεστε ή όχι στο δωμάτιο, οπότε η λειτουργία αμφίδρομης συνομιλίας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να πυροδοτήσει το άγχος αποχωρισμού αντί να το καταπραΰνει, καθώς ορισμένα σκυλιά μπορεί να αναζητήσουν τους ιδιοκτήτες τους όταν δεν μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται η φωνή. Οι κάμερες με διανομείς λιχουδιών μπορούν να αντισταθμίσουν αυτή τη νευρικότητα.

Συνολικά, το αν μια κάμερα σκύλου είναι ή όχι μια καλή επιλογή για εσάς εξαρτάται από τον τρόπο ζωής και το σκύλο σας. Οι ιδιοκτήτες σκύλων που εργάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να εκτιμήσουν την ευκαιρία να ελέγχουν και να αλληλεπιδρούν με τα κατοικίδιά τους, ειδικά αν μένουν μόνα τους για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Οι κάμερες είναι επίσης καλές για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που θέλουν να γνωρίζουν τις συμπεριφορές των σκύλων τους.

Ωστόσο, η κατοχή μιας κάμερας σκύλου δεν είναι απαραίτητη. Ορισμένοι ιδιοκτήτες με πιο πολυάσχολα νοικοκυριά μπορεί να ενοχληθούν από τις συνεχείς ειδοποιήσεις ή να διαπιστώσουν ότι οι κάμερες σκύλων τους δεν είναι τόσο χρήσιμες όσο νόμιζαν. Όταν αποφασίζετε αν θα αγοράσετε μια κάμερα σκύλου ή όχι, σκεφτείτε τον σκύλο σας και τον τρόπο ζωής στο σπίτι.

Ποια είναι η καλύτερη κάμερα για τον σκύλο μου και από που μπορώ να την προμηθευτώ;

Η καλύτερη κάμερα της αγοράς: IP Κάμερα Παρακολούθησης Wi-Fi Full HD+ Αδιάβροχη με (360°)!

Αυτή η Wi-Fi κάμερα προσφέρει ευρύτερη γωνία θέασης με οριζόντια περιστροφή 355° (PAN) και κατακόρυφη 70° (TILT) για κάλυψη 360 ° στο σπίτι σας. Χρησιμοποιείται γενικά για εταιρική και οικιακή ασφάλεια, κάμερα για παιδιά / ηλικιωμένους, κάμερα για κατοικίδια κλπ.

Τι ξεχωριστό έχει η κάμερα IP Κάμερα Παρακολούθησης Wi-Fi Full HD;

Η κάμερα IP προσφέρει υψηλής ποιότητας ζωντανό βίντεο σε HD για την μέρα και το βράδυ. Με 6 LED IR LED και απόσταση 15m IR, η νυχτερινή όραση IR-Cut σας προσφέρει φανταστικές νυχτερινές εικόνες. Βρείτε την εδώ.

Η κάμερα IP υποστηρίζει απομακρυσμένη παρακολούθηση και αναπαραγωγή σε κινητό και υπολογιστή. Γρήγορη διαμόρφωση σε ένα βήμα σκανάροντας τον κωδικό QR, ζωντανή ροή βίντεο και αμφίδρομο ήχο απευθείας στο smartphone ή το tablet σας(iPhone / Android).

Με προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης, η κάμερα αυτή εντοπίζει και ακολουθεί ανεπιθύμητους επισκέπτες ώστε να έχετε μια εικόνα των κινήσεών τους.

Η κάμερα παρακολούθησης υποστηρίζει κάρτα TF. Η πρόσθετη υπηρεσία αποθήκευσης cloud παρέχει αυτόματη εγγραφή 7 * 24 ωρών για να διασφαλίσει ότι όλα τα βίντεο σας προστατεύονται και προστατεύονται. Υποστηρίζει επίσης διαδικτυακή παρακολούθηση πολλαπλών ατόμων.

Τα top χαρακτηριστικά της κάμερας

  • Υψηλή Ανάλυση εικόνας HD 2Megapixels (1920 x 1080)
  • Υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω WiFi (Band 2.4GHz)
  • Τεχνολογία συμπίεσης H.265 για καλύτερη ταχύτητα και μικρότερο όγκο δεδομένων δικτύου & καταγραφής
  • Θύρα για κάρτα μνήμης Micro-SD για τοπική καταγραφή (max. 128GB, δεν περιλαμβάνεται)
  • Εύκολη πρόσβαση στην θύρα της MicroSD εξωτερικά της κάμερας
  • Λειτουργία Pan & Tilt για οριζόντια και κάθετη περιστροφή (Pan:330°,Tilt:110°)
  • Λειτουργία Ανίχνευσης Κίνησης / Motion Detection (αποστολή Push Notification στο κινητό)
  • 6 υπέρυθρα SMD IR Led για νυχτερινή λήψη σε αποστάσεις μέχρι 5~10 μέτρα
  • Σταθερός φακός 4mm με γωνία λήψης 89.4˚ (διαγώνια)
  • Ενσωματωμένο μικρόφωνο.
  • Ενσωματωμένο μεγάφωνο.
  • Κατάλληλη για χρήση σε εσωτερικούς χώρους

Θα τη βρείτε εδώ.