Blog

Μπορούν οι σκύλοι να χρησιμοποιούν το κουτί άμμου της γάτας; Τύποι, εκπαίδευση & συχνές ερωτήσεις

Τα κουτιά άμμου και η άμμος για γάτες αποτελούν βασικό μέρος της ιδιοκτησίας μιας γάτας. Φαίνεται όμως ότι πολλοί σκύλοι ενδιαφέρονται επίσης αρκετά για την άμμο της γάτας – αν και συνήθως πρόκειται λιγότερο για την άμμο και περισσότερο για το τι περιέχει.

Παρόλα αυτά, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν οι σκύλοι μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιούν την άμμο της γάτας; Φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο, ειδικά εκείνες τις ημέρες που μπορεί να μην προλάβετε να σηκωθείτε εγκαίρως για να βγάλετε τον σκύλο σας έξω.

Οι σκύλοι μπορούν πράγματι να χρησιμοποιούν άμμο, και η άμμος σκύλου διατίθεται ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Σε αυτό το άρθρο, μπαίνουμε στις λεπτομέρειες της άμμου και των σκύλων, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών για το πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας στην άμμο.

Τι είναι η άμμος σκύλου;

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η άμμος σκύλου λειτουργεί κυρίως μόνο για μικρά σκυλιά. Φανταστείτε πόσο μεγάλο κουτί άμμου θα χρειαζόσασταν για ένα λυκόσκυλο! Με ένα κανονικό κουτί άμμου, οποιαδήποτε γιγαντιαία ράτσα πιθανότατα θα βρέξει ολόκληρο το δοχείο με μία κίνηση.

Η άμμος για σκύλους διατίθεται κυρίως σε μορφή χάρτινων σφαιριδίων, σε αντίθεση με την άμμο για γάτες, η οποία διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία υλικών. Τα σφαιρίδια λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και η άμμος γάτας, απορροφώντας το υγρό και βοηθώντας στην κάλυψη των οσμών. Δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες άμμοι για σκύλους, αλλά υπάρχουν αρκετά δοχεία άμμου για σκύλους.

Γιατί να σκεφτείτε την άμμο για σκύλους;

Εάν λείπετε από το σπίτι για περισσότερο από 8 ώρες τις περισσότερες ημέρες, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε κάτι σαν την άμμο σκύλου. Ο μέσος υγιής ενήλικας σκύλος μπορεί να κρατήσει τα ούρα του για περίπου 6 έως 8 ώρες, οπότε θα χρειαστεί έναν τρόπο να ανακουφιστεί αν χρειαστεί να πάει πριν επιστρέψετε στο σπίτι.

Τα δοχεία άμμου εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να φανούν χρήσιμα εάν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες ή εάν ο σκύλος σας πάσχει από κάποιο πρόβλημα υγείας. Επιπλέον, ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν σωματική πρόκληση να βγάζουν το σκύλο τους για διαλείμματα τουαλέτας συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε ένα δοχείο άμμου μπορεί να βοηθήσει.

Τι χρειάζεστε για να εκπαιδεύσετε έναν σκύλο να χρησιμοποιεί ένα δοχείο άμμου;

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε τις κατάλληλες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου και φαρδιού δοχείου. Εάν ο σκύλος σας είναι αρκετά μικρός, μπορείτε να εξετάσετε την ποικιλία των κουτιών άμμου που διατίθενται για τις γάτες.

Βεβαιωθείτε ότι το κουτί είναι αρκετά μεγάλο ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να γυρίσει μέσα, καθώς αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα κάνει πριν φύγει. Ίσως επίσης να θέλετε να επενδύσετε σε ένα σκουπιδοσκόπιο για ευκολότερο καθάρισμα και, φυσικά, στη σωστή άμμο για σκύλους.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε υψηλής αξίας λιχουδιές που ο σκύλος σας λατρεύει απόλυτα. Η εκπαίδευση του σκύλου σας στη χρήση του δοχείου απορριμμάτων δεν διαφέρει πολύ από τη διδασκαλία κόλπων ή την εκπαίδευση υπακοής.

Εκπαίδευση στην άμμο για τον σκύλο σας

Αρχικά, παρουσιάστε στο σκύλο σας το δοχείο απορριμμάτων και την άμμο. Βάλτε τον να περπατήσει στην άμμο, χρησιμοποιώντας λιχουδιές αν χρειαστεί, και ενθουσιάστε τον με αυτό.
Όταν έρθει η ώρα να πάει

Στη συνέχεια, πηγαίνετε τον σκύλο σας στην άμμο κάθε φορά που δείχνει σημάδια ότι πρέπει να πάει, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:

Να κάθονται δίπλα στην πόρτα
Ξύσιμο της πόρτας
Γαβγίσματα και γκρίνια
Δείχνουν ανήσυχα και ανήσυχα
Προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας
Μυρίζει το πάτωμα και την πόρτα
Περπατάει σε κύκλους

Αν παρατηρήσετε αυτά τα σημάδια, πάρτε το σκύλο σας και βάλτε τον στο δοχείο άμμου. Αν είναι πολύ μεγάλο για να το σηκώσετε, χρησιμοποιήστε λιχουδιές για να το δελεάσετε να μπει στο δοχείο.

Αν έχετε κουτάβι, μπορείτε να το βάζετε στο δοχείο απορριμμάτων μετά από κάθε φορά που έχει φάει και πιει κάτι.

3. Δέλεαρ

Αυτό το πρώτο μέρος είναι ένα διαφορετικό είδος δελεασμού. Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα ή ένα ύφασμα με μερικά από τα ούρα ή τα περιττώματα του σκύλου σας πάνω του μέσα στο δοχείο απορριμμάτων.

Αυτό θα πρέπει να διευκολύνει το σκύλο σας να καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει η άμμος και το κουτί. Όταν χρησιμοποιεί με επιτυχία την άμμο με τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείται, δώστε του μια λιχουδιά και άφθονο έπαινο.
4. Κάτι που πρέπει να σκεφτείτε

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν πρέπει ή δεν μπορεί κάθε σκύλος να χρησιμοποιήσει ένα κουτί με άμμο. Υπάρχει το μέγεθος του σκύλου που πρέπει να λάβετε υπόψη, αλλά και τα αρσενικά σκυλιά μπορεί να δυσκολεύονται.

Αν ο σκύλος σας κατουράει ψηλά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κουτί μπορεί να το συγκρατήσει. Βασικά, το δοχείο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει όχι μόνο το σκύλο σας αλλά και την ανάγκη του!

Συμπέρασμα

Παρόλο που η ιδέα να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να χρησιμοποιεί ένα κουτί απορριμμάτων μπορεί να σας φαίνεται περίεργη, είναι αρκετά εφικτή και μπορεί να σας προσφέρει μια εξαιρετική και προσιτή επιλογή όταν δεν μπορείτε να τον βγάλετε εγκαίρως έξω.

Εξαρτάται βέβαια από το μέγεθος του σκύλου σας και δεν θα δεχτεί κάθε σκύλος ένα κουτί άμμου, πράγμα που δεν πειράζει. Υπάρχουν πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα περισσότερα σκυλιά μπορούν να κρατήσουν την κύστη τους μόνο για 6 έως 8 ώρες, οπότε αν δεν τους αρέσει η άμμος, το πατάκι για κατούρημα ή το τεχνητό γρασίδι, θα πρέπει να σκεφτείτε να προσλάβετε κάποιον για να κάνει το σκύλο σας το απαραίτητο διάλειμμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.