Blog

Μπορούν τα σκυλιά να φάνε σπόρους κολοκύθας; Εγκεκριμένα από κτηνίατρο στοιχεία διατροφής & οδηγός ασφάλειας

Η κολοκύθα μπορεί να είναι μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή του σκύλου σας, αλλά τι γίνεται με τους σπόρους κολοκύθας; Ενώ μπορεί να είναι μια υγιεινή, γεμάτη θρεπτικά συστατικά τροφή για εμάς, δεν ισχύει απαραίτητα το ίδιο και για τους σκύλους.

Οι μαγειρεμένοι, απλοί κολοκυθόσποροι είναι ασφαλείς για να τρώει ο σκύλος σας πού και πού, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε. Αυτό το άρθρο θα περιγράψει πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση κολοκυθόσπορων στο σκύλο σας.

Είναι οι σπόροι κολοκύθας ασφαλείς για τους σκύλους;

Οι σκύλοι μπορούν να τρώνε με ασφάλεια μαγειρεμένους κολοκυθόσπορους με μέτρο, αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία.

Στους ανθρώπους, οι κολοκυθόσποροι θεωρούνται υπερτροφή για τα αντιοξειδωτικά, το μαγνήσιο, το σίδηρο και τον ψευδάργυρο που περιέχουν, αλλά αυτή η διατροφή δεν μεταφράζεται στο σκύλο σας. Τα θρεπτικά συστατικά στους κολοκυθόσπορους δεν είναι διαθέσιμα στους σκύλους, καθώς το πεπτικό τους σύστημα δεν είναι σχεδιασμένο να επεξεργάζεται τους σπόρους.
Οι σκύλοι λαμβάνουν επίσης όλα όσα χρειάζονται από μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, οπότε δεν χρειάζονται ούτως ή άλλως κανένα από τα υποτιθέμενα οφέλη των σπόρων κολοκύθας.

Τι πρέπει να κάνω αν ο σκύλος μου φάει σπόρους κολοκύθας;

Αν ο σκύλος σας καταφέρει να μπει στον κάδο απορριμμάτων και να καταβροχθίσει μερικούς κολοκυθόσπορους, δεν υπάρχει άμεσος λόγος ανησυχίας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε το σκύλο σας για τυχόν σημάδια εμετού, λήθαργου, πόνου ή έντονης διάρροιας. Μην λιμοκτονήσετε το σκύλο σας, αλλά συνεχίστε να τον ταΐζετε με μικρά, συχνά γεύματα για να ενθαρρύνετε την αποβολή των σπόρων, η οποία συνήθως γίνεται, άπεπτος, μετά από 24 ώρες.

Εάν παρουσιάσει οποιαδήποτε σημάδια ασθένειας, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Οι σπόροι κολοκύθας σκοτώνουν τα σκουλήκια ή τα παράσιτα;

Οι σπόροι κολοκύθας είναι από τις τελευταίες τροφές που διαφημίζονται ως φυσική θεραπεία για σκουλήκια και παράσιτα. Δυστυχώς, η σίτιση με σπόρους κολοκύθας δεν θα θεραπεύσει τα εντερικά σκουλήκια ή άλλα παράσιτα.

Εάν ταΐζετε πολλούς κολοκυθόσπορους, ο σκύλος σας μπορεί να παρουσιάσει διάρροια και να αποβάλει κάποια σκουλήκια, αλλά αυτός δεν είναι ένας ασφαλής, αποτελεσματικός ή ανθρώπινος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά. Ο σκύλος σας θα συνεχίσει να υποφέρει με μια μόλυνση από παράσιτα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά με ένα φάρμακο αποπαρασίτωσης από τον κτηνίατρό σας – χωρίς τις παρενέργειες.

Συμπέρασμα

Οι κολοκυθόσποροι είναι γενικά ασφαλείς για το σκύλο σας, αλλά δεν υπάρχει πραγματικό όφελος από τη σίτισή τους. Πολλά από τα υποτιθέμενα οφέλη των σπόρων κολοκύθας για την υγεία δεν ισχύουν το ίδιο για τους σκύλους και θα πρέπει να λαμβάνουν όλα όσα χρειάζονται από μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή.