Blog

Σπιτική ή αγορασμένη τροφή για κατοικίδια ζώα: Τι πρέπει να επιλέξετε;

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ όσον αφορά τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων τους. Τα προϊόντα που παρασκευάζονται στο εμπόριο είναι εύκολα διαθέσιμα στα ράφια των καταστημάτων, στο διαδίκτυο και στα κτηνιατρεία, ενώ η σπιτική τροφή προσφέρει μια άλλη επιλογή σίτισης. Αν δυσκολεύεστε λίγο να αποφασίσετε αν η σπιτική ή η αγορασμένη στο κατάστημα τροφή είναι η καλύτερη, θα θέλετε να διαβάσετε την άποψή μας για το θέμα.


Ποια οφέλη προσφέρει κάθε τύπος τροφής;

Οι τροφές που παρασκευάζονται στο εμπόριο προσφέρουν την απόλυτη ευκολία. Η τροφή είναι διαθέσιμη εκεί όπου ψωνίζετε τη δική σας τροφή και η προετοιμασία είναι τόσο εύκολη όσο το άνοιγμα της σακούλας, του κουτιού ή της κονσέρβας και η τοποθέτηση της τροφής στο πιάτο του κατοικίδιου ζώου σας.

Οι τροφές του εμπορίου είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να διασφαλίζεται ότι καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας. Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την καλή υγεία του ζώου σας. Εκτός από τις γενικές τροφές για ζώα συντροφιάς, πολλές μάρκες προσφέρουν επίσης ειδικές τροφές για νεαρά, ηλικιωμένα και υπέρβαρα κατοικίδια ή για εκείνα που πάσχουν από ορισμένες παθήσεις, όπως αλλεργίες ή νεφροπάθειες.

Οι ανακλήσεις τροφών για ζώα σίγουρα δεν ήταν καθησυχαστική για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που βασίζονται στους κατασκευαστές τροφών για ζώα συντροφιάς για την παραγωγή ασφαλών, θρεπτικών προϊόντων.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων συχνά ωθούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να επιλέγουν σπιτικές τροφές, αν και οι ανησυχίες για αλλεργίες και προβλήματα υγείας μπορεί επίσης να ωθήσουν στην αλλαγή. Όταν ετοιμάζετε τις τροφές του κατοικίδιου ζώου σας, ελέγχετε τα συστατικά. Η παρασκευή σπιτικής τροφής σίγουρα διαρκεί περισσότερο από το άνοιγμα μιας κονσέρβας, αλλά εξασφαλίζει ότι τα γεύματα παρασκευάζονται με τα πιο φρέσκα συστατικά.


Είναι ένας τύπος τροφής καλύτερος από τον άλλο;

Εφόσον καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας, δεν έχει σημασία αν τρώει τροφή από το κατάστημα ή σπιτική. Δυστυχώς, πολύ συχνά, η σπιτική τροφή στερείται βασικών θρεπτικών συστατικών. Όταν ερευνητές από τη Σχολή Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις πραγματοποίησαν μια διατροφική αξιολόγηση 200 συνταγών σπιτικής τροφής για σκύλους, ανακάλυψαν ότι στις περισσότερες έλειπαν βασικά θρεπτικά συστατικά. Η ομάδα αξιολόγησε συνταγές από ιστότοπους, βιβλία φροντίδας κατοικίδιων ζώων και κτηνιατρικά εγχειρίδια.

Ανέφεραν ότι το 95 τοις εκατό των συνταγών έλειπε ένα βασικό θρεπτικό συστατικό. Στο 83 τοις εκατό των συνταγών βρέθηκαν πολλαπλές ελλείψεις. Μια πορτογαλική μελέτη του 2017 διαπίστωσε επίσης διατροφικές ελλείψεις σε δίαιτες που παρασκευάζονται στο σπίτι. Οι δίαιτες συχνά δεν είχαν αρκετές βιταμίνες Ε και Β12, σίδηρο, ριβοφλαβίνη, χολίνη, θειαμίνη ή ασβέστιο.

Τα κατοικίδια που δεν λαμβάνουν το κατάλληλο μείγμα πρωτεϊνών, λιπών, υδατανθράκων, βιταμινών και μετάλλων είναι πιο πιθανό να είναι λιποβαρή, να έχουν θαμπό τρίχωμα, πιτυρίδα, αλλεργίες ή να πάσχουν από καρδιακές παθήσεις σε ακραίες περιπτώσεις.

Τα προϊόντα που παρασκευάζονται στο εμπόριο, είτε τα αγοράζετε από ένα κατάστημα είτε από το γραφείο του κτηνιάτρου σας, είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το κατοικίδιό σας. Οι συνταγές αναπτύσσονται από μια ομάδα διατροφολόγων για να διασφαλιστεί ότι καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιου ζώου σας με βάση την ηλικία και τη φυλή.

Εάν προτιμάτε να φτιάχνετε εσείς την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας, καλό είναι να ζητήσετε από τον κτηνίατρο του ζώου σας ή έναν διατροφολόγο ζώων να ελέγξει τις συνταγές που επιλέγετε. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να υποθέσετε ότι η συνταγή περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μόνο και μόνο επειδή εμφανίζεται σε μια δημοσίευση για ζώα συντροφιάς ή σε έναν ιστότοπο.