Blog

Dogue de Bordeaux: Ένας Γάλλος με ευγενική συμπεριφορά – Χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και πιθανές ασθένειες

Η φυλή Dogue De Bordeaux μπορεί να είναι αρκετά μεγαλόσωμη αλλά είναι ταυτόχρονα τόσο ευαίσθητη και γλυκιά που δένει με όλη την οικογένεια. Τα σκυλάκια αυτά είναι ήρεμα και μπορούν να συνυπάρξουν με μικρά παιδιά και άλλα ζώα χωρίς προβλήματα.

Dogue de Bordeaux: Συνοπτικές πληροφορίες και χαρακτηριστικά

Προορίζεται για: Οικογένειες
Επίπεδο συντήρησης: Μεσαίο
Προσδόκιμο ζωής: 10-12 χρόνια
Ιδιοσυγκρασία-Χαρακτήρας: πιστός, ευαίσθητος, ενεργός σκύλος
Κίνδυνος για προβλήματα υγείας: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίσει προβλήματα υγείας κατά την διάρκεια της ζωής του


Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά φυλής και το σημαντικό ιστορικό υπόβαθρο

Όπως φαίνεται και από το όνομά του το Dogue De Bordeaux έχει καταγωγή από την Γαλλία και συγκεκριμένα από την πόλη Μπορντό. Η ύπαρξη του Dogue De Bordeaux πιθανότατα χρονολογείται τον 12ο αιώνα.
Ήταν καλοί κυνηγοί λύκων, χοίρων και αρκούδων. Με τα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν εκτός από κυνήγι και στην κτηνοτροφία αλλά και ως σκύλοι πολέμου. Υποστηρίζεται πως υπήρξε και μια μικρότερη φυλή ,η οποία εξαφανίστηκε, και ονομαζόταν Doguin De Bordeaux.
Το Dogue De Bordeaux, επίσης γνωστό ως Mastiff Bordeaux ή Bordeauxdog, είναι ένα μεγάλο σκυλί της γαλλικής φυλής Mastiff. 

Η σωματοδομή και τα χαρακτηριστικά τους

Το τρίχωμά τους είναι κοντό και μαλακό και συναντάται σε διάφορα χρώματα όπως σκούρο κόκκινο, καφέ και χρυσαφένιο.
Το κοντό του τρίχωμα είναι υποαλλεργικό και είναι ιδανικά ζωάκια για τους ανθρώπους με πολλές αλλεργίες. Επίσης εξαιτίας του μεγέθους του τριχώματος δεν απαιτείται κούρεμα. Περιποιηθείτε το τρίχωμά του με μια μαλακή βούρτσα ώστε να απομακρύνεται τρίχες και να το κρατήσετε μαλακό και λαμπερό.
Το θηλυκό μπορεί να μεγαλώσει έως 65 εκατοστά. Το μέγεθος του αρσενικού φτάνει έως τα 70 εκατοστά ύψος. Είναι αρκετά μεγαλόσωμα σκυλιά. Τα κιλά του θηλυκού φτάνουν έως τα 60, ενώ το αρσενικό μπορεί να ζυγίζει έως και 70 κιλά.
Φροντίστε να το γυμνάζετε συχνά.

Μια λίστα με πιθανές ασθένειες

Δυσπλασίες: Oι δυσπλασίες είναι σύνηθες στους σκύλους Dogue De Bordeaux. Η δυσπλασία μπορεί να αφορά το ισχίο του ή τον αγκώνα. Η δυσπλασία του ισχίου, η οποία αφορά την κακή και προβληματική ένωση μηρού και ισχίου μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα.Η δυσπλασία του αγκώνα αφορά τον ρυθμό ανάπτυξής του και μπορεί να οδηγήσει στην χαλαρότητα των αρθρώσεων και στον πόνο.Και στις δύο περιπτώσεις ο κτηνίατρος μπορεί να διαγνώσει την πάθηση και να προβεί σε θεραπεία ,όπως χειρουργική επέμβαση ή συνταγογραφημένη θεραπεία.
Εντροπία: Η εντροπία είναι μια πάθηση των ματιών που επηρεάζει τα βλέφαρα και την όραση του. Οι βλεφαρίδες γυρίζουν προς την εσωτερική μεριά προκαλώντας πόνο και τραυματισμούς του βολβού. Τα σημάδια είναι το έντονο και συνεχόμενο τρίψιμο των ματιών.
Άλλες ασθένειες: Τα σκυλιά της φυλής Dogue De Bordeaux είναι πιθανό να εμφανίσουν συχνά καρκίνο ή όγκους. Είναι σημαντικό να πηγαίνετε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο τακτικά. Επίσης μπορούν να πάρουν πολύ εύκολα βάρος. Ακολουθείστε πιστά τις διατροφικές οδηγίες και δώστε του ευκαιρίες για καθημερινή άσκηση.

Εξαιρετική προσωπικότητα και άριστα χαρακτηριστικά

Ο σκύλος Dogue De Bordeaux είναι ιδανικός για οικογένειες. Εάν έχετε μικρά παιδιά επιλέξτε έναν σκύλο Dogue De Bordeaux για να υιοθετήσετε. Τα πηγαίνει περίφημα με τα παιδιά λόγω της ιδιοσυγκρασίας του. Η αλληλεπίδρασή του με άλλα ζώα είναι εξαιρετική ιδιαίτερα όταν μάθει να βρίσκεται μαζί με άλλα κατοικίδια από κουτάβι.
Μην τον αφήνεται μόνο του, αγαπά να βρίσκεται συνέχεια με την οικογένειά του. Είναι αρκετά προστατευτικά και καλοί φρουροί.
Επίσης, μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, σε ηλικία 8 μηνών είναι ήδη ενήλικα. Τέλος, είναι αρκετά ήρεμο και γαλήνιο πλάσμα και η εκπαίδευσή του είναι αρκετά εύκολη.

Fun Facts για την ράτσα Dogue de Bordeaux

•Tο 1988, ένας σκύλος της ράτσας Dogue De Bordeaux συμπρωταγωνίστησε με τον Tom Hanks στην ταινία Turner & Hooch.
•Tα σκυλάκια Dogue De Bordeaux όταν είναι μόνα τους θεωρούν ότι είναι τιμωρημένα ή ότι έκαναν κάτι λάθος. Μην αφήνεται τον σκύλο σας μόνο του ειδικά όταν είναι κουτάβι.
•Δεν αγαπούν την περιπέτεια και τα νέα άγνωστα περιβάλλοντα.

Η φυλή Dogue De Bordeaux είναι ιδανική συντροφιά. Είναι τόσο ήρεμα και φιλικά προς τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα. Εγγυόνται πίστη, αφοσίωση και αγκαλιές. Με μια θαυμάσια συμπεριφορά και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν απαιτεί έντονη και μεγάλη σε διάρκεια εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση κάντε καλή έρευνα για να υιοθετήσετε ένα Dogue De Bordeaux, καθώς είναι δυσεύρετη ράτσα.