Blog

Γάτες Seal Point Ragdoll: Πληροφορίες, προέλευση & ιστορία (Με εικόνες)

Οι γάτες ράγκντολ είναι μια πολύ αγαπητή ράτσα γάτας λόγω της αγαπησιάρικης και ευγενικής ιδιοσυγκρασίας τους, καθώς και του μεγάλου μεγέθους και του πολυτελούς τριχώματός τους. Υπάρχουν πολλαπλά χρώματα και σχέδια στα οποία υπάρχει το τρίχωμα των Ragdoll, με τα σημάδια να είναι τα πιο συνηθισμένα.

Οι γάτες Seal point Ragdoll έχουν σημάδια που πιθανόν να συμφωνούν με αυτό που φαντάζεστε όταν σκέφτεστε μια παραδοσιακή γάτα Σιάμ. Έχουν χρώμα στην απόχρωση του καφέ. Αυτό το καφέ χρώμα εμφανίζεται στο πρόσωπο, στα αυτιά, στα πόδια, στην ουρά και σε ορισμένες περιοχές του σώματος, ενώ το υπόλοιπο σώμα έχει ανοιχτότερο χρώμα, συχνά σε απόχρωση κρεμ, λευκή ή πιο μαύρη.

Οι παλαιότερες καταγραφές γατών Seal Point Ragdoll στην ιστορία

Η ράτσα γάτας Ragdoll είναι σχετικά νέα, καθώς αναπτύχθηκε μόλις τη δεκαετία του 1960.Αυτές οι αμερικανικές γάτες αναπτύχθηκαν από την Ann Baker, μια Καλιφορνέζα που ήταν γνωστή για την υποδοχή αδέσποτων γατών.

Όλες οι γάτες Ragdoll κατάγονται από ένα και μόνο αδέσποτο που πήρε η Ann. Η γάτα της Ann, η Josephine, ήταν μια λευκή κατοικίδια μακρύτριχη γάτα που είχε απογόνους που πληρούσαν τα κριτήρια που έψαχνε η Ann σε μια γάτα.

Τα γατάκια της Josephine είχαν ένα αγαπησιάρικο, ευγενικό ταμπεραμέντο, καθώς και μια εμφάνιση που η Ann αγαπούσε αρκετά ώστε να συνεχίσει την αναπαραγωγή. Από εκεί και πέρα, η δημοτικότητα της Ragdoll αυξήθηκε γρήγορα, με πολλούς ανθρώπους να ξεκινούν τα προγράμματα αναπαραγωγής τους από τους απογόνους της Josephine.

Πώς οι γάτες Seal Point Ragdoll απέκτησαν δημοτικότητα

Οι γάτες Ragdoll έγιναν γρήγορα δημοφιλείς αφότου η Ann ξεκίνησε το πρόγραμμα αναπαραγωγής της, και μέσα σε λίγες δεκαετίες, δεν ήταν ασυνήθιστο να τις βρίσκει κανείς σε σπίτια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τρίχωμα seal point είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους τριχώματος στη φυλή Ragdoll, οπότε δεν χρειάστηκε πολύ για να αποκτήσουν αυτές οι γάτες δημοτικότητα.

Το seal είναι μόνο ένα από τα έξι χρώματα point που αναγνωρίζονται στα Ragdoll, με τα άλλα πέντε να είναι το σοκολατί, το λιλά, το κρεμ, το κόκκινο και το μπλε. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν τις πιο εξωτικές και λιγότερο συνηθισμένες γάτες Ragdoll, αλλά το παραδοσιακό σημείο seal είναι χαριτωμένο και αξιαγάπητο από μόνο του.
Επίσημη αναγνώριση των γάτων Seal Point Ragdoll

Μέχρι το 1965, η ράγκντολ ήταν μια καλά αναπτυγμένη και αναγνωρισμένη φυλή καθαρόαιμων γατών. Το seal point Ragdoll ήταν ένας από τους αρχικούς συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων που έγιναν αποδεκτοί στη φυλή.

Μόνο το 1993 επετράπη η εγγραφή της Ragdoll στην Ένωση Φιλάθλων Γάτας, αλλά μέχρι το 2000, η Ragdoll ήταν μια πλήρως αναγνωρισμένη φυλή στο πλαίσιο της CFA. Αυτή η αναγνώριση περιελάμβανε και τη γάτα Ragdoll με σημείο σφραγίδας.

Κορυφαία 3 μοναδικά γεγονότα για τις γάτες Seal Point Ragdoll

1. Τα σημεία δεν είναι τα μόνα μέρη της seal point Ragdoll που είναι καφέ.

Οι μύτες και τα πέλματα των ποδιών τους έχουν επίσης ένα πλούσιο, βαθύ καφέ χρώμα.
2. Οι γάτες Seal point Ragdoll έχουν όμορφα κρυστάλλινα μπλε μάτια.

Αν και δεν έχουν όλες οι Ragdoll μπλε μάτια, ο χρωματισμός seal point συνοδεύεται σχεδόν πάντα από μπλε μάτια. Στην πραγματικότητα, άλλα χρώματα ματιών εκτός από το μπλε στα Ragdoll είναι συχνά ενδεικτικά της ανάμειξης άλλων φυλών.

3. Οι ράγκντολ είναι μία από τις μεγαλύτερες ράτσες οικόσιτων γατών

Ορισμένα αρσενικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 20 κιλά, ενώ εξακολουθούν να έχουν ένα υγιές βάρος για τη σωματική τους διάπλαση και το μέγεθός τους.

Είναι οι γάτες Seal Point Ragdoll καλά κατοικίδια;

Οι Seal point Ragdoll δεν έχουν διαφορετική ιδιοσυγκρασία ή κατασκευή από άλλες ποικιλίες χρώματος και μοτίβου Ragdoll. Οι Ragdoll είναι μεγάλες γάτες που συνήθως είναι μεταξύ 12-20 κιλών, αλλά είναι ευγενικοί γίγαντες. Είναι εξαιρετικά κατοικίδια ζώα και πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι Ragdoll μοιάζουν με σκύλους στις συμπεριφορές τους.

Είναι συχνά έξυπνες γάτες που τους αρέσει να συμμετέχουν σε παιχνίδια, όπως το φέρετρο, η επίλυση παζλ, ακόμα και οι βόλτες. Συνήθως είναι καλές με τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια ζώα, γεγονός που τις καθιστά μια καλή προσθήκη σε διάφορα οικιακά περιβάλλοντα. Είναι επίσης γενικά υγιείς γάτες.

Συμπέρασμα

Η seal point Ragdoll είναι μια πανέμορφη γάτα που αντιπροσωπεύει τέλεια τη φυλή Ragdoll. Το seal point Ragdoll ήταν ένας από τους πρώτους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων που έγιναν αποδεκτοί στο πρότυπο φυλής Ragdoll. Έχουν πλούσιο καφέ χρωματισμό στα σημεία τους, καθώς και στη μύτη και στα πέλματα των ποδιών τους, καθώς και υπέροχα μπλε μάτια.

Η Ragdoll είναι μια σπουδαία ράτσα γάτας που είναι γνωστή για την ευγένεια και τη στοργή της, καθώς και για την αίσθηση της περιπέτειας και την αποδοχή ανθρώπων και ζώων. Η Seal point Ragdoll θα πρέπει να έχει ιδιοσυγκρασία και εμφάνιση που ταιριάζει με το πρότυπο φυλής.