Blog

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το να μοιράζεστε το σπίτι σας με μια όμορφη, παιχνιδιάρικη Tonkinese

Η Tonkinese είναι ένα μείγμα γατών του Σιάμ και Βιρμανίας και μοιράζεται πολλές ιδιότητες με αυτές τις γάτες. Αυτό το εντυπωσιακό αιλουροειδές έχει μια γοητευτική εμφάνιση, με φωτεινά μάτια.

Οι προσεκτικές Tonks γεννήθηκαν για να είναι μια φυλή συντροφιάς. Αυτά τα γατάκια λατρεύουν να παίζουν με τους ανθρώπους και να κουλουριάζονται σε μια ζεστή αγκαλιά στο τέλος της ημέρας. Έχουν πολλή στοργή να δώσουν στους γονείς των κατοικίδιων τους και κάνουν μια υπέροχη, αγαπησιάρικη προσθήκη σε πολλά σπίτια και οικογένειες.

Εμφάνιση

Οι Tonkinese είναι μια εντυπωσιακή φυλή γνωστή για τη μυστηριώδη, λαμπερή εμφάνισή τους. Τα σβέλτα άκρα και λαμπερά μάτια, όλα προσδίδουν τον σαγηνευτικό αέρα της Tonk.

Η Tonkinese είναι μια μεσαίου μεγέθους φυλή με μυώδη, εκπληκτικά βαρύ σώμα. Αυτή η φυλή ζυγίζει συνήθως περίπου 6-12 κιλά. Έχουν μεσαίου μεγέθους αυτιά, μάτια σε σχήμα αμυγδάλου και λεπτά πόδια. Το τρίχωμά της αποτελείται από κοντά, μεταξένιες λείες τρίχες και δεν μαδάνε πολύ. Αλλά παρόλο που δεν μαδάει πολύ, η Tonkinese δεν θεωρείται υποαλλεργική γάτα – και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει υποαλλεργικό κατοικίδιο, ούτως ή άλλως.

Ανάγκες

Για να το θέσω απλά: Η Tonkinese σας χρειάζεται τόνους προσοχής. Εάν επιθυμείτε έναν σταθερό σύντροφο που θα σας ακολουθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, αγκαλιάζεται στον ώμο σας και συμμετέχει στις καθημερινές σας δραστηριότητες, η Tonk είναι για εσάς. Δεδομένου ότι αυτά τα γλυκά χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο και στοργή, μισούν να μένουν μόνα τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην πραγματικότητα, ο Krieger συνιστά να πάρετε ένα ζευγάρι Tonkinese, ώστε να έχουν πάντα έναν σύντροφο να στραφούν.

Η Tonkinese είναι μια εξαιρετικά έξυπνη και κοινωνική φυλή που λαχταρά την αλληλεπίδραση. Είναι περισσότερο από χαρούμενοι να καλωσορίσουν κάθε επισκέπτη που περνάει. Μια Tonkinese μπορεί να ζήσει καλά σε οποιονδήποτε χώρο, αλλά, επειδή πρόκειται για φλύαρα γατάκια, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε δύο φορές πριν φέρετε στο σπίτι έναν Tonks σε ένα διαμέρισμα με κοινόχρηστους τοίχους.

Αλλά προσέξτε – όταν βαριούνται, αυτές οι γάτες μπορεί να είναι άτακτες. Για να κρατήσετε το γατάκι σας απασχολημένο και μακριά από προβλήματα, φροντίστε να του παρέχετε διάφορα παιχνίδια για γάτες. Ο Krieger λέει ότι η δραστήρια Tonkinese λατρεύει να πηδά και να σκαρφαλώνει, επομένως χρειάζεται ψηλά δέντρα γάτας για να σκαρφαλώσει, ράφια για γάτες για να πηδήξει και μια αιώρα παραθύρου όπου μπορεί να χουχουλιάσει και να παρατηρεί πουλιά.

«Είναι πολύ δραστήριες, πολύ έξυπνες γάτες», λέει ο Krieger. “Δεν πρόκειται να κάθονται. Χρειάζονται πράγματα να κάνουν, πρέπει να έχουν αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους.”

Οι Tonkinese γενικά τα πάνε καλά με τα παιδιά, άλλες γάτες και φιλικά προς τις γάτες σκυλιά. Συστήστε τα σε ανθρώπους και κατοικίδια από νωρίς για να τα βοηθήσετε να αισθάνονται άνετα σε κοινωνικές καταστάσεις.

Υγεία

Η Tonkinese είναι μια τυπικά υγιής φυλή με αναμενόμενη διάρκεια ζωής 15-20 χρόνια. Ορισμένες κοινές ανησυχίες για την υγεία της Tonkinese περιλαμβάνουν ασθένειες των ούλων, προβλήματα του εντέρου και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

“Η Tonkinese μπορεί να είναι γενετικά επιρρεπές σε μια καρδιακή νόσο που ονομάζεται υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια”, λέει ο Venator.

Οι υπεύθυνοι εκτροφείς θα δοκιμάσουν τα γατάκια για θέματα υγείας, αλλά είναι σημαντικό να τηρείτε τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού με τον κτηνίατρο και να λαμβάνετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου της γάτας σας. Ασθένειες και άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να αναπτυχθούν αργότερα στη ζωή και θα πρέπει να παρακολουθούνται τακτικά.

Ιστορία

Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως Tonkinese αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως “γατα Σιάμ σοκολάτας” σε μια έκθεση γάτας στη Βρετανία του 1880, αναφερόμενος στο σκούρο καφέ σοκολατένιο τρίχωμα της φυλής και την ομοιότητα με τη γατα Σιάμ . Η δημοτικότητα της φυλής δεν απογειώθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά από λίγο καιρό οι γάτες έπαψαν να υπάρχουν στη Βρετανία.

Ωστόσο, οι γάτες συνέχισαν να εμφανίζονται στην Ταϊλάνδη και στην περιοχή που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Βιρμανία (τώρα Μιανμάρ) – πιθανότατα ως αποτέλεσμα φυσικών ζευγαρωμάτων μεταξύ σιαμαίων και γατών βιρμανίας. Μία από αυτές τις γάτες φυσικής εκτροφής εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1930. Το όνομα της γάτας ήταν Wong Mau και έγινε η μητέρα των σύγχρονων φυλών Βιρμανίας και Tonkinese.

Αν και ο Greer διέκοψε το πρόγραμμα αναπαραγωγής του, άλλοι κτηνοτρόφοι ενδιαφέρθηκαν, κυρίως η Jane Barletta από το New Jersey και η Margaret Conroy στο Οντάριο. Αυτοί οι κτηνοτρόφοι παρήγαγαν αυτό που σήμερα ονομάζεται Tonkinese, που πήρε το όνομά του από την περιοχή Tonkin στο βόρειο Βιετνάμ.