Blog

Ποιο είναι το καλύτερο μπολ για τον σκύλο σου; Το ασφαλέστερο κεραμικό μπολ που λάτρεψαν οι σκυλογονείς

Το μπολ του κατοικίδιου ζώου σας είναι κάτι από το οποίο τρώει και πίνει καθημερινά. Στην πραγματικότητα, αποτελεί βασικό μέρος του σετ του κατοικίδιου ζώου σας και παίζει σημαντικό ρόλο στη σίτιση με ωμή διατροφή.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γάτες και τα σκυλιά σας χρησιμοποιούν τα μπολ τους αρκετές φορές την ημέρα για χρόνια, θα πρέπει να σκεφτείτε καλά τι θα επιλέξετε για τα μπολ των κατοικίδιων ζώων σας.

Ποιο είναι το καλύτερο μπολ για το ζωάκι μου;

Και για να σας βοηθήσουμε με τη λήψη της καλύτερης απόφασης για το ζωάκι σας, κάναμε μια σύντομη ανάλυση των υλικών των μπολ για να διασφαλίσουμε ότι το κατοικίδιό σας θα απολαμβάνει καλή υγεία για τα επόμενα χρόνια!

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά μεταξύ των μπολ για κατοικίδια από πλαστικό ή και κεραμικό; Και ποιο είναι το καλύτερο από όλα;

Πλαστικά μπολ

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τα πλαστικά μπολ για τροφή κατοικίδιων ζώων επειδή είναι φθηνά και άμεσα διαθέσιμα. Επίσης, το ευρύ φάσμα επιλογών που προσφέρουν τα πλαστικά μπολ σε χρώματα και μεγέθη ενθουσιάζει τους ανθρώπους.

Ωστόσο, ένα πλαστικό μπολ δεν είναι η καλύτερη επιλογή για το μπολ φαγητού ενός κατοικίδιου ζώου.

Στην πραγματικότητα σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε πλαστικά μπολ για κατοικίδια ακόμη και για νερό.

Πλαστικό μπολ για τροφή κατοικίδιων ζώων

  • Τα πλαστικά μπολ μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στα κατοικίδια ζώα.
  • Μπορούν να αναπαράγουν βακτήρια. Ναι, ακόμη και αν το πλένετε τακτικά, οι γρατζουνιές, τα τρυπήματα και οι μικρο-γροθιές στα πλαστικά μπολ μπορούν να φιλοξενήσουν βακτήρια.
  • Το πλαστικό δεν μπορεί να θερμανθεί και ορισμένα πλαστικά, αν υποβληθούν σε θερμότητα, θα απελευθερώσουν τοξικές χημικές ουσίες στην τροφή και το νερό.
  • Τα πλαστικά μπολ είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπολ, αντικαταστήστε τα τακτικά.
  • Επίσης, σε πολλά πλαστικά μπολ, η χρήση δισφαινόλης ή BPA αποτελεί ζήτημα. Η BPA είναι μια χημική ουσία που σύμφωνα με πολλές μελέτες είναι ένας ενδοκρινικός διαταράκτης που μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον εγκέφαλο και το καρδιαγγειακό σύστημα ενός θηλαστικού. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να προκαλέσει δυνητικά καρκίνο, μεταξύ άλλων σοβαρών ζητημάτων.
  • Οι φθαλικές ενώσεις αποτελούν επίσης ζήτημα στα πλαστικά μπολ. Χρησιμοποιούνται ως “πλαστικοποιητές”, οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται ως διαλύτες και για να κάνουν τα πλαστικά προϊόντα πιο εύκαμπτα. Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι οι φθαλικές ενώσεις είναι τοξικές για τα θηλαστικά εάν απορροφηθούν μακροπρόθεσμα.
  • Ορισμένα κατοικίδια ζώα μασάνε το μπολ και καταπίνουν μικρά κομμάτια πλαστικού που μπορεί να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου και να προκαλέσουν απόφραξη.

Κεραμικό μπολ για τροφή κατοικίδιων ζώων

  • Τα κεραμικά μπολ μπορεί να θρυμματιστούν ή να σπάσουν. Οι μικρορωγμές, μερικές φορές αόρατες στο ανθρώπινο μάτι, μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν βακτήρια.
  • Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει την τάση να μετακινεί το μπολ του ή να είναι μάλλον “επιθετικοί” φαγάδες, υπάρχει ο κίνδυνος ένα κεραμικό μπολ να σπάσει σε θραύσματα – για να μην αναφέρουμε την ακαταστασία.
  • Και βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε κεραμικό μπολ χρησιμοποιείτε εσείς ή το κατοικίδιό σας για κατανάλωση τροφής ή νερού περιέχει χρώμα χωρίς μόλυβδο και είναι υαλωμένο για τρόφιμα. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά κεραμικά και πλαστικά προϊόντα χαμηλής ποιότητας έχουν νιφάδες βαφής με βάση το μόλυβδο που είναι τοξικές.

 

Ως γονείς κατοικίδιων ζώων οι ίδιοι, κατανοούμε αυτές τις ανησυχίες και λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες άλλων ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων και των κατοικίδιων ζώων τους και την αναζήτηση του καλύτερου κεραμικού μπολ για τα ζωάκια τους. Έχουμε να σας προτείνουμε το καλύτερο σετ με κεραμικά μπολ, σε πολλά χρώματα και σχέδια που θα ταιριάξουν υπέροχα στο σπίτι σας αλλά και θα τα λατρέψει το ζωάκι σας.

Κεραμικό Μπολ Φαγητού & Νερού Με Βάση Από Μπαμπού Σετ 2 Τμχ

Το Σετ Κεραμικών Μπολ είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη σε κάθε μοντέρνο και στυλάτο σπίτι. Η βάση από μπαμπού παρέχει σταθερότητα αλλά και κομψότητα. Στο μεγέθος των 400 ml, είναι κατάλληλα τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα ζωάκια.

Βασική περιγραφή του προϊόντος

Τα μπολ φαγητού και νερού είναι υπερυψωμένα, ώστε η γάτα ή ο σκύλος σας να τρώει στην ιδανική εργονομική θέση σίτισης.

Βοηθά έτσι στην πρόληψη του εμετού και της παλινδρόμησης, υποστηρίζοντας τα ζωάκια που έχουν πρόβλημα να διατηρήσουν το φαγητό στο στομάχι τους.

Ένα απαραίτητο εργαλείο για μεγαλύτερα σε ηλικία κατοικίδια και για όσα τρώνε γρήγορα και ακατάστατα!

Τα μπολ φαγητού και νερού είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό, ιδανικό για τροφές.
Η βάση από ξύλο μπαμπού είναι αρκετά σταθερή και φιλική προς το περιβάλλον.