Blog

Πώς να επιλέξετε τα σωστά παιχνίδια για τη γάτα σας: Γατογονείς προτείνουν top παιχνίδια γάτας

Τα παιχνίδια παίζουν απίστευτα σημαντικό ρόλο στην τόνωση της γάτας σας, βοηθώντας στη διατήρηση της συμπεριφοράς και της ευεξίας της, καθώς και στην παροχή άσκησης. Είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τις γάτες εσωτερικού χώρου, οι οποίες μπορεί να μην απολαμβάνουν τόση διέγερση όσο οι αντίστοιχες γάτες εξωτερικού χώρου. Με εκατοντάδες διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε ποια παιχνίδια είναι τα καλύτερα για τη γάτα σας. Ελέγξτε τις συμβουλές μας παρακάτω για να κρατήσετε τον αιλουροειδή φίλο σας διασκεδαστικό και ασφαλή.

Γιατί οι γάτες χρειάζονται παιχνίδια;

Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, οι γάτες χρειάζονται τόσο σωματική όσο και πνευματική άσκηση για να παραμείνουν σε φόρμα, υγιείς και ευτυχισμένες. Η επαρκής σωματική διέγερση και ο πνευματικός εμπλουτισμός βοηθούν στην επιβολή των καλών συνηθειών της γάτας σας και σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο επιρρεπής σε προβλήματα συμπεριφοράς. Όταν οι γάτες δεν ασκούνται αρκετά, μπορεί να στραφούν σε διασπαστικές ενέργειες όπως υπερκινητικότητα τη νύχτα, ξύσιμο σε ανεπιθύμητες επιφάνειες ή επιθετικότητα στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι παγιώνει επίσης τον δεσμό ανθρώπου-ζώου. Κάθε φορά που παίζετε με τη γάτα σας, χτίζετε εμπιστοσύνη και στοργή, ενώ επιπλέον τα παιχνίδια θα βοηθήσουν στη διασκέδασή τους όταν δεν μπορείτε να είστε εκεί.

Ποια παιχνίδια είναι τα καλύτερα για τη γάτα μου;

Το είδος των παιχνιδιών που ταιριάζουν καλύτερα στη γάτα σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ιδιοσυγκρασία και τις συνήθειές της. Τα περισσότερα παιχνίδια για γάτες επιδιώκουν να ενεργοποιήσουν τα φυσικά τους ένστικτα: κυνηγητό, κυνηγητό, ξύσιμο και αναρρίχηση. Η γάτα σας μπορεί να απολαμβάνει να επιδίδεται σε μία από αυτές τις συμπεριφορές περισσότερο από τις άλλες- ή μπορεί να προτιμά μια ποικιλία τύπων.

Συνιστούμε να μην αγοράζετε πολλά παιχνίδια μέχρι να μάθετε τις προτιμήσεις και τις συνήθειες της γάτας σας, για να αποφύγετε τη σπατάλη χρημάτων σε παιχνίδια που θα μαζεύουν σκόνη.

Τύποι παιχνιδιών για γάτες που πρέπει να εξετάσετε

1.Μπάλες

Ορισμένες γάτες λατρεύουν να κυνηγούν μπάλες και να τις χτυπούν. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια κανονική μπάλα, μια μπάλα με κουδούνι στο εσωτερικό της (μια “jingle ball”), μια μηχανοκίνητη μπάλα ή ακόμη και μια τσαλακωμένη χάρτινη μπάλα.

Έξυπνη Μπάλα Με Αυτόματη Κύλιση & Περιστροφή Για Γάτες

Διαδραστική μπάλα παιχνίδι για γάτες που ενεργοποιεί το κυνηγετικό τους ένστικτο. Κινείται και περιστρέφεται αυτόματα κατά 360 μοίρες. Είναι επαναφορτιζόμενη με USB.

2.Παιχνιδάκια με ποντίκια και άλλα κυνηγετικά παιχνίδια

Οι γάτες είναι φυσικοί θηρευτές και τα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται τη θηρευτική τους ορμή μπορούν να τις διασκεδάσουν για ώρες.

Τηλεκατευθυνόμενο Παιχνίδι Ποντικάκι

Χαριτωμένο βελούδινο παιχνίδι με τηλεχειριστήριο και ρεαλιστική εμφάνιση μικρού ποντικιού που τρέχει γύρω από το δωμάτιο, θα κρατήσει το κατοικίδιό σας απασχολημένο για ώρες.

3.Παιχνίδια με ραβδιά/ψαροτούφεκο/φτερά για πείραγμα

Παιχνίδια με φτερά ή μακριά ραβδιά ενθουσιάζουν την γάτα και συνάμα την κρατούν ενεργή καθώς ασκείται.  Απλώς βεβαιωθείτε ότι όλα τα παιχνίδια που περιλαμβάνουν σπάγκο χρησιμοποιούνται μόνο υπό την επίβλεψή σας και αποθηκεύονται με ασφάλεια μακριά από τη γάτα σας μετά το παιχνίδι, για να αποφύγετε την κατά λάθος κατάποση.

Προσομοίωση Bird Cat Stick Διαδραστικό Παιχνίδι Γάτας

Το πουλί προσομοίωσης κάνει τη γάτα να κολλάει, και διεγείρει την κυνηγετική φύση της! Με βεντούζα για να το κολλήσετε στο πάτωμα, ή οποιαδήποτε άλλη λεία επιφάνεια. Θα παρακινήσει τη γάτα σας να απασχοληθεί και να ασκηθεί, ακόμα κι όταν είναι μόνη της στο σπίτι.

4.Δείκτης λέιζερ

Πιθανόν να έχετε δει πολλά βίντεο στο YouTube με γάτες που τρελαίνονται για δείκτες λέιζερ!Μπορεί να είναι ένας σχετικά ανέξοδος και χωρίς κόπο τρόπος για να δώσετε στη γάτα σας μια καλή προπόνηση.Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει έναν που είναι ασφαλής για τα ζώα.

Επαναφορτιζόμενο Παιχνίδι Γάτας Με Δείκτη Laser

Το Smart Cat Laser είναι ένα “έξυπνο” παιχνίδι για το κατοικίδιο σας. Εύκολος χειρισμός και ρύθμιση. Κρατήστε το κατοικίδιο σας ευχαριστημένο και απασχολημένο ακόμα κι αν εσείς λείπετε από το σπίτι.

 

5.Διαδραστικά παιχνίδια διατροφής

Τα παιχνίδια-παζλ τροφής διεγείρουν το μυαλό της γάτας σας και μπορούν να τη βοηθήσουν να διασκεδάσει όταν δεν είστε κοντά της.

 

Διαδραστικό Παζλ IQ Παιχνίδι-Ταΐστρα Σκύλου-Γάτας

Εκπαιδευτικό δοχείο φαγητού για σκύλους και γάτες. Ιδανικό για μην τρώνε γρήγορα αλλά και για να τα διασκεδάσετε ταυτόχρονα.

 

 

6.Παιχνίδια με catnip

Ορισμένες γάτες λατρεύουν το catnip (αν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες γάτες δεν αναπτύσσουν ευαισθησία πριν από τους τέσσερις έως έξι μήνες, οπότε για τα πολύ μικρά γατάκια, είναι καλύτερο να το κρατήσετε μακριά). Είναι αρκετά εύκολο να βρείτε παιχνίδια εμπλουτισμένα με catnip.

Διαδραστική Μπάλα Με Αληθινούς Ήχους Ζώων & Θήκη Για Catnip

Η χνουδωτή χρωματιστή μπάλα για γάτες διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα ώστε με ένα άγγιγμα να βγάζει ήχο που προσελκύει τους μικρούς μας φίλους. Προσομοιώνει πραγματικούς ήχους τριών διαφορετικών ζώων και είναι ιδανικός τρόπος απασχόλησης.