Blog

Τι είναι ένα μπολ αργής τροφοδοσίας σκύλου; Προτείνουμε μπολάκια ιδανικά για λαίμαργα κουτάβια

Τα μπολ σκύλου με αργή τροφοδοσία έχουν σχεδιαστεί για να επιβραδύνουν την κατανάλωση τροφής του σκύλου σας. Έτσι αποτρέπουν δυσάρεστα πεπτικά προβλήματα, όπως ναυτία και εμετό μετά το φαγητό. Επίσης μειώνουν το φούσκωμα, μια απειλητική για τη ζωή διαταραχή που προκαλείται από την πολύ γρήγορη κατανάλωση τροφής.

Γιατί πρέπει να πάρω ένα μπολ τροφοδοσίας;

Τα μπολ σκύλων με αργή τροφοδοσία έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν το σκύλο σας από το να τρώει πολύ γρήγορα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάφορες ανησυχίες για την υγεία. Οι αργές ταΐστρες μπολ σκύλων κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια για να αναγκάσουν τα σκυλιά να επιβραδύνουν το φαγητό τους είτε λύνοντας γρίφους είτε βρίσκοντας το δρόμο τους γύρω από τα εμπόδια που είναι ενσωματωμένα στο μπολ. Υπάρχουν επίσης ένθετα αργής τροφοδοσίας σκύλων, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε υπάρχον μπολ, για να επιβραδύνετε το φαγητό τους.

Οι αργές ταΐστρες σκύλων μπορούν να είναι επωφελείς για τα σκυλιά που τρώνε πολύ γρήγορα, επειδή είναι πιο επιρρεπή σε φούσκωμα, μια κατάσταση που μπορεί να αποβεί μοιραία.Επιπλέον, ορισμένα σκυλιά μπορεί να παρουσιάσουν εμετό αφού φάνε πολύ γρήγορα.Οι αργές ταΐστρες αποτρέπουν τους σκύλους από το να αντιμετωπίζουν προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, όπως αέρια, ναυτία και εμετό από το να τρώνε πολύ γρήγορα, και μπορούν να αποτελέσουν σωτήρια εργαλεία για τους σκύλους που είναι επιρρεπείς σε φούσκωμα

Οφέλη των μπολ αργής τροφοδοσίας σκύλων

Το να τρώτε πολύ γρήγορα μπορεί να είναι επικίνδυνο για τους σκύλους, ειδικά για τις μεγάλες φυλές. Όταν τρώνε πολύ γρήγορα, οι σκύλοι καταπίνουν περισσότερο αέρα, οδηγώντας ενδεχομένως σε γαστρική διάταση-βρόγχο (GDV), γνωστή και ως φούσκωμα. Το φούσκωμα συμβαίνει όταν το στομάχι γεμίζει με αέρα. Ωστόσο, αυτός ο αέρας μπορεί να δημιουργήσει πίεση και να εμποδίσει το αίμα να κυκλοφορήσει σωστά και να επιστρέψει στην καρδιά, στέλνοντας ενδεχομένως το σκύλο σε σοκ.

Το στομάχι επίσης αναποδογυρίζει σε σκύλους με φούσκωμα, εμποδίζοντας περαιτέρω τη σωστή ροή του αίματος και επιτρέποντας στο πάγκρεας να παράγει τοξικές ορμόνες.

Δυστυχώς, οι γρήγοροι τροφοδότες κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν φούσκωμα από ό,τι οι αργοί τροφοδότες, αλλά μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη του φουσκώματος στα σκυλιά παρέχοντάς τους ένα μπολ σκύλου με αργή τροφοδοσία.

Τα μπολ για σκύλους με αργή τροφοδοσία έχουν πρόσθετα οφέλη, όπως:

Μειώνει τον κίνδυνο πνιγμού

Η επιβράδυνση του φαγητού του σκύλου σας του δίνει περισσότερο χρόνο να μασήσει το φαγητό του. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, αν έχετε έναν γρήγορο φαγά, τα σκυλιά τείνουν να μασάνε λίγο όταν είναι ενθουσιασμένα για φαγητό. Ωστόσο, ένας αργός τροφοδότης τα αναγκάζει να δουλέψουν γύρω από το μπολ για να φτάσουν στο φαγητό τους, δίνοντάς τους περισσότερο χρόνο να μασήσουν πριν καταπιούν, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες πνιγμού.

Βελτιώνει την πέψη

Αυτά τα μπολ για σκύλους που τρώνε γρήγορα μπορούν να βελτιώσουν την πέψη του σκύλου σας αφήνοντας το στομάχι να γεμίσει αργά αντί για γρήγορα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εμετό. Ορισμένα σκυλιά κάνουν εμετό μετά το φαγητό όταν τρώνε πολύ γρήγορα, επειδή το στομάχι τους δεν έχει αρκετό χρόνο να χωνέψει την τροφή τους πριν αρχίσουν να προσθέτουν περισσότερη. Τα μπολ σκύλων με αργή τροφοδοσία μπορούν να επιβραδύνουν το φαγητό του σκύλου σας, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για τις πεπτικές διεργασίες του να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, αποτρέποντας παράλληλα δυσάρεστα συμπτώματα όπως ναυτία ή εμετό.

Βελτιώνει τον έλεγχο των μερίδων

Μπορούν όμως να αποτρέψουν τον σκύλο από το να τρώει πάρα πολύ.Πολλοί σκύλοι σταματούν να τρώνε όταν χορτάσουν, οπότε όσο πιο αργά τρώνε, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχει ο σκύλος σας για να συνειδητοποιήσει ότι έχει χορτάσει, επειδή χρειάζεται χρόνος για το στομάχι να δώσει σήμα πληρότητας στον εγκέφαλο.Αλλά, φυσικά, ορισμένα σκυλιά λατρεύουν το φαγητό και μπορεί να μη σταματήσουν να τρώνε όταν χορτάσουν, οπότε εναπόκειται σε εσάς, ως γονέας κατοικίδιων ζώων, να διασφαλίσετε ότι τους ταΐζετε τη σωστή ποσότητα

Διανοητική διέγερση

Τα μπολ αργής τροφοδοσίας απαιτούν από το σκύλο σας να σκεφτεί την επόμενη κίνησή του.Επειδή δεν μπορούν να φάνε όλο το φαγητό τους με τη μία, θα πρέπει να περιηγηθούν σε ένα παζλ ή σε διάφορα εμπόδια στο μπολ για να φάνε και την τελευταία μπουκιά.Τα παζλ όπως οι αργές ταΐστρες παρέχουν στους σκύλους πνευματική διέγερση, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους σκύλους με υψηλή ενεργητικότητα να παραμείνουν πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μειώσουν την πλήξη, ενώ παράλληλα τους παρέχουν διάφορα άλλα οφέλη για την υγεία τους.

Εμείς σας προτείνουμε:

1.Slow Feeder Μπολ Αργής Τροφοδοσίας Για Σκύλους

Βοηθήστε το κατοικίδιο σας να φάει με ηρεμία με το Μπολ Αργής Τροφοδοσίας. Η λαιμαργία των σκύλων δεν είναι πάντα ο καλύτερος φίλος της πέψης. Αποφύγετε το πνίξιμο που μπορεί να συμβαίνει ενώ ο σκύλος σας τρώει το αγαπημένο του φαγητό.

Προωθήστε μια υγιεινή διατροφή για σκύλους. Τα μπολ αργής σίτισης είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να επιβραδύνουν το φαγητό, ενθαρρύνοντας έτσι τα κατοικίδια να τρώνε ή να πίνουν με πιο αργό ρυθμό, αποτρέποντας έτσι τη δυσπεψία, τον εμετό και το φούσκωμα.
Βοηθούν επίσης στον έλεγχο της παχυσαρκίας των σκύλων.

Το μπολ αργής σίτισης για σκύλους είναι κατασκευασμένο από μια αυστηρή επιλογή υλικών από PP, κατάλληλη για τρόφιμα, τα οποία είναι ανθεκτικά, χωρίς PVC και μαλακά και μπορούν να αποτρέψουν το γδάρσιμο της μύτης και του στόματος των κατοικίδιων ζώων. Tο κάτω μέρος του μπολ είναι διευρυμένο για να αποτρέψει το σκούντημα των κατοικίδιων ζώων. Το αργό μπολ χωράει περίπου 1,5 φλιτζάνια ξηρής τροφής.

Με αυτόν τον μοναδικό σχεδιασμό, οποιαδήποτε ποσότητα φαγητού μπορεί να καταναλωθεί πληρέστερα, ενώ τα σκυλιά θα αισθάνονται χορτάτοι αφού φάνε μόνο μια μικρή ποσότητα τροφής.

Εύκολος καθαρισμός στο χέρι. Ξεπλύνετε το μπολ αργής σίτισης με νερό για εύκολο καθάρισμα.

2.Διαδραστικό Παζλ IQ Παιχνίδι-Ταΐστρα Σκύλου-Γάτας

Εκπαιδευτικό δοχείο φαγητού για σκύλους και γάτες. Ιδανικό για μην τρώνε γρήγορα αλλά και για να τα διασκεδάσετε ταυτόχρονα.

Περισσότερο από μια απλή ταΐστρα, αυτό το παιχνίδι διανομής λιχουδιών είναι επίσης ένα εξαιρετικό παιχνίδι ψυχικής άσκησης για εκπαίδευση και τόνωση του μυαλού και των αισθήσεων του κατοικίδιου ζώου σας. Εάν το κατοικίδιό σας τρώει πολύ γρήγορα ή τρώει πολύ, αυτό το διαδραστικό παζλ θα κάνει το κατοικίδιό σας να τρώει αργά και θα αποτρέψει τυχόν προβλήματα στο στομάχι.

Κρύψτε σε μερικές λιχουδιές και αφήστε το ζωάκι σας να παίζει ανοίγοντας τα συρτάκια για να τις βρει. Η μυρωδιά τους σταδιακά εξασθενεί καθώς τα ζωάκια μεγαλώνουν στο σπίτι και σε εσωτερικούς χώρους. Με το διαδραστικό παζλ θα καλλιεργήσουν τα ένστικτα τους και θα διασκεδάσουν παρέα με εσάς.

 

Αυτός ο τροφοδότης είναι κατασκευασμένος από μη τοξικό υλικό PVC, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να μπορεί να το χρησιμοποιεί με σιγουριά.

Πώς ξέρω αν ο σκύλος μου χρειάζεται ένα μπολ αργής τροφοδοσίας;

Υπάρχουν διάφορα σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας μπορεί να ωφεληθεί από μια αργή ταΐστρα, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

Αύξηση βάρους: Οι σκύλοι που τρώνε πολύ γρήγορα μπορεί να είναι επιρρεπείς στην αύξηση του σωματικού βάρους, επειδή τρώνε υπερβολικά πριν συνειδητοποιήσουν ότι έχουν χορτάσει. Χρειάζεται χρόνος για να επικοινωνήσουν ο εγκέφαλος και το στομάχι, οπότε ο σκύλος σας μπορεί να τρώει πολύ γρήγορα χωρίς να δίνει στον εγκέφαλο αρκετό χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι το στομάχι είναι γεμάτο. Φυσικά, μπορείτε να αποτρέψετε την αύξηση του σωματικού βάρους, ταΐζοντας το σκύλο σας μόνο με τη σωστή ποσότητα τροφής κατά τις ώρες σίτισης και παρακολουθώντας την πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας αργός ταϊστής δεν μπορεί να βοηθήσει το σκύλο σας να χάσει βάρος αν τον ταΐζετε τακτικά υπερβολικά.

Πεπτικά προβλήματα: Υπάρχουν αρκετές κοινές αιτίες για πεπτικά προβλήματα στους σκύλους, που κυμαίνονται από τροφικές αλλεργίες έως άγχος. Ωστόσο, αν ο σκύλος σας τρώει υπερβολικά και παρουσιάζει αέρια, αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι πρέπει να επιβραδύνει το φαγητό του.

Εμετός μετά το φαγητό: Όταν τα σκυλιά τρώνε πολύ γρήγορα, καταπίνουν περισσότερο αέρα και δεν έχουν αρκετό χρόνο για να μασήσουν καλά το φαγητό τους, κάνοντας το στομάχι τους να δουλεύει πιο σκληρά για να διασπάσει την κροκέτα. Τόσο ο αέρας όσο και η άπεπτη κροκέτα μπορούν να προκαλέσουν ναυτία και να κάνουν το σκύλο σας να κάνει εμετό.

Έχει βιώσει φούσκωμα στο παρελθόν: Αν και το φούσκωμα είναι θανατηφόρο, πολλά σκυλιά έχουν επιβιώσει και έχουν ζήσει μακρά, υγιή ζωή αφού υπέφεραν από αυτό στο παρελθόν.Ωστόσο, εάν ο σκύλος σας έχει αναρρώσει πρόσφατα από φούσκωμα, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να αποτρέψετε την επανάληψή του.Μια πιθανή αιτία του φουσκώματος θα μπορούσε να είναι η γρήγορη κατανάλωση τροφής, οπότε ίσως να θέλετε να προσπαθήσετε να επιβραδύνετε την κατανάλωση τροφής του σκύλου σας με ένα μπολ αργής τροφοδοσίας. Φυσικά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες κινδύνου για το φούσκωμα στους σκύλους, οπότε ένας αργός τροφοδότης μπορεί να μην είναι αρκετός για να το αποτρέψει, ειδικά σε μεγάλες φυλές που είναι επιρρεπείς στην πάθηση.