Blog

10 Καλύτερες τροφές για γάτες που ζουν σε εξωτερικό χώρο

Οι γάτες που ζουν σε εξωτερικούς χώρους ζουν πάντα εκπληκτικές περιπέτειες και χρειάζονται τη σωστή τροφή για να τροφοδοτήσουν το τρέξιμο, την αναρρίχηση ή ό,τι άλλο κάνουν. Οι γάτες εξωτερικού χώρου χρειάζονται περισσότερες θερμίδες από τις γάτες εσωτερικού χώρου και είναι συχνά πολύ δραστήριες. Η εύρεση της σωστής τροφής για τη γάτα σας σε εξωτερικούς χώρους που μπορεί να τις κρατήσει σε φόρμα και υγιείς, ανεξάρτητα από το τι κάνουν, είναι δύσκολη. Για αυτό σας ετοιμάσαμε κάποιες συμβουλές και θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία της γάτας σας.

Οδηγός αγοραστή: Επιλέγοντας την καλύτερη τροφή για τη γάτα σας σε εξωτερικό χώρο

Η εύρεση του κατάλληλου γεύματος για τη δραστήρια γάτα σας που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να είναι δύσκολη. Όταν ψάχνετε για τροφή για γάτες, η ανάγνωση του καταλόγου των συστατικών και η γνώση του τι κάνει μια μάρκα καλύτερη από άλλες είναι το κλειδί. Παρακάτω, θα σας εξηγήσουμε πώς να βρείτε την καλύτερη τροφή για την υπαίθρια γάτα σας και θα σας εξηγήσουμε τι χρειάζεται για να παραμείνει υγιής και ευτυχισμένη.

Τι τροφή χρειάζονται οι γάτες εξωτερικού χώρου;

Οι γάτες εξωτερικού χώρου χρειάζονται τις ίδιες βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και οι οικόσιτες γάτες. Η μόνη διαφορά μεταξύ μιας γάτας που ζει ή βγαίνει συχνά σε εξωτερικούς χώρους σε σχέση με μια γάτα που είναι εξ ολοκλήρου εσωτερικού χώρου είναι τα επίπεδα δραστηριότητάς τους. Τα αιλουροειδή που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους περνούν περισσότερο χρόνο κινούμενα, σκαρφαλώνοντας και κυνηγώντας. Επειδή όλες οι τροφές για γάτες που πωλούνται στα καταστήματα πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις σε θερμίδες, πρωτεΐνες, λίπος και άλλα θρεπτικά συστατικά που ορίζονται από την Ένωση Ελέγχου Τροφίμων, οποιαδήποτε πιστοποιημένη τροφή δίνετε στην γάτα σας θα πρέπει να αρκεί.

Ωστόσο, οι πολύ δραστήριες γάτες μπορεί να χάσουν βάρος αν δεν καταναλώνουν αρκετές θερμίδες, οπότε η εύρεση μιας τροφής που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής της γάτας σας είναι απαραίτητη. Για να βρείτε την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά της τροφής που σας ενδιαφέρει, κοιτάξτε στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Συνήθως υπάρχει μια γραμμή (με μικρά γράμματα) που εμφανίζει το στάδιο ζωής της φόρμουλας- ονομάζεται δήλωση διατροφικής επάρκειας.

Οι πληροφορίες στην ετικέτα εμφανίζουν τα συστατικά και τη διατροφική ανάλυση, συμπεριλαμβανομένης της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακες. Θα ήταν καλύτερο να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας πριν αποφασίσετε για οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή- μπορεί να ζυγίσει τη γάτα σας και να συζητήσει τυχόν ειδικές διατροφικές ανάγκες που μπορεί να έχει. Είναι σημαντικό να ταΐζετε την υπαίθρια γάτα σας μόνο με την ποσότητα τροφής που χρειάζεται για το βάρος της. Αν τρώει πάρα πολύ, θα πάρει βάρος, ανεξάρτητα από το πόσο δραστήρια είναι!

Βρίσκοντας την καλύτερη τροφή για τη γάτα σας που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο

Η εύρεση της καλύτερης τροφής για τη γάτα σας ξεκινά με την εξέταση της τιμής που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Θα πρέπει να προμηθευτείτε τροφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ολικό κρέας στην κατηγορία τιμής που διαθέτετε. Ψάξτε για μάρκες που το πλήρες κρέας αναγράφεται μέσα στα πρώτα πέντε συστατικά, ιδανικά ως το πρώτο. Τα κύρια συστατικά αναγράφονται πρώτα, οπότε αν βλέπετε κοτόπουλο ως τέταρτο ή πέμπτο συστατικό, υπάρχει λιγότερο κοτόπουλο στη φόρμουλα από μια φόρμουλα με κοτόπουλο που αναγράφεται στην κορυφή.

Το ιδανικό επίπεδο πρωτεΐνης για μια υγιή, δραστήρια γάτα είναι περίπου 40%. Οι ηλικιωμένες γάτες και τα γατάκια μπορεί να χρειάζονται περισσότερο, οπότε συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα πρωτεΐνης της γάτας σας. Η ζωική πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τις γάτες, καθώς είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα ζώα.

Ενώ η παροχή υψηλής ποιότητας τροφής στους αιλουροειδείς συντρόφους μας είναι υψίστης σημασίας, η επιλογή της σωστής τροφής και του κατάλληλου μπολ νερού είναι εξίσου σημαντική.