Blog

Snowshoe Cat: Όμορφη και αφοσιωμένη στην οικογένεια

Η ράτσα των Snowshoe συνδυάζει όμορφα χαρακτηριστικά τόσο από τη σιαμαία όσο και από το αμερικανικό κοντότριχο. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η υπέροχη γάτα που θυμίζει ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές της γενεαλογίας της – τόσο στην εμφάνιση όσο και στην προσωπικότητα – ενώ παραμένει εντελώς μοναδική.

Μια ράτσα μεσαίου μεγέθους, υγιή, η Snowshoe είναι μια αφοσιωμένη οικογενειακή σύντροφος και μια γάτα που όχι μόνο ανέχεται αλλά και ανοιχτά επιδίδεται στην παρέα και τη στοργή των ανθρώπων της.

Εμφάνιση

Το Snowshoe μοιάζει σχεδόν ακριβώς με έναν γάμο της σιαμαίας και της αμερικανίδας κοντότριχης. Διατηρώντας μεγάλο μέρος του μήκους του σώματος της γάτας Σιάμ, αλλά προσθέτοντας λίγο περισσότερο από το βάρος της αμερικανικής κοντότριχης σε αυτό, το Snowshoe είναι μια μεσαίου μεγέθους γάτας. Τα κεφάλια τους μπορεί να είναι είτε τριγωνικά είτε σε σχήμα μήλου και πολλές από αυτές τις ομορφιές έχουν σημάδια στα πρόσωπά τους, με ανάποδη σήμανση “V” που είναι ένα από τα πρότυπα για τη φυλή. Τα αυτιά είναι φαρδιά και μυτερά, τα μάτια σε σχήμα καρυδιού και πάντα κάποια απόχρωση του μπλε.

Το τρίχωμα του Snowshoe είναι κοντό. Τα πιο σκούρα χρώματα όπως το σοκολατί  είναι το πιο κοινό, αλλά το μαύρο, το πορτοκαλί είναι επίσης πιθανά. Τα πόδια τους είναι λευκά, δίνοντας στη φυλή την εμφάνιση από την οποία προήλθε το όνομά τους. Το λευκό μπορεί να επεκτείνει μέχρι τα πόδια σε διάφορους βαθμούς.

Ιδιοσυγκρασία

Τα Snowshoe μπορούν να παρουσιάσουν μια σειρά από διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, αλλά όποια ιδιοσυγκρασία κι αν έχει η γάτα σας με χιονοπέδιλα, περιμένετε να δεσμευτεί πλήρως σε αυτό. Μερικοί είναι παιχνιδιάρικοι επιδείξεις, πρόθυμοι να μάθουν κόλπα και παιχνίδια για να κρατήσουν την προσοχή σας και να σας κάνουν να γελάτε. Μερικοί γίνονται αφοσιωμένα μέλη της οικογένειας, θεωρώντας τους εαυτούς τους ίσους στη δυναμική της οικογένειας και προσδοκώντας να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες. Άλλοι πάλι θα υιοθετήσουν τον ρόλο του προστάτη, δεσμεύονται πιο δυνατά με ένα άτομο στο σπίτι και συχνά απεχθάνονται να φύγουν από το πλευρό αυτού του ατόμου.

Διαβίωσης Ανάγκες

Τα Snowshoe τείνουν να είναι δραστήριες, αθλητικές γάτες που ανταποκρίνονται καλά σε παιχνίδια και δραστηριότητες που τις κρατούν σε κίνηση. Η απόκτηση ενός δέντρου γάτας πολλαπλών επιπέδων ή ακόμα και ενός τροχού που τρέχει θα είναι ένα πολύτιμο δώρο. Απολαμβάνουν τα παιχνίδια, αλλά μπορεί να βαρεθούν αν δεν είστε εκεί για να παίξετε μαζί τους. Διατηρήστε μια ποικιλία στη διάθεσή σας για να διασκεδάσετε το έξυπνο Snowshoe σας.

Τα Snowshoe τα πάνε καλά με τα παιδιά, τις γάτες και τους σκύλους, επομένως η φιλοξενία τους σε μεγάλες οικογένειες ή σε σπίτια πολλών κατοικίδιων θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι. Στην πραγματικότητα, οι γούνινοι φίλοι ενθαρρύνονται λόγω της χαμηλής ανοχής του Snowshoe στο να είναι μόνος.

«[Όταν] παρουσιάζουμε ένα γατάκι σε άλλα κατοικίδια, εάν δεν γνωρίζουμε πώς αυτά τα άλλα ζώα πρόκειται να αλληλεπιδράσουν, θα θέλουμε να ελέγξουμε το περιβάλλον όσο περισσότερο μπορούμε», λέει η Carol Margolis του Gold Coast Center for Veterinary Care στο Long Island, NY. “Το να είσαι σπίτι 24 ώρες το 24/7 για την πρώτη εβδομάδα είναι μια υπέροχη ιδέα, ώστε να μπορείς να είσαι σπίτι για να διακόψεις τυχόν συμπεριφορές που θέλεις να σταματήσεις. Υπομονή θα είναι το όνομα του παιχνιδιού.”

Φροντίδα

Το κοντότριχο, μονό παλτό του Snowshoe σας θα είναι πολύ εύκολο στη συντήρηση. Ένα βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρήσετε αυτές τις γάτες λαμπερές, χαρούμενες και υπέροχες.

Τα Snowshoe δεν μαδάνε πολύ, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χνούδι κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι. Αλλά λάβετε υπόψη: Ακριβώς επειδή είναι μια ράτσα χαμηλής αποβολής δεν σημαίνει ότι αυτά τα γατάκια είναι υποαλλεργικά (στην πραγματικότητα, κανένας σκύλος ή η γάτα δεν είναι εντελώς υποαλλεργικά). Εάν έχετε την τάση να μυρίζετε ή να φτερνίζεστε γύρω από τις γάτες, περάστε χρόνο με αυτή τη ράτσα για να δείτε πώς αντιδράτε πριν φέρετε ένα γατάκι Snowshoe στο σπίτι.

Όπως όλες οι γάτες, έτσι και τα Snowshoe χρειάζονται τακτικά κόψιμο των νυχιών τους (έτσι δεν θα βλάψει όταν το γατάκι σας στην αγκαλιά σας) και το κουτί απορριμμάτων τους πρέπει να διατηρείται καθαρό.

Υγεία

Η ράτσα των χιονοπέδιλων έχει αποδειχθεί απίστευτα ανθεκτική και υγιής. Πρόκειται για μια ράτσα που μπορεί εύκολα να φτάσει στην εφηβεία ή ακόμα και στα 20 [χρονών], Τείνουν να είναι πολύ υγιείς, αλλά μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα. Αλλά αυτά τα θέματα δεν επηρεάζουν καθόλου την υγεία των γατών.

Εκτός από τα κοινά ζητήματα της γάτας, όπως οι νεφρικές παθήσεις και οι καρδιακές παθήσεις, το Snowshoe θα πρέπει να είναι μια φυλή αρκετά χαμηλής ανησυχίας.