Blog

Απασχόληση για σκύλους: 12 καλοκαιρινές δραστηριότητες φιλικές προς τα σκυλιά- Χρήσιμος οδηγός

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για υπαίθρια διασκέδαση. Και είναι ακόμη καλύτερα αν ο σκύλος σας μπορεί να συμμετάσχει. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες για να δοκιμάσετε, όπως η πεζοπορία στο μονοπάτι. Εξετάστε την προσωπικότητα, το επίπεδο δραστηριότητας και τα ενδιαφέροντα του σκύλου σας για να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε το τέλειο ταίρι. Αν ψάχνετε για λίγη έμπνευση, ο παρακάτω κατάλογος είναι βέβαιο ότι θα περιέχει μερικές ιδέες που θα απολαύσετε τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας.

Κάντε μια συνεδρία πορτραίτου κατοικίδιου ζώου

Το καλοκαίρι αποτελεί ένα όμορφο σκηνικό για μια συνεδρία πορτραίτου κατοικίδιου ζώου. Μπορείτε ακόμη και να επιστρατεύσετε τη βοήθεια ενός φίλου και να φωτογραφηθείτε μαζί με το σκυλάκι σας. Αποφύγετε τις σκιές του μεσημεριού και ρυθμίστε τη φωτογραφική μηχανή ή το τηλέφωνό σας στη λειτουργία burst για να μη χάσετε τίποτα. Το κόλπο για να απαθανατίσετε την καλύτερη έκφραση του σκύλου σας είναι να βεβαιωθείτε ότι απολαμβάνει την εμπειρία. Πηγαίνετε σε κάποιο οικείο μέρος και χρησιμοποιήστε λιχουδιές και παιχνίδια για να κρατήσετε το ενδιαφέρον του.

Φτιάξτε παγωμένες λιχουδιές για σκύλους

Βοηθήστε το σκύλο σας να δροσιστεί τις ζεστές μέρες με προσυσκευασμένες λιχουδιές παγωτού για σκύλους ή DIY παγωμένες λιχουδιές. Ένα απλό τέχνασμα είναι να πάρετε ένα παιχνίδι με γέμιση τροφής και να το καταψύξετε αφού το γεμίσετε. Μια άλλη εύκολη λιχουδιά είναι τα κατεψυγμένα κομμάτια φρούτων, όπως οι κύβοι καρπουζιού. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε παγάκια χρησιμοποιώντας ζωμό κοτόπουλου χωρίς προσθήκη αλατιού.

Απολαύστε ένα πικνίκ

Αν δεν μπορείτε να βρείτε ένα εστιατόριο που καλωσορίζει τα σκυλιά στην αυλή του, δοκιμάστε αντ’ αυτού ένα πικνίκ. Φέρτε μια κουβέρτα αρκετά μεγάλη για εσάς και τον σκύλο σας και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας κάποια ασφαλή για τον σκύλο τρόφιμα που μπορεί να μοιραστεί το κουτάβι σας. Αν κάνετε μια μεγάλη βόλτα από πριν ή γυμνάσετε με άλλο τρόπο τον σκύλο σας, θα είναι πολύ πιο πιθανό να χαλαρώσει ενώ εσείς τρώτε.

Κάντε ένα πάρτι για κουτάβια

Αν ο σκύλος σας έχει κάποιους φίλους στη γειτονιά, δοκιμάστε να διοργανώσετε ένα πάρτι για κουτάβια. Είναι μια ευκαιρία για τα σκυλιά να παίξουν και για τους ιδιοκτήτες να κοινωνικοποιηθούν. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετά παιχνίδια για όλους, και αν κάνετε μπάρμπεκιου ή παρέχετε φαγητό στους ιδιοκτήτες, βεβαιωθείτε ότι μη ασφαλή αντικείμενα, όπως κόκαλα κοτόπουλου ή φέτες κρεμμυδιού, είναι μακριά από τα σκυλιά.

Για να δώσετε μια επιπλέον διάσταση, συμπεριλάβετε μια ανταλλαγή μεταχειρισμένων παιχνιδιών. Κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να φέρει ένα παιχνίδι που ο σκύλος του δεν χρησιμοποιεί πλέον.

Παρακολουθήστε μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων

Ορισμένες σχολές εκπαίδευσης παρέχουν μαθήματα υπακοής σε εξωτερικούς χώρους το καλοκαίρι. Όχι μόνο μπορείτε να απολαύσετε τον καιρό, αλλά υπάρχουν πολλοί περισπασμοί που μπορείτε να ενσωματώσετε στην εκπαίδευσή σας.

Ή αν ψάχνετε για έναν εντελώς νέο τρόπο να παίξετε με τον σκύλο σας, σκεφτείτε να δοκιμάσετε ένα άθλημα για σκύλους. Εσείς και ο σκύλος σας θα χτίσετε τον δεσμό σας καθώς θα μαθαίνετε να εργάζεστε μαζί ως ομάδα.

Πηγαίνετε στο πάρκο σκύλων

Πολλά σκυλιά αγαπούν τον ενθουσιασμό του πάρκου σκύλων. Αν θέλετε να εγγυηθείτε ότι υπάρχουν κάποιοι κατάλληλοι συμπαίκτες για το κουτάβι σας, προγραμματίστε ραντεβού με ιδιοκτήτες και σκυλιά που ήδη γνωρίζετε.

Αν βρίσκεστε εκεί μόνοι σας, παρακολουθήστε τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των άλλων σκύλων πριν αφήσετε το σκύλο σας χωρίς λουρί. Είναι σημαντικό η εμπειρία να είναι θετική και όχι συγκλονιστική.

Παιχνίδι στο νερό

Το παιχνίδι στο νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσει ο σκύλος σας τη δροσιά του.

Ένα άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το bobbing for kibble. Γεμίστε μια παιδική πισίνα ή μια πισίνα για σκύλους με μερικά εκατοστά νερό και ρίξτε μέσα μια χούφτα κροκέτες ή άλλες λιχουδιές, όπως φέτες μήλου. Αφήστε τον σκύλο σας να πηδήξει μέσα και να ανακτήσει τις λιχουδιές.

Κολυμπήστε

Πηγαίνετε το σκύλο σας σε μια λίμνη, ένα ποτάμι ή μια παραλία και αφήστε τον να κολυμπήσει. Παίξτε μαζί στο νερό ή πετάξτε ένα πλωτό παιχνίδι για να το ανακτήσει. Απλά φροντίστε να επιβλέπετε πάντα το σκύλο σας και να του παρέχετε άφθονο φρέσκο νερό για να αποθαρρύνετε το πόσιμο όσο κολυμπάει.

Δεν είναι όλοι οι σκύλοι φύσει και θέσει στο νερό, γι’ αυτό μάθε στο σκύλο σου να κολυμπάει και δώσε του σωσίβιο για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή του.

Κάντε μια βόλτα με σκάφος

Σκεφτείτε να πάρετε το σκύλο σας για μια βόλτα με σκάφος. Μπορεί να σας ακολουθήσει σε μηχανοκίνητο σκάφος, κανό, καγιάκ ή ακόμη και σε stand-up paddleboard.

Φροντίστε να βάλετε στο σκύλο σας σωσίβιο και να κάνετε προηγουμένως κάποια απλή εκπαίδευση σε ρηχά νερά. Για την ασφάλεια όλων, θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας είναι ήρεμος και άνετος μέσα στη βάρκα.

Δημιουργήστε κάποια τέχνη με τις πατούσες

Αφήστε τον σκύλο σας να εκφράσει τον καλλιτέχνη που κρύβει μέσα του με ζωγραφική με τις πατούσες. Το μόνο που χρειάζεστε για το αριστούργημα του σκύλου σας είναι μερικά μη τοξικά χρώματα που πλένονται και ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί. Βουτήξτε τις πατούσες του σκύλου σας στο χρώμα και στη συνέχεια ενθαρρύνετέ τον να περπατήσει πάνω στο χαρτί δημιουργώντας τέχνη καθώς προχωράει. Και όταν μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, ολοκληρώστε με ένα υπαίθριο μπάνιο του σκύλου σας.

Όποια από αυτές τις δραστηριότητες κι αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε, να θυμάστε ότι οι σκύλοι μπορεί εύκολα να ζεσταθούν το καλοκαίρι. Μείνετε σε πιο δροσερές ημέρες ή νωρίς το πρωί/βράδυ, όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός. Και παρέχετε πολλές ευκαιρίες για ένα νερό και μια ξεκούραση.