Blog

Γάτα Ragdoll: Οι γάτες Ragdoll είναι ευγενικά, στοργικά συντροφικά κατοικίδια, ιδανικά για παιδιά

Οι γάτες Ragdolls είναι μεγάλες, αξιαγάπητες γάτες που είναι απίστευτα υπομονετικές και ευγενικές. Παρά το επιβλητικό μέγεθός τους, αυτές οι γάτες είναι μια ήρεμη και ήσυχη ράτσα που δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το παιχνίδι και την αγκαλιά με τους ιδιοκτήτες τους.

Αυτή η φυλή είναι συνήθως εύκολη στη φροντίδα και απίστευτα κοινωνική. Κάνουν υπέροχα οικογενειακά κατοικίδια και τα πάνε καλά με τα παιδιά. Αν έχετε το χρόνο και την προσοχή να δώσετε σε αυτό το χνουδωτό γατάκι, θα σας ανταμείψει με ατελείωτη πίστη και αγάπη.

Εμφάνιση

Αυτές οι όμορφες γάτες είναι μεγάλες και μυώδεις με μακρύ και απαλό, μεταξένιο τρίχωμα. Οι Ragdolll είναι μια ράτσα με χαμηλή αποβολή, αλλά μπορεί να παρατηρήσετε μεγαλύτερη εποχιακή αποβολή την άνοιξη. Η έλλειψη υποστρώματος ωφείλεται για την έλλειψη αποβολής αυτής της φυλής, αλλά δεν θεωρούνται «υποαλλεργικές» γάτες.

Σύμφωνα με το Ragdoll Fanciers Club, υπάρχουν πέντε τύποι μοτίβων τριχώματος ragdoll: colorpoint, bicolor, mitted, lynx point και tortie point.

Το τρίχωμα Colorpoint είναι πιο σκούρο γύρω από τα μάτια, τα αυτιά, την ουρά, τα άκρα και (μερικές φορές) το στομάχι.
Οι δίχρωμες γάτες ragdoll έχουν ένα μοτίβο χρωματισμού ανεστραμμένου V στο πρόσωπο με ανοιχτό χρώμα στην κοιλιά και στα άκρα.
Τα mitted ragdolls μοιάζουν με τα αντίστοιχα colorpoint αλλά έχουν επιπλέον ελαφριές κηλίδες κοντά στα πόδια, δίνοντας την εμφάνιση γαντιών.
Τα tortie point μοιάζουν επίσης με colorpoint, αλλά ενσωματώνουν κόκκινο ή κρεμ αναμεμειγμένο με άλλα χρώματα.
Τα χρώματα Ragdoll περιλαμβάνουν μαύρο, λευκό, γκρι, κρεμ, σοκολάτί και κοκκινωπό. Αυτή η φυλή είναι γνωστό ότι έχει μπλε μάτια, αλλά δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό του ragdoll.

Ιδιοσυγκρασία

Αυτή η αξιολάτρευτη φυλή είναι περίπου τόσο υπάκουη όσο μπορούν να είναι οι γάτες. Αυτές οι γάτες λατρεύουν να  χαλαρώνουν στην αγκαλιά σας για όσο θα τις αφήνετε.

Η προσωπικότητα της ragdoll είναι έξυπνη, ευγενική και εξαιρετικά τρυφερή. Αυτά τα ευγενικά γατάκια αγαπούν και λαχταρούν την ανθρώπινη προσοχή, αλλά σπάνια είναι απαιτητικά. Οι Ragdolls είναι εξαιρετικά πιστές και αφοσιωμένές στους ανθρώπους τους, καθιστώντας τα υπέροχα κατοικίδια συντροφιά.

Αλλά η Kirsten Kranz, διευθύντρια του Specialty Purebred Cat Rescue, λέει ότι ενώ αυτές οι «ευγενικές γάτες» είναι συνήθως χαλαρές, κάθε γάτα είναι ανεξάρτητη και είναι σημαντικό να κάνετε τη δέουσα λερευνά σας πριν φέρετε στο σπίτι ένα γατάκι, ανεξάρτητα από τη ράτσα. .

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι πιθανοί ιδιοκτήτες να κάνουν τα μαθήματά τους, να λαμβάνουν αναφορές και να αλληλεπιδρούν με τις γάτες πριν τις φέρουν σπίτι», λέει.

Όσον αφορά τον θόρυβο, μπορεί να μην ακούσετε πολλά από αυτές τις ήσυχες γάτες. Οι Ragdolls δεν τείνουν να κάνουν πολύ θόρυβο εκτός κι αν κάτι τους ενοχλεί. Όταν μιλούν, συνήθως κάνουν μικρά, γλυκά νιαουρίσματα για να σας ενημερώσουν ότι πεινούν ή χρειάζονται λίγη αγάπη.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες γάτες, η ragdoll σας μπορεί να μην ανεβαίνει  στα υψηλότερα σημεία στο σπίτι. Αυτά τα γατάκια προτιμούν να μένουν χαμηλά στο έδαφος – το CFA τα αποκαλεί “γάτες του δαπέδου” – αλλά είναι πολύ χαρούμενα που πηδούν σε έναν καναπέ ή κρεβάτι για να χαλαρώσουν δίπλα σας.