Blog

Γιατί τα σκυλιά μας φέρνουν παιχνίδια; Αυτοί είναι οι 6 πιθανοί λόγοι

Τα σκυλιά έχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνήθειες. Ορισμένες από αυτές είναι αξιολάτρευτες και αξιαγάπητες. Κάποιες είναι λιγότερο επιθυμητές. Άλλες είναι αινιγματικές. Μια συνήθεια που μοιράζονται πολλά σκυλιά είναι να φέρνουν τα παιχνίδια τους στους ιδιοκτήτες τους. Συνήθως, ένας σκύλος που σας φέρνει ένα παιχνίδι είναι ένα σημάδι ότι είναι ενθουσιασμένος ή ότι θέλει να παίξει. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένδειξη στοργής και μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι ο σκύλος σας προσπαθεί να ενισχύσει τον δεσμό που υπάρχει μεταξύ των δυο σας. 

Παρακάτω εξετάζουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ο σκύλος σας φέρνει παιχνίδια. 

Οι 6 πιθανοί λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι σας φέρνουν παιχνίδια 

  1. Δείχνουν στοργή

Πρώτα απ’ όλα, το να σας φέρνει ο σκύλος σας ένα πολύτιμο αγαθό, όπως ένα παιχνίδι, είναι ένα σημάδι της στοργής και της αγάπης που τρέφει ο σκύλος σας για εσάς. Οι σκύλοι δεν έχουν πολλά υπάρχοντα. Ουσιαστικά έχουν μόνο ένα κρεβάτι και τα παιχνίδια τους που τους ανήκουν. 

Το γεγονός ότι ο σκύλος σας είναι πρόθυμος να μοιραστεί ένα ή περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα μαζί σας είναι ένα σίγουρο σημάδι της αγάπης που τρέφει για εσάς. 

  1. Χτίζουν ένα δεσμό εμπιστοσύνης

Εκτός από σημάδι στοργής, ένας σκύλος που σας φέρνει τα παιχνίδια του είναι επίσης μια ένδειξη της εμπιστοσύνης που τρέφει. Σας εμπιστεύεται ότι θα φροντίσετε το παιχνίδι και σας φέρνει ένα δώρο για να ενισχύσει τον δεσμό που υπάρχει μεταξύ σας. 

Αν ο σκύλος σας δεν σας εμπιστευόταν, θα είχε λιγότερη διάθεση να σας φέρει τα υπάρχοντά του. 

  1. Είναι ώρα για παιχνίδι

Οι σκύλοι που αγαπούν το παιχνίδι θα φέρουν παιχνίδια σε μια προσπάθεια να σας ενθαρρύνουν να παίξετε ένα παιχνίδι. Ουσιαστικά λένε ότι είναι ώρα για παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε με αυτό το παιχνίδι. Είστε πολλά πράγματα για τον σκύλο σας, μεταξύ των οποίων ένας τροφοδότης και προστάτης. Είστε επίσης η κύρια πηγή διασκέδασης και παιχνιδιού του σκύλου σας, οπότε είναι λογικό να σας φέρνει ένα παιχνίδι. 

 Επιδίωξη προσοχής

Αν φέρνουν ένα παιχνίδι και στη συνέχεια τρέχουν μακριά με αυτό πριν προλάβετε να το αρπάξετε, ο σκύλος σας μπορεί απλώς να θέλει λίγη προσοχή. Και, επειδή πιάσατε το παιχνίδι και πιθανότατα κάνατε κάποιο σχόλιο καθώς ο σκύλος σας έπαιρνε το παιχνίδι, είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

  1. Επιδεικνύονται

Το παιχνίδι τους είναι το αγαπημένο αγαθό του σκύλου σας και μερικά σκυλιά είναι εξαιρετικά περήφανα για τα παιχνίδια τους. Θα τα παρελάσουν μπροστά σε καλεσμένους και θα τα επιδείξουν σε άλλα σκυλιά. Επίσης, θα έρθουν και θα σας επιδείξουν τα παιχνίδια τους. 

  1. Μαθημένη συμπεριφορά

Όταν τα κουτάβια δαγκώνουν, τείνουμε να τους δίνουμε ένα παιχνίδι για να μασήσουν, επειδή είναι λιγότερο καταστροφικό. Ορισμένοι ιδιοκτήτες δίνουν στα σκυλιά τους ένα παιχνίδι όταν μπαίνουν μέσα, επειδή αυτό τα αποθαρρύνει από το να πηδάνε πάνω. Με τον καιρό, ο σκύλος σας μαθαίνει ότι ενθαρρύνεται να αρπάξει ένα παιχνίδι όταν ενθουσιάζεται και, τελικά, θα το κάνει από μόνος του. 

Ο σκύλος σας μπορεί να αρπάζει ένα παιχνίδι επειδή είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος ή επειδή γνωρίζει ότι βγάζετε ένα παιχνίδι στην αυλή για να παίξετε. 

Γιατί τα σκυλιά σας φέρνουν παιχνίδια όταν επιστρέφετε σπίτι; 

Ο σκύλος σας μπορεί να σας φέρνει ένα παιχνίδι όταν επιστρέφετε στο σπίτι επειδή έχει μάθει ότι θέλετε να μασάει ένα παιχνίδι αντί να ενθουσιάζεται και να πηδάει. Μπορεί να χαίρεται που σας βλέπει και να φέρνει ένα παιχνίδι ως ένδειξη αγάπης, στοργής και εμπιστοσύνης. 

Μπορεί επίσης να δείχνουν ότι κάθονταν στο σπίτι βαριεστημένα και είναι έτοιμα να παίξουν τώρα που επιστρέψατε. 

 

Γιατί ο σκύλος μου μου φέρνει ένα παιχνίδι αλλά δεν με αφήνει να το πάρω; 

Ο σκύλος σας μπορεί να σας ενθαρρύνει να παίξετε ή, παίρνοντας το παιχνίδι μακριά, μπορεί απλώς να θέλει λίγη προσοχή. Ο σκύλος σας μπορεί να αισθάνεται ότι δεν του έχετε δώσει αρκετή προσοχή πρόσφατα. Με το να σηκωθείτε για να πάρετε το παιχνίδι, του δίνετε την προσοχή που αποζητά. 

Συμπέρασμα 

 Τα σκυλιά έχουν πολλές ενδιαφέρουσες συνήθειες. Μια τέτοια συνήθεια που επιδεικνύουν πολλά σκυλιά είναι να φέρνουν ένα παιχνίδι ή άλλο αγαπημένο αντικείμενο στον ιδιοκτήτη τους. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι θέλουν να παίξουν, ή μπορεί να σας δείχνουν στοργή και να τονίζουν την εμπιστοσύνη που σας έχουν.