Blog

Kai Ken: Η σπανιότερη και παλιότερη φυλή, Ανάγκες, Προσωπικότητα, Ιστορία και ιδιαιτερότητες – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Το Kai Ken είναι μία από τις παλαιότερες και σπανιότερες φυλές σκύλων και κατατάσσεται ως μία από τις έξι παλαιότερες αυτόχθονες φυλές σκύλων στην Ιαπωνία. Χρησιμοποιήθηκαν ως κυνηγετικά σκυλιά στις ορεινές περιοχές της Ιαπωνίας για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, όπως ελάφια και αγριογούρουνα.

Kai Ken, όλα όσα θέλεις να μάθεις για αυτή την σπάνια φυλή

Τύπος: Spitz
Βάρος: 9 με 24 κιλά
Ύψος: Αρσενικός σκύλος – 47 με 55 εκατοστά και Θηλυκός σκύλος: 43 με 50 εκατοστά
Οικογένεια: Northern (UKC- Εθνικός Κυνολογικός Όμιλος), Ίδρυμα Stock Service (AKC- Αμερικάνικος Κυνολογικός Όμιλος)
Καταγωγή: Ιαπωνία
Ημερομηνία καταγωγής: δεν αναφέρεται
Άλλα ονόματα: Kai – Kai

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Kai Ken

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 4/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 2/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 5/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 2/5
• Φωνητικότητα 2/5

Λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τη φυλή Kai Ken

Έχουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για κυνηγετικό σκύλο: στιβαρή κατασκευή, μυώδες και συμπαγές σώμα και μεσαίου μεγέθους σκύλος. Είναι ευκίνητοι και γρήγοροι, με ελάχιστα ή καθόλου εμπόδια κατά το κυνήγι. Μπορούν να κολυμπήσουν και να αναρριχηθούν για να πιάσουν το θήραμά τους. Το κεφάλι είναι σφηνοειδές, με τριγωνικά αυτιά και ουρά που κυρτώνει προς τα πίσω.Το τρίχωμα είναι σκληρό και συνήθως βαμμένο σε μπούκλες με χαρακτηριστικό αγκαθωτό σχέδιο. Το Kai Ken είναι ένας εξαιρετικός σκύλος spitz.

Ιστορία της φυλής Kai Ken

Το Kai Ken είναι μια παλιά και σπάνια φυλή και η ακριβής προέλευσή του δεν μπορεί να εξακριβωθεί. Στην Ιαπωνία, από όπου προέρχεται, εξακολουθεί να θεωρείται σπάνιος σκύλος. Εκτράφηκε και δημιουργήθηκε στην επαρχία Κάι της Χονσού, μια γεωγραφικά απομονωμένη περιοχή που περιβάλλεται από βουνά, για το κυνήγι μεγάλων ζώων, όπως ελάφια και αγριογούρουνα.
Λόγω της γεωγραφικής του προέλευσης δεν αναγνωρίστηκε στην Ιαπωνία μέχρι το 1934. Τα μέλη αυτής της φυλής είναι γενναία, ικανά, ευγενή και πιστά. Στις ΗΠΑ, θεωρούνται οικογενειακοί σύντροφοι.
Η Ενωμένη Λέσχη Κένελ αναγνώρισε το Caykena ως μέλος της Βόρειας Ομάδας Φυλών το 1997 και η Αμερικανική Λέσχη Κένελ έχει συμπεριλάβει το Kai Ken στην Υπηρεσία Βασικών Φυλών (μια υπηρεσία που περιλαμβάνει φυλές ή ζώα που δεν έχουν γραπτές καταγραφές αλλά αναγνωρίζονται ως πρότυπες φυλές μόνο από τα χαρακτηριστικά τους). Το Καϊκέν συνεχίζει να περιλαμβάνεται.

Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα της φυλής Kai Ken

Ο σκύλος Kai Ken εκτράφηκε για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων και είναι γνωστό ότι είναι ικανός κυνηγός. Είναι επίσης πιστοί σύντροφοι και αξιόπιστοι φύλακες. Αυτή η φυλή είναι σχετικά καχύποπτη και αποτραβηγμένη απέναντι στους ξένους, γι’ αυτό και είναι καλοί φύλακες. Είναι πολύ φιλικοί προς τα μέλη της οικογένειας και τους άλλους σκύλους.
Η εκπαίδευση των σκύλων ράτσας τσι δεν είναι δύσκολη. Είναι πρόθυμο να μάθει και να ευχαριστήσει το αφεντικό του. Όπως συμβαίνει με όλους τους σκύλους, είναι σημαντικό για τον υπάκουο σκύλο ράτσας Kai να ξεκινήσει η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση όσο το δυνατόν νωρίτερα, όταν είναι ακόμη κουτάβι.

Χαρακτηριστικά του Kai Ken

Το Kai Ken είναι ένας καθαρός σκύλος, που απαιτεί μόνο περιοδικό βούρτσισμα και μπάνιο. Έχουν μεσαίου μεγέθους, διπλό τρίχωμα. Να θυμάστε ότι το τρίχωμα βλαστάνει δύο φορές το χρόνο και απαιτεί συχνότερο βούρτσισμα και μπάνιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Άλλες τακτικές περιποίησης και συντήρησης περιλαμβάνουν το βούρτσισμα των αυτιών, το βούρτσισμα των δοντιών και το κλάδεμα των νυχιών.
Πρόκειται για μια δραστήρια φυλή με μακρά ιστορία στο κυνήγι. Απαιτούν καθημερινή φροντίδα και προσοχή. Είναι μια ενεργή φυλή, με κυνηγετική μακρά ιστορία. Χρειάζεται καθημερινή σωματική άσκηση και εκτόνωση αλλά και ψυχική διέγερση και δραστηριότητα. Μπορείτε να πηγαίνετε για ελεύθερο τρέξιμο, αρετές βόλτες ή να παίζετε με τον σκύλο σας σε έναν μεγάλο περιφραγμένο και ασφαλή χώρο (αυλή ή πάρκο σκύλων).

Για την ψυχική του διέγερση μπορείτε να παίξετε κρυφτό, ανάκτησης μπάλας ή να μάθετε νέα κόλπα. Αυτές οι δραστηριότητες θα τον κρατήσουν ενεργό και θα σας κάνουν να διασκεδάσετε. Εάν ικανοποιήσετε όλες τις ανάγκες του για εκτόνωση, προσοχή και άσκηση, ο σκύλος Kai Ken θα γίνει ένα στοργικός, ευγενικός οικογενειακός σύντροφος.

Υγεία της φυλής Kai Ken

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται

• Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται

• Περιστασιακές καταστάσεις: Αλλεργίες, επιγονατίδες και επιληπτικές κρίσεις

• Προτεινόμενες εξετάσεις: επιγονατίδες, γοφοί

• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 12 έως 15 χρόνια

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές ενδεικτικά της φυλής, αλλά τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε δωρεά ή υιοθετημένα κουτάβια στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.