Blog

Καλύτερες τροφές για γάτες Ragdoll – Οδηγός αγοράς και χρήσιμες πληροφορίες

Οι γάτες ράγκντολ μπορεί να είναι ιδιότροπες με το φαγητό τους και η εύρεση μιας τροφής που θα φάνε μπορεί να είναι δύσκολη. Επιπλέον, η εύρεση μιας τροφής που τους αρέσει και είναι υψηλής ποιότητας μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Υπάρχουν πολλές γατοτροφές στην αγορά, αλλά ποιες είναι οι καλύτερες για το Ragdoll σας;


Συμβουλές για την αγορά τροφής γάτας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι η πιστοποίηση. Η AAFCO έχει ορίσει ένα πρότυπο για τις διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να πληρούν οι τροφές για γάτες, οπότε αν η AAFCO εγκρίνει μια μάρκα, γνωρίζετε ότι η τροφή για γάτες πληροί μια ελάχιστη διατροφική απαίτηση. Εάν μια μάρκα δεν έχει καμία έγκριση, τότε θα πρέπει να την αποφύγετε.

Τα γεύματα για γάτες που περιγράφονται ως δείπνα, ορεκτικά ή κάτι παρόμοιο πρέπει να περιέχουν μόνο το 25% του διαφημιζόμενου συστατικού. Εάν το προϊόν αναφέρει ότι είναι φτιαγμένο “με” ένα συγκεκριμένο στοιχείο, όπως κοτόπουλο, τότε η εν λόγω τροφή χρειάζεται να περιέχει μόνο το 3% του αναγραφόμενου συστατικού. Οι τροφές που δηλώνουν ότι παρασκευάζονται με συγκεκριμένες γεύσεις χρειάζονται μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα του συγκεκριμένου συστατικού.
Έχοντας όλα αυτά κατά νου, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι περιέχει το γεύμα της γάτας σας.

Κοιτάξτε τα θρεπτικά συστατικά

Τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικό να εξετάσετε όταν αποφασίζετε ποια μάρκα θα πρέπει να δώσετε στη Ragdoll σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε ποια ακριβώς θρεπτικά συστατικά περιέχονται σε ένα γεύμα, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να το μάθετε.
Η εγγυημένη ανάλυση περιλαμβάνεται στη συσκευασία του γεύματος. Αυτή παραθέτει τις ελάχιστες ποσότητες πρωτεΐνης και λίπους που βρίσκονται στο γεύμα, εκφρασμένες ως ποσοστό. Ομοίως, δείχνει ένα ποσοστό της υψηλότερης ποσότητας φυτικών ινών και υγρασίας που μπορείτε να περιμένετε στο γεύμα.
Ενώ αυτό μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να προσδιορίσετε ποιο ποσοστό του γεύματος της γάτας σας είναι πρωτεΐνη, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η εγγυημένη ανάλυση δεν σας λέει τίποτα για την ποιότητα των συστατικών. Το γεγονός ότι ένα γεύμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες δεν σημαίνει ότι έχει παρασκευαστεί με συστατικά υψηλής ποιότητας.


Δώστε προσοχή στα συστατικά

Τα συστατικά παρατίθενται κατά σειρά βάρους. Αυτό σημαίνει ότι τα συστατικά με υψηλές ποσότητες υγρού μπορεί να βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου λόγω του πρόσθετου βάρους. Αυτό περιλαμβάνει συστατικά όπως το βόειο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια ή το κοτόπουλο.
Η τροφή της γάτας σας πρέπει να είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και λίπους, ειδικά από ζώα. Οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγοι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τρώνε κρέας για να διατηρούν καλή υγεία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε τροφή δίνετε στη γάτα σας είναι καλή πηγή πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης (όπως μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ.λπ.) και ότι περιέχει λογικές ποσότητες λίπους.

Λάβετε υπόψη το στάδιο ζωής της γάτας σας

Είναι η Ragdoll σας γατάκι, ενήλικας ή ηλικιωμένος; Οι φόρμουλες γατοτροφών προσφέρουν διαφορετικές θρεπτικές αξίες, οι οποίες μπορεί να μην είναι επαρκείς για κάθε στάδιο της ζωής της γάτας σας. Θα πρέπει να ελέγχετε την ετικέτα της γατοτροφής για να βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας τρέφεται με γεύματα κατάλληλα για το στάδιο της ζωής της.
Οι αλλεργίες, η ευαίσθητη πέψη, το ερεθισμένο δέρμα και άλλες καταστάσεις θα επηρεάσουν το ποιες τροφές μπορείτε και ποιες όχι να ταΐζετε τη γάτα σας. Ορισμένες τροφές για γάτες θα υποστηρίξουν αυτές τις συνθήκες, ενώ άλλες θα είναι λιγότερο ιδανικές.


Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας

Για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να λάβετε την επαγγελματική του γνώμη. Ο κτηνίατρός σας θα είναι γνώστης των διατροφικών αναγκών μιας γάτας καθώς και των ειδικών αναγκών της Ragdoll σας. Με αυτές τις πληροφορίες, ο κτηνίατρός σας είναι μια εξαιρετική πηγή όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε ποια τροφή να ταΐσετε τη γάτα σας.