Blog

Kerry Blue Terrier: Ευπροσάρμοστος Ιρλανδός Επισκόπηση φυλής- Ανάγκες, χαρακτήρας, ιστορία και χρήσιμες πληροφορίες

Το Kerry Blue Terrier είναι μια ευπροσάρμοστη ράτσα. Λόγω της δομής του, αυτός ο σκύλος μπορεί να εκτελεί πολύ επιδέξια διάφορες εργασίες και έχει επίσης μεγάλη αθλητική ικανότητα. Το Kerry Blue Terrier μπορεί να τρέχει, να καταδιώκει, να κυνηγά, να κολυμπά, να προστατεύει την περιουσία από τα τρωκτικά και να φυλάει το κοπάδι.

Kerry Blue Terrier, μαθε τα πάντα για αυτή την φυλή

Τύπος: Τεριέ
Βάρος: 14 με 18 κιλά
Ύψος: 44 με 49 εκατοστά
Οικογένεια: Τεριέ
Καταγωγή: Ιρλανδία
Ημερομηνία καταγωγής: 1700
Άλλα ονόματα: Ιρλανδικό μπλε Τεριέ – Irish Blue Terrier

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Kerry Blue Terrier

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 4/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 1/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 1/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 4/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 3/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 5/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 5/5

 

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Είναι ένα ευέλικτο Τεριέ. Η προσωπικότητα του Kerry Blue είναι πολύπλευρη, από το κυνήγι και την κτηνοτροφία, μέχρι να είναι απλά ένας διασκεδαστικός σύντροφος. Αυτή η φυλή χρειάζεται καθημερινή άσκηση αλλά και ψυχική διέγερση σε ασφαλή περιοχή. Το Kerry Blue λατρεύει να τρέχει, να κυνηγάει, να εξερευνά, να παίζει και να σκάβει.
Η σωστή εκπαίδευση από κουτάβι και η εκτόνωση θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε καταστροφικές συμπεριφορές στον κήπο ή το σπίτι σας. Γενικότερα, ο σκύλος συμπεριφέρεται καλά σε εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να είναι προστατευτικό σκυλί έναντι τω αγνώστων και ίσως επιθετικός με άλλα σκυλιά και μικρά ζωάκια. Με φίλους και γνωστούς δείχνει την αγάπη του και τον ενθουσιασμό του.
Αυτή η φυλή είναι πολύ έξυπνη αλλά να θυμάστε πως μερικά τείνουν να γαυγίζουν έντονα.

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Kerry Blue Terrier

Το Kerry Blue χρειάζεται αρκετή άσκηση και εκτόνωση. Οι ανάγκες αυτές μπορεί να καλυφθούν με ένα μακρύ περίπατο με λουρί ή έντονο παιχνίδι ή ευκαιρία εξερεύνησης με λουρί σε μια ασφαλή περιοχή. Το τρίχωμά του χρειάζεται χτένισμα περίπου δύο φορές την εβδομάδα – πιο συχνά εάν υπάρχουν κλαδιά και φύλλα στην περιοχή σας ή στο πάρκο που πηγαίνετε βόλτες. Επιπλέον χρειάζεται κούρεμα και διαμόρφωση κάθε μήνα σε έναν εξιδεικευμένο groomer. Η συντήρηση και ο καλλωπισμός του είναι απαιτητικός παρά το μικρό του μέγεθος.

Υγεία του Kerry Blue Terrier

• Σημαντικές ανησυχίες: ατροφία παρεγκεφαλίδας
• Μικρές ανησυχίες: καταρράκτης, στύλλωση, όγκοι θυλακίων τρίχας, εντροπία, KCS, CHD, ωτίτιδα εξωτερικά
Περιστασιακές καταστάσεις: πτυχώσεις του αμφιβληστροειδούς, ανεπάρκεια παράγοντα πήξης XI, vWD, εκφυλιστική μυελοπάθεια (DM)
• Προτεινόμενες εξετάσεις: μάτι, ισχίο, (vWD), (παράγοντας XI), (DM)
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Kerry Blue Terrier: 12–15 χρόνια

Η ιστορία της ράτσας Kerry Blue Terrier

Το Kerry Blue Terrier προήλθε και εκτράφηκε στα νότια και δυτικά της Ιρλανδίας. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιρλανδία με την ονομασία Ring of Kerry. Εκεί ήταν γνωστό για περισσότερο από έναν αιώνα ως ένα ευέλικτο αγροτικό σκυλί, ικανό να κυνηγά μικρά θηράματα και πουλιά, να ψάχνει στη στεριά και στο νερό και να βόσκει πρόβατα και βοοειδή.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτός ο εξαιρετικός και ελκυστικός σκύλος ήταν άγνωστος εκτός Ιρλανδίας. Δεν είναι γνωστό γιατί ο σκύλος αυτός παρέμεινε στο ιρλανδικό έδαφος και δεν ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο- τη δεκαετία του 1920 εμφανίστηκε στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Αμερικανική Λέσχη Κένελ αναγνώρισε τη φυλή το 1924.
Τα πρώτα σκυλιά δεν έγιναν γνωστά και δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητά. Ωστόσο, η φυλή έγινε πιο αποδεκτή και δημοφιλής καθώς έγινε περιποιημένη. Το Kerry Blue είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκυλιά. Μια ιδιαιτερότητα της φυλής είναι ότι γεννιούνται μαύρα και το μπλε χρώμα δεν εμφανίζεται πριν από την ηλικία των εννέα μηνών έως δύο ετών. Αυτή η γοητευτική και ευέλικτη φυλή χρησιμεύει επίσης ως αστυνομικός σκύλος. Ωστόσο, το Kerry Blue Terrier δεν είναι τόσο δημοφιλές ως κατοικίδιο.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι χαρακτηριστικά της φυλής, τα σκυλιά έχουν τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας. Μπορείτε να αναζητήσετε εγκαταλελειμμένα ή υιοθετήσιμα κουτάβια στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.