Blog

Plott Hound: Ένας γνήσιος ιχνηλάτης, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Το Plott Hound είναι ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους και αρχικά εκτράφηκε ως ικανός ιχνηλάτης, που καταδιώκει το θήραμα με ταχύτητα σε δύσβατα εδάφη και σε νερά σε όλες τις καιρικές συνθήκες, παλεύοντας μέχρι να συλλάβει τελικά το θήραμά του.

Plott Hound, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: Κυνηγόσκυλο
Βάρος: 18 με 27 κιλά
Ύψος: 50 με 63 εκατοστά
Οικογένεια: Scenthound
Καταγωγή: Ηνωμένες Πολιτείες
Ημερομηνία καταγωγής: 1750
Άλλα ονόματα: δεν αναφέρονται

A brindle Plott Hound mixed breed dog

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Plott Hound

• Επίπεδο ενέργειας 3/5
• Απαιτήσεις άσκησης 3/5
• Παιχνίδι 3/5
• Αγάπη 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 2/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 2/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 2/5
• Εγρήγορση 4/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 1/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 4/5

Υγεία

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
Μικρές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Περιστασιακές καταστάσεις: CHD – καρδιακή στεφανιαία νόσος
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο
Προσδόκιμο ζωής της ράτσας: 11–13 χρόνια

Η ιστορία της ράτσας των Plott Hound

Σήμερα, το Plott Hound είναι ο εθνικός σκύλος της Βόρειας Καρολίνας. Οι ρίζες του πηγαίνουν πίσω στη Γερμανία, όπου το Plott Hound καταγόταν από το Schweisshound του Ανόβερου, το οποίο εκτιμήθηκε για την ικανότητά του να κυνηγά αγριογούρουνα και να εντοπίζει θηράματα σε όλα τα μονοπάτια.
Το 1750 ο 16χρονος Johannes Georg Plott έφερε πέντε τέτοια σκυλιά στο νέο του σπίτι στα Great Smoky Mountains.
Η οικογένειά του εκτρέφει τα σκυλιά για επτά γενιές, και τα σκυλιά αυτά παρέμειναν στα Smoky Mountains καθώς η οικογένεια μεγάλωνε. Άλλοι αρσενικοί εκτροφείς διασταύρωσαν τις φυλές τους με το Plott Hound, αλλά υπάρχει διαφωνία στην ιστορία ως προς τον βαθμό στον οποίο άλλες γραμμές εισήχθησαν στο Plott Hound. Οι καταγεγραμμένες διασταυρώσεις χρονολογούνται από το 1900. Εκείνη την εποχή, η Γκόρα Φέργκιουσον διασταύρωσε σκυλιά Plotz με μαύρα κυνηγόσκυλα γνωστά ως Blevins και Great Smokey, παράγοντας ταλαντούχα κυνηγόσκυλα Tighe και Boss, και η οικογένεια Plotz συνέχισε να αναπαράγει με αυτά τα σκυλιά. Μεγάλο μέρος της οικογένειας Plott Hound φαίνεται να προέρχεται από αυτές τις διασταυρώσεις. Το 1946, η φυλή αναγνωρίστηκε από την Εθνική Λέσχη Κένελ και έλαβε τελικά την επίσημη ονομασία “Plotz Hound”. Είναι η μόνη φυλή κυνηγόσκυλων που αναγνωρίζεται από την Εθνική Λέσχη Κένελ που δεν κατάγεται από το Foxhound. Το 1989 αναγνωρίστηκε ως ο επίσημος σκύλος της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας. Το 2006 αναγνωρίστηκε επίσης από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ και συμπεριλήφθηκε στη Λέσχη Κυνηγιού Κουνάτου.

Η συμπεριφορά, ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του Plott Hound

Το ένστικτο και η προσωπικότητά τους τούς επιτρέπουν να οσφραίνονται μονοπάτια και να ακολουθούν μια μυρωδιά σε όλη τη διαδρομή. Ωστόσο, το Plott Hound μπορεί εύκολα να γίνει ένα καλό κατοικίδιο και προσπαθεί πάντα να ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του.
Είναι μια πολύ γενναία ράτσα και, όπως αρμόζει σε ένα καλό κυνηγόσκυλο, μπορεί να γίνει άγριο. Ο πρώιμος ιχνηλάτης είναι επιφυλακτικός απέναντι στους ξένους και συνήθως προκαλείται εύκολα. Δεν είναι άγριο, εχθρικό ή αλαζονικό απέναντι σε άλλα σκυλιά ή κυνηγόσκυλα, αλλά μπορεί να είναι προστατευτικό. Μπορεί να κυνηγήσουν άλλα ζώα, γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέχουν να μην τα αφήνουν να συνυπάρχουν με άλλα μικρά κατοικίδια.

Χαρακτηριστικά του Plott Hound ως φυλή

Τα Plot Hounds είναι καλοί φύλακες, αλλά θα πρέπει να διατηρούνται σε περιφραγμένη αυλή. Χρειάζονται επίσης άσκηση και ανθρώπινη συντροφιά. Μπορούν να ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους με παιχνίδια και εκπαίδευση ή να πηγαίνουν πεζοπορία σε ασφαλείς δασώδεις περιοχές. Αυτό το κουτάβι λατρεύει επίσης να κολυμπάει. Το τρίχωμα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.

Ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη φυλή

Η ράτσα είναι απλή και ευέλικτη, αλλά και δυνατή, με εξαιρετική αντοχή. Το τρίχωμα είναι μεσαίου έως μικρού μεγέθους, με λεπτό έως μέτρια τραχύ υπόστρωμα. Συνήθη χρώματα του τριχώματος; Μαύρο, καφέ, κόκκινο και στικτό. Το Plott Hound είναι τολμηρό και με αυτοπεποίθηση και δεν υποχωρεί μπροστά στις δυσκολίες. Η φωνή και το γάβγισμά του είναι δυνατά.

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί κάλλιστα να περιγράφουν τη φυλή, τα σκυλιά έχουν επίσης τη δική τους προσωπικότητα, μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα γραφείο υιοθεσίας Βρείτε ένα κουτάβι που είναι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή ρωτήστε τον κτηνίατρό σας.