Blog

Miniature Pinscher: Ο πιο δραστήριο σκύλος στον κόσμο, Επισκόπηση φυλής – Χαρακτήρας, ανάγκες και προσωπικότητα, Όλα τα χρήσιμα

Το Miniature Pinscher χρειάζεται πολύ άσκηση, εκτόνωση και δραστηριότητα. Εξαιτίας του μικρού του μεγέθους οι ανάγκες για άθληση και εκτόνωση μπορούν να καλυφθούν με παιχνίδι σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και σε διάφορες στιγμές μέσα στην μέρα.

dwarf pinscherMiniature Pinscher, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την πιο ενεργητική φυλή στον κόσμο

Τύπος: Toy
Βάρος: 3.5 με 5 κιλά
Ύψος: 25 με 31 εκατοστά
Οικογένεια: Pinscher
Καταγωγή: Γερμανία
Ημερομηνία καταγωγής: 1600
Άλλα ονόματα: Reh Pinscher, Zwergpinscher

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την ράτσα Miniature Pinscher

Το Miniature Pinscher είναι αθλητικό, πνευματώδες και αρκετά δραστήριο μεταξύ των άλλων σκύλων.
Παρά το όνομά τους, το Miniature Pinscher ή το “Min Pin” δεν είναι μια μικρογραφία του Doberman Pinscher. Στην πραγματικότητα η φυλή έχει παλαιότερη καταγωγή από αυτές τις φυλές.

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλήςMiniature Pinscher

• Επίπεδο ενέργειας 2/5
• Απαιτήσεις άσκησης 2/5
• Παιχνίδι 2/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5

Συντήρηση και χαρακτηριστικά της φυλής Miniature Pinscher

Το τρίχωμα του χρειάζεται περιστασιακό βούρτσισμα για την απομάκρυνση των νεκρών μαλλιών. Επίσης δεν αντέχει το κρύο για αυτό για τους κρύους χειμώνες εφοδιαστείτε με χοντρά παλτό και κουβέρτες για μέσα ή έξω από το σπίτι.
Τα συνήθη χρώματα του τριχώματός του είναι: μαύρο, κοκκινωπό, μαύρο και πυρόξανθο, σοκολατί.

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: δεν αναφέρονται
• Μικρές ανησυχίες: νόσος Legg-Perthes, αυχενικός (ξηρός) δίσκος, επιγονατίδα, υποθυρεοειδισμός, καρδιακά ελαττώματα, MPS VI
• Περιστασιακές καταστάσεις: PRA
• Προτεινόμενες εξετάσεις: γόνατο, (ισχίο), (μάτι), (DNA για MPS)
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Miniature Pinscher: 12–14 χρόνια

Ιστορία του Miniature Pinscher

Αν και υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση και την καταγωγή της φυλής Μίνι Πίντσερ, είναι αξιοσημείωτο ότι σε πίνακες του 17ου αιώνα απεικονίζεται ένας κόκκινος σκύλος σε μέγεθος γάτας που έμοιαζε με Μίνι Πίντσερ.
Μέχρι τον 19ο αιώνα, αρκετοί πίνακες απεικόνιζαν σκύλους που έμοιαζαν με μινιατούρα πίντσερ.
Οι σκύλοι αυτοί πιστεύεται ότι δημιουργήθηκαν από τη διασταύρωση του Μίνι Κοντότριχου Τεριέ (Γερμανικό Πίντσερ) με το Ντάτσχουντ και το Ιταλικό Κυνηγόσκυλο. Πολλά από τα χαρακτηριστικά αυτών των φυλών, όπως η ισχυρή σωματική διάπλαση, η ευκινησία και το μαύρο χρώμα του γερμανικού πίντσερ, εμφανίζονται στα σημερινά μινπίνερ. Το Γερμανικό Πίντσερ έχει σκληρή κατασκευή, ευκινησία και μαύρο χρώμα, το Ντάτσχουντ είναι ατρόμητο και κόκκινο χρώμα και το Ιταλικό Σκυλί είναι κομψό, παιχνιδιάρικο και ανεπιτήδευτο.
Αλλά αυτή η φυλή είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Το μιν-πίντσερ είναι ίσως η πιο ενεργητική φυλή στον κόσμο.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Το Miniature Pinscher είναι μια από τις πιο δραστήριες φυλές, που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση. Περίεργα και παιχνιδιάρικα, τολμηρά και ατρόμητα, αγαπούν να είναι πάντα δραστήρια και ενεργητικά.
Διατηρούν επίσης ορισμένα χαρακτηριστικά των τεριέ, όπως η ανεξαρτησία και το πείσμα.
Μπορεί να είναι μη φιλικά προς τα άλλα σκυλιά και μπορεί να προσπαθήσουν να κυνηγήσουν μικρά ζώα. Δεν είναι κατάλληλα για να τα μοιράζεστε με μικρά ζώα. Παρά την επιφυλακτικότητά του απέναντι στους ξένους, είναι ένας πολύ στοργικός σκύλος με την οικογένειά του.
Ο μικρός ευερέθιστος Γερμανικός Ποιμενικός αναπτύχθηκε σε μια άλλη φυλή στις αρχές του 1800, το Ρέι Πίντσερ, που πήρε το όνομά του από την ομοιότητά του με το μικρό κόκκινο γερμανικό ελάφι. Πίντσερ σημαίνει απλώς “τεριέ”.
Αυτός ο σκύλος έγινε ένας από τους πιο διάσημους και ανταγωνιστικούς σκύλους επίδειξης της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο, η φυλή γνώρισε μείωση της δημοτικότητας και του αριθμού της.
Το μέλλον της φυλής ήταν ότι οι άνθρωποι είχαν ακόμα μερικά σκυλιά στην κατοχή τους πριν από τον επόμενο πόλεμο. Η δημοτικότητα της φυλής αυξήθηκε και πάλι και το 1929 αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ. Με το όνομα Pimpin, το King Toy Dog απέκτησε σύντομα μεγάλη δημοτικότητα και έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων παιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ενώ τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ μπορεί συχνά να είναι ενδεικτικά της φυλής, κάθε σκύλος έχει τη δική του προσωπικότητα, μεγαλώνει σε διαφορετικά περιβάλλοντα και μπορεί να αναπτύξει διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Μιλήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι για να το δώσετε στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.