Blog

Νυχτερινές βόλτες με σκύλο και ασφάλεια: Τι να προσέχετε – Συμβουλές

Οι νυχτερινές βόλτες με σκύλο μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστες. Είναι συνήθως ήσυχα με λίγους άλλους ανθρώπους και σκύλους έξω. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι συχνά η πιο δροσερή επιλογή για μια βόλτα με σκύλο. Και, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σκοτεινιάζει προτού βγείτε από τη δουλειά σας και δεν σας αφήνει άλλη επιλογή από μια σκοτεινή βόλτα. Ωστόσο, η απόλαυση αυτής της μοναξιάς συνοδεύεται από κάποιους κινδύνους για την ασφάλεια. Λάβετε μερικές προφυλάξεις για εσάς και το σκύλο σας για να κάνετε τις σκοτεινές σας βόλτες διασκεδαστικές και ασφαλείς.

Να είστε ορατοί

Τόσο εσείς όσο και το κουτάβι σας πρέπει να είστε ορατοί τη νύχτα. Ο φθηνότερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να αγοράσετε ένα ρολό αντανακλαστικής ταινίας. Τυλίξτε το κολάρο και το λουρί του σκύλου σας με την ταινία και αν τα ρούχα σας, όπως τα παπούτσια και το μπουφάν, δεν έχουν αντανακλαστικά, προσθέστε λωρίδες από την ταινία στα ρούχα σας. Αν προτιμάτε να αγοράσετε ειδικό νυχτερινό εξοπλισμό και λουριά με LED που ανάβουν και αναβοσβήνουν διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα λιανικής πώλησης κατοικίδιων ζώων, ενώ κάθε κατάστημα αθλητικών ειδών θα έχει ειδικό εξοπλισμό για εσάς. Ανεξάρτητα από αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν φακό. Το να βλέπετε τις αλλαγές στο έδαφος γίνεται πρόκληση τη νύχτα, οπότε ένας μικρός φακός LED που κουμπώνει στη λαβή του λουριού βοηθάει να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ορατότητα.

Να είστε αμυντικοί

Να υποθέτετε πάντα ότι οι οδηγοί δεν σας βλέπουν, ειδικά όταν βγάζετε βόλτα το σκύλο σας. Ακόμη και αν εσείς και ο σκύλος σας είστε καλά εξοπλισμένοι, ακόμη και αν έχετε μαζί σας φακό, ποτέ μην υποθέτετε ότι ένα αυτοκίνητο σας εντόπισε και τους δύο. Μετακινηθείτε στην άκρη του δρόμου, αν δεν είστε σε πεζοδρόμιο για ένα αντίθετα ερχόμενο αυτοκίνητο, και προτιμήστε την προσοχή και αφήστε τα αυτοκίνητα να διασχίσουν τις διασταυρώσεις πριν από εσάς.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι εύκολο να σκεφτείτε ότι οι πιο δροσερές θερμοκρασίες είναι πιο ασφαλείς- ωστόσο, εσείς και ο σκύλος σας πρέπει να παραμένετε ενυδατωμένοι για μεγάλους περιπάτους ή τζόκινγκ. Μην υποθέτετε ότι θα ιδρώνετε λιγότερο μόνο και μόνο επειδή ο ήλιος έχει πέσει. Και το χειμώνα, επίσης, τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας χρειάζεστε νερό παρά το κρύο.

Αποφύγετε απομακρυσμένες περιοχές

Όταν γυμνάζεστε τη νύχτα, είναι ασφαλέστερο να μένετε σε κατοικημένες, καλά φωτισμένες περιοχές. Πρώτον, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, θα θέλατε να βρίσκεστε κάπου εύκολα προσβάσιμα και κάπου που θα σας εντοπίσουν αμέσως. Επιπλέον, αν βρίσκεστε σε μια περιοχή που κατοικείται από άγρια ζώα τη νύχτα, εσείς και ο σκύλος σας μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς στο να συναντήσετε ένα μη φιλικό νυχτερινό ζώο. Με τα πολυάσχολα προγράμματα εργασίας και τους καύσωνες το καλοκαίρι, μερικές φορές η νύχτα είναι ο μόνος χρόνος για να γυμναστείτε. Σίγουρα, υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με το να βγάζετε βόλτα ή να τρέχετε το σκύλο σας τη νύχτα, τους οποίους δεν θα αντιμετωπίζατε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά με μερικές απλές προφυλάξεις, εσείς και ο σκύλος σας μπορείτε να απολαύσετε τη μοναξιά των νυχτερινών περιπάτων με ασφάλεια.