Blog

Πώς να συνυπάρχουν οι γάτες και οι σκύλοι στο ίδιο σπίτι- Χρήσιμες πληροφορίες

Ένα νοικοκυριό με πολλά διαφορετικά ζώα μπορεί να είναι διασκεδαστικό- με την προϋπόθεση ότι οι γάτες και οι σκύλοι σας δεν τσακώνονται σαν τον σκύλο με τη γάτα. 

Κάντε μερικά βήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου γνωριμίας για να τους προετοιμάσετε. 

Σχεδιάστε για την επιτυχία 

Κανονίστε όσο μπορείτε να φιλοξενήσετε τόσο το υπάρχον όσο και το νέο κατοικίδιο πριν φέρετε το νέο στο σπίτι. Και τα δύο θα πρέπει να έχουν ξεχωριστούς χώρους για να διαχωρίζονται με ασφάλεια το ένα από το άλλο. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά δωμάτια, δημιουργήστε ένα σύστημα από πύλες ασφαλείας για να τα κρατάτε χώρια. Κάθε περιοχή θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό και, για τη γάτα, σε άμμο. Όταν το νέο κατοικίδιο έρθει στο σπίτι, δώστε του χρόνο να εγκλιματιστεί στο χώρο. Το πρώτο βήμα, πριν από την γνωριμία του σκύλου και της γάτας, είναι να τα αφήσετε να συνηθίσουν ο ένας τη μυρωδιά του άλλου. Αφού εγκατασταθεί το νέο κατοικίδιο, αλλάξτε τις θέσεις των ζώων, ώστε ο σκύλος να μυρίζει το χώρο της γάτας (φροντίστε μόνο να μαζέψετε πρώτα την άμμο!) και η γάτα να μυρίζει το χώρο του σκύλου. 

Ξεκινήστε αργά 

Μόλις εγκατασταθεί το νέο ζώο, ξεκινήστε αργά. Να θυμάστε πάντα ότι η γάτα κάνει κουμάντο. Κρατήστε πάντα τον σκύλο με λουρί στην αρχή και βεβαιωθείτε ότι η γάτα έχει πολλές οδούς διαφυγής. Είναι χρήσιμο να υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα για να διαχειριστούν την αρχική γνωριμία. Φέρτε πολλές λιχουδιές -τόσο για τη γάτα όσο και για το σκύλο- και επιβραβεύστε την ήρεμη συμπεριφορά. Μην αφήνετε τον σκύλο να ορμήσει προς τη γάτα- αντίθετα, αφήστε τη γάτα να επιλέξει πότε θα πλησιάσει και πότε θα διαφύγει. Αν φαίνονται καλά ο ένας με την παρουσία του άλλου, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα γατάκια και τα κουτάβια, επιτρέψτε την ήρεμη αλληλεπίδραση. Αν κάποιο από τα δύο ζώα εκνευριστεί υπερβολικά, απλά απομακρύνετέ τα στον ατομικό τους χώρο και προγραμματίστε να δοκιμάσετε ξανά αύριο.