Blog

Οδηγός Αγοραστή: Πως να επιλέξετε τα καλύτερα παιχνίδια για γάτες και σκύλους για να παίζουν μαζί

Ακόμα και αν τα κατοικίδια ζώα σας ζουν μαζί για αρκετό καιρό, η οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Ένας προς έναν, η γάτα και ο σκύλος σας μπορεί να ενοχλούνται μεταξύ τους, αλλά ένα παιχνίδι και ένα διαδραστικό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει να σπάσει το φράγμα. Ακολουθήστε μερικά απλά βήματα και σύντομα θα φτάσετε στο αρμονικό σημείο να παίζουν μαζί χωρίς τραυματισμούς (ή τουλάχιστον να ανέχετε ήπια ο ένας τον άλλον).

 


Καθιέρωση του σεβασμού

Χωρίς σεβασμό για το άλλο ζώο, τα κατοικίδιά σας δεν θα έχουν κανένα ενδιαφέρον να παίξουν μεταξύ τους, οπότε αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας. Ο σεβασμός κινείται γύρω από τρεις βασικές έννοιες:

Υπακοή: Κάθε φορά που υπάρχει σύγκρουση μεταξύ της γάτας και του σκύλου, θέλετε να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας υπακούει στις εντολές σας. Οι σκύλοι δεν είναι πάντα υποκινητές, αλλά ακολουθούν τις εντολές καλύτερα από τους αιλουροειδείς φίλους τους.
Προσωπικός χώρος: Ο προσωπικός χώρος επιτρέπει στα κατοικίδιά σας να παρατηρούν το ένα το άλλο χωρίς να αλληλεπιδρούν. Η παρατήρηση βοηθά τα κατοικίδια ζώα να μάθουν για τις ιδιορρυθμίες και τις προτιμήσεις του άλλου. Τελικά, τα κατοικίδιά σας απευαισθητοποιούνται στο άλλο κατοικίδιο, οπότε οι συμπεριφορές τους δεν προκαλούν τόσο μεγάλο σοκ.

Ασφάλεια: Τα κατοικίδια ζώα σας πρέπει να αισθάνονται ασφαλή το ένα κοντά στο άλλο για να προχωρήσουν στο παιχνίδι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γάτες. Οι γάτες χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο μακριά από τον σκύλο για να φύγουν αν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αφήστε τα κατοικίδιά σας να γνωριστούν πρώτα μεταξύ τους, τιμώντας αυτές τις έννοιες. Τελικά, τα κατοικίδιά σας θα φτάσουν στο σημείο να αράζουν μπροστά στο άλλο κατοικίδιο χωρίς προβλήματα.

Παίξτε με το κατοικίδιό σας μπροστά στο άλλο κατοικίδιο

Η γάτα και ο σκύλος σας πρέπει να γνωρίζουν πώς παίζει το άλλο κατοικίδιο. Παίξτε με το σκύλο σας μπροστά από τη γάτα σας και το αντίστροφο. Αφήστε τα κατοικίδιά σας να έχουν την προσωπική τους ώρα παιχνιδιού μπροστά στο άλλο κατοικίδιο χωρίς διακοπές.
Παίξτε και με τα δύο κατοικίδια μαζί

Όταν οι γάτες και οι σκύλοι νιώθουν άνετα να παίζουν ο ένας μπροστά στον άλλο, μπορείτε να αρχίσετε να ενσωματώνετε συνδυασμένες συνεδρίες παιχνιδιού. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα παιχνίδι και πηγαίνετε μπρος-πίσω, παίζοντας με το κάθε κατοικίδιο. Προσφέρετε λιχουδιές κατά τη διάρκεια της συνεδρίας παιχνιδιού για να ενθαρρύνετε τις θετικές δονήσεις.

6 παιχνίδια για να μάθετε στη γάτα και το σκύλο σας (με ή χωρίς παιχνίδια)

Μόλις τα κατοικίδιά σας είναι έτοιμα να παίξουν μαζί, ήρθε η ώρα να περάσετε στα πιο διασκεδαστικά πράγματα – τις πραγματικές συνεδρίες παιχνιδιού!

Η επιλογή ενός παιχνιδιού είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι γάτες παίζουν παρόμοια παιχνίδια με τους σκύλους, οπότε όλοι μπορούν να συμμετέχουν στη διασκέδαση.
1. Tag

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σκύλοι λατρεύουν να κυνηγούν πράγματα, αλλά και οι γάτες το κάνουν! Συνήθως δεν βλέπουμε τις γάτες μας να παίζουν το παιχνίδι επειδή είναι 3:00 το πρωί όταν αποφασίζουν να παίξουν. Παρ’ όλα αυτά, το tag είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι για να βρέξετε τις πατούσες σας.

Ο σκύλος και η γάτα σας δεν χρειάζεται να κυνηγούν ο ένας τον άλλον με το tag. Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να είναι ενοχλητικό για τη γάτα σας. Αντ’ αυτού, αφήστε το σκύλο και τη γάτα σας να σας κυνηγήσουν και βάλτε κάθε κατοικίδιο να πάρει σειρά. Τα κατοικίδιά σας θα καταλάβουν τους κανόνες του παιχνιδιού σε χρόνο μηδέν.
2. Κρυφτείτε και αναζητήστε

Το κρυφτό είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι μεταξύ των ζώων, οπότε τα κατοικίδιά σας θα ενθουσιαστούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Στην αρχή, δοκιμάστε να κρυφτείτε και να αφήσετε τα κατοικίδιά σας να σας βρουν. Με τον καιρό, μπορείτε να δείτε αν τα κατοικίδιά σας είναι πρόθυμα να βρουν το ένα το άλλο.

3. Φέρε

Οι σκύλοι είναι συνήθως πιο πρόθυμοι να φέρνουν, αφού πολλοί από αυτούς έχουν εκτραφεί για να ανασύρουν. Αλλά πολλές γάτες λατρεύουν να παίζουν φέρετρο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ούτε μπάλα. Τα παιχνίδια με ήχο είναι εξαιρετικές επιλογές για το φέρετρο, αφού οι γάτες μπορεί να είναι πιο πρόθυμες να κυνηγήσουν και να ορμήσουν σε αυτά τα παιχνίδια.
4. Διαδρομή με εμπόδια

Τα παιχνίδια ευκινησίας εσωτερικού χώρου συνδυάζουν το φέρετρο, το κυνηγητό, το κρυφτό σε μια διασκεδαστική πορεία εμποδίων. Οι γάτες και οι σκύλοι λατρεύουν τις διαδρομές εμποδίων επειδή αναμειγνύουν λίγο τα πράγματα και μιμούνται την υπαίθρια περιπέτεια.

Μια διεγερτική διαδρομή εμποδίων περιλαμβάνει συνήθως τούνελ, ζιγκ-ζαγκ, σπριντ, σερνάρισμα στρατού και άλματα με στεφάνια. Μπορεί να μην είστε σε θέση να ενσωματώσετε όλες αυτές τις πτυχές, αλλά χρειάζεστε μόνο μερικές για να ενθουσιάσετε τα κατοικίδια ζώα.
5. Παζλ

Τα παζλ δεν θα κάψουν θερμίδες, αλλά θα διεγείρουν το μυαλό, παρ’ όλα αυτά. Το φαγητό είναι συνήθως το κίνητρο για την επίλυση του παζλ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια αν το παιχνίδι είναι αγαπημένο. Απλά να είστε προσεκτικοί με τα παζλ με τροφή. Μερικές φορές τα ζώα γίνονται επιθετικά ως προς το φαγητό, οπότε προσφέρετε σε κάθε κατοικίδιο το δικό του παζλ.
6. Μάσημα

Το μάσημα είναι συνήθως παιχνίδι των σκύλων, αλλά μερικές γάτες λατρεύουν το μάσημα. Τα γατάκια είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο μάσημα όταν βγάζουν δόντια.

Εναλλακτικές λύσεις παιχνιδιών εξοικονόμησης χρημάτων

Δεν μπορούμε πάντα να ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε ακριβά παιχνίδια για κατοικίδια ζώα, και αυτό δεν πειράζει. Δοκιμάστε αυτές τις DIY εναλλακτικές λύσεις παιχνιδιών για να εξοικονομήσετε χρήματα και να εξακολουθείτε να διασκεδάζετε με τη γάτα και το σκύλο σας.

Κουτιά από χαρτόνι: Αντί να πετάξετε τα κουτιά σας από το Amazon, χρησιμοποιήστε τα δημιουργώντας ένα φρούριο από χαρτόνι ή μια πίστα εμποδίων για το σκύλο και τη γάτα σας. Μπορείτε ακόμη και να υποκινήσετε ένα παιχνίδι κρυφτούλι.
Ρολά χαρτιού τουαλέτας: Όλοι χρησιμοποιούν χαρτί τουαλέτας και αυτά τα άδεια ρολά χαρτιού τουαλέτας μπορούν να γίνουν φτηνά παιχνίδια για κατοικίδια ζώα για διαδρομές εμποδίων.
Μπλουζάκια και πετσέτες: Τα μπλουζάκια και οι πετσέτες μπορούν εύκολα να γίνουν παιχνίδια με σχοινί, μπάλα και ρυμούλκηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά παλιά υφάσματα και ένα ψαλίδι.

Παιχνίδια με κάλτσες: Μην πετάξετε ούτε μια κάλτσα χωρίς ταίρι. Μετατρέψτε την σε παιχνίδι για τη γάτα και το σκύλο σας. Μπορείτε να βάλετε οτιδήποτε μέσα σε μια κάλτσα, όπως πλαστικά μπουκάλια και περισσευούμενα τσιριχτάκια.

Συμπέρασμα

Θέλουμε οι γάτες και οι σκύλοι μας να αγαπιούνται μεταξύ τους όσο τους αγαπάμε κι εμείς, και μερικές φορές ένα απλό παιχνίδι μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Ας κάνουμε μια ανασκόπηση των τριών κορυφαίων αγαπημένων μας παιχνιδιών.

Η καλύτερη συνολικά επιλογή μας είναι το λέιζερ. Μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε αυτό το παιχνίδι με μια γάτα και έναν σκύλο χωρίς να εισβάλλετε στον προσωπικό σας χώρο και είναι εξαιρετική καρδιολογική άσκηση. Η αγαπημένη μας οικονομικά προσιτή επιλογή είναι το παιχνίδι πειράγματος πουλιών Frisco. Οι γάτες το λατρεύουν και οι σκύλοι θα λατρέψουν τα τσαλακώματα.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το τούνελ, αν θέλετε να ξοδέψετε κάποια επιπλέον χρήματα. Είναι αρκετά μεγάλο για γάτες και σκύλους, αρκετά μακρύ για παιχνίδι κυνηγητού και κρυφτού και αντέχει σε σκληρό παιχνίδι.