Blog

Οδηγός: Πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας δροσερό αυτό το καλοκαίρι;

Η καλοκαιρινή ζέστη είναι προ των πυλών. Όλοι θα θέλαμε να είμαστε έξω με τα σκυλιά μας για αυτές τις διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες, όπως να πάτε το κουτάβι σας για κάμπινγκ ή να τρέξετε μαζί καθημερινά, αλλά στη ζέστη της στιγμής της καλοκαιρινής διασκέδασης (βλέπετε τι έκανα εκεί;) τα σκυλιά μας μπορεί γρήγορα να νιώσουν άβολα και να υπερθερμανθούν.

Η Αμερικανική Κτηνιατρική Ένωση (AVMA) παρέχει εύκολες συμβουλές για το πώς να προστατεύετε το σκύλο σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λένε ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να προγραμματίζουν να αφήνουν τα σκυλάκια τους στο σπίτι όταν η ζέστη αρχίζει να ανεβαίνει. Αν αποφασίσετε ότι οι θερμοκρασίες είναι αρκετά ασφαλείς για να πάρετε τον Fido μαζί σας, προσέξτε για σημάδια θερμικού στρες, όπως υπερβολικό λαχάνιασμα, ανησυχία, σάλια, αστάθεια και ανησυχία. Εάν η θερμοκρασία του σκύλου σας δεν είναι καλά ρυθμισμένη, μπορεί να πάθει θερμοπληξία, η οποία μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή του, οπότε η αναγνώριση του πότε κάνει πολύ ζέστη για τους σκύλους είναι ζωτικής σημασίας για να τους κρατήσετε ασφαλείς.

Τα σκυλιά μας δεν είναι κατάλληλα για υψηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία. Δεδομένου ότι τα σκυλιά λαχανιάζουν αντί να ιδρώνουν όπως εμείς οι άνθρωποι, πρέπει να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά τους και να τους παρέχετε συνεχή πρόσβαση στη σκιά. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε να τα αφήνετε μόνα τους έξω (και ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο!) για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και να αποφεύγετε τους περιπάτους ή άλλες μορφές άσκησης σε καυτή άσφαλτο ή κατά τη διάρκεια της ζέστης του απογεύματος και νωρίς το βράδυ.

Και φυσικά, η ενυδάτωση είναι το κλειδί! Κάθε φορά που βγαίνετε έξω με τον σκύλο σας, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο μπολ σκύλου με νερό ή ακόμη και ένα μπουκάλι νερού για σκύλους και βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο, δροσερό νερό στο σπίτι.

Ένας πρόσθετος τρόπος για να δώσετε στο κουτάβι σας λίγη επιπλέον βοήθεια για να αποτρέψετε την επικίνδυνη υπερθέρμανση είναι χρησιμοποιώντας ένα ψυκτικό χαλάκι ή ένα δροσερό κρεβάτι σκύλου. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες και στυλ εκεί έξω, αλλά όλα έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος του σκύλου σας.

“Κρατάω πατάκια ψύξης σε όλο μου το σπίτι και ειδικά στο αυτοκίνητό μου για τα σκυλιά μου”, λέει η Haylee Bergeland,” CPDT-KA, CBCC-KA, RBT, συντάκτρια υγείας και συμπεριφοράς κατοικίδιων ζώων για την Daily Paws. “Όποια ράτσα σκύλου κι αν έχετε, τα χαλάκια ψύξης είναι ένα καλοκαιρινό must”, λέει η ίδια.

Πώς λειτουργούν τα δροσιστικά κρεβάτια και χαλάκια σκύλων;

Αυτά τα κρεβάτια και τα χαλάκια ψύξης για σκύλους είναι γενικά γεμάτα είτε με νερό είτε με ένα τζελ που απορροφά τη θερμότητα. Ορισμένα ψύχονται αυτόματα και άλλα απαιτούν ψύξη εκ των προτέρων. Το ξάπλωμα σε αυτά τα κρεβάτια θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη θερμοκρασία του κουταβιού σας ώστε να ταιριάζει με εκείνη του κρεβατιού.

“Είναι σημαντικό να έχετε επιλογές, ειδικά αν έχετε μια ράτσα που είναι πιο επιρρεπής σε προβλήματα από τη ζέστη. Στο αυτοκίνητο κρατάω τα χαλάκια που δροσίζουν αυτόματα άμεσα διαθέσιμα. Στο σπίτι μου μπορεί να έχω ένα ή δύο μικρότερα χαλάκια που μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο και να τα βγάλω όταν ο σκύλος μου φαίνεται να θέλει ένα, όπως μετά από μια γρήγορη βόλτα ή απλά σε μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα”, λέει ο Bergeland.

Χρειάζεται ο σκύλος μου ένα χαλάκι ψύξης για σκύλους;

Είναι δύσκολο για τους σκύλους να δροσιστούν αφού δεν ιδρώνουν -ιδιαίτερα για τα σκυλιά με παχύ, μακρύ τρίχωμα, όπως τα γκόλντεν ριτρίβερ και οι γερμανικοί ποιμενικοί. Μπορούν να προσπαθήσουν να ξαπλώσουν στη σκιά ή σε ένα πάτωμα με σκληρή επιφάνεια για να δροσιστούν τις ζεστές ημέρες, αλλά ένα χαλάκι ψύξης παρέχει μια μικρή επιπλέον άνετη ώθηση. Μπορείτε να τα βοηθήσετε να ανακουφιστούν, διαθέτοντας ένα χαλάκι ψύξης για σκύλους στο κλουβί τους, στο σκυλόσπιτο ή σε άλλο αγαπημένο τους σημείο.

Τι πρέπει να αναζητήσω για να βρω το κατάλληλο κρεβατάκι για τον σκύλο μου;

  • Θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί ο σκύλος σας να ξαπλώνει άνετα – δεν θέλουμε να κρέμονται από την άκρη του οι μπότες του σκύλου!
  • Βεβαιωθείτε ότι μεταφέρεται εύκολα – τα περισσότερα διπλώνουν και είναι πολύ κινητά.
  • Θα πρέπει να έχει άφθονη ψυκτική ισχύ. Τα καλύτερα στρώματα και κρεβάτια ψύξης για σκύλους φτάνουν και παραμένουν στους 15-20 βαθμούς πιο δροσερά από τη θερμοκρασία του αέρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το χαλάκι είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά, ώστε ο σκύλος σας να μην το τρυπήσει με κάποιο αιχμηρό νύχι.

 

Μπορείτε να βρείτε το στρώμα ψύξης για κατοικίδια εδώ.