Blog

Old English Sheepdog: Ένας οικογενειακός σκύλος, Επισκόπηση φυλής – Ανάγκες, χαρακτήρας και ιστορία, Όλα τα χρήσιμα

Το Old English Sheepdog είναι ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος με πυκνό τρίχωμα τετράγωνων αναλογιών και συνδυασμό ευκινησίας και δύναμης. Το συμπαγές σώμα του Old English Shepherd είναι φαρδύτερο στην πλάτη από ό,τι στους ώμους.

Old English Sheepdog, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την φυλή

Τύπος: σκύλος βοσκής
Βάρος: 27 με 40 κιλά
Ύψος: 53 με 55 εκατοστά
Οικογένεια: Livestock, Herding
Καταγωγή: Αγγλία
Ημερομηνία καταγωγής: 1800
Άλλα ονόματα: δεν υπάρχουν

Μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά της φυλής Old English Sheepdog

• Επίπεδο ενέργειας 2/5
• Απαιτήσεις άσκησης 2/5
• Παιχνίδι 2/5
• Αγάπη 4/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα σκυλιά 3/5
• Φιλικότητα προς τα άλλα κατοικίδια 3/5
• Φιλικότητα προς τους άγνωστους 3/5
• Εγρήγορση 1/5
• Ευκολία για εκπαίδευση 2/5
• Απαιτήσεις περιποίησης 2/5
• Ευαισθησία στην ζέστη 3/5
• Φωνητικότητα 3/5

Υγεία και πιθανά προβλήματα

• Σημαντικές ανησυχίες: CHD
• Μικρές ανησυχίες: γαστρική στρέψη, εξωτερική ωτίτιδα, αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, καταρράκτης, κώφωση, PRA, παρεγκεφαλίδα ataxia, υποθυρεοειδισμός
• Περιστασιακές καταστάσεις: δεν αναφέρονται
• Προτεινόμενες εξετάσεις: ισχίο, μάτι, θυρεοειδής (ακοή)
• Προσδόκιμο ζωής της ράτσας Old English Sheepdog: 10-12 έτη

Ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για το Old English Shepherd

Ο βηματισμός του είναι χαλαρός και δυνατός, καλύπτοντας το έδαφος αλλά δίνοντας την εντύπωση ελαφρότητας. Αυτός ο σκύλος μπορεί επίσης να δράσει επιδέξια σε πιο αργές ταχύτητες. Το αδυσώπητο βάδισμά του έχει περιγραφεί ως ξυπόλυτο ή άτακτο.
Το τρίχωμά του είναι άφθονο, αλλά όχι υπερβολικό. Αποτελείται από ένα αδιάβροχο υπόστρωμα και ένα σκληρό, δασύτριχο εξωτερικό τρίχωμα, ούτε ίσιο ούτε σγουρό. Η έκφρασή του είναι ευφυής.

Ιστορία της φυλής Old English Sheepdog

Το Old English Sheepdog είναι μια φυλή που προέρχεται από τη δυτική Αγγλία και έχει πιθανότατα προγόνους το Bearded Collie και το ρωσικό Ouchark. Η φυλή προέκυψε από την ανάγκη και τη ζήτηση για ικανά, δυνατά σκυλιά για την προστασία των κοπαδιών από τους λύκους που υπήρχαν κάποτε στην Αγγλία. Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα τα σκυλιά αυτά χρησιμοποιούνταν κυρίως για την εκτροφή βοοειδών και προβάτων.
Τα σκυλιά αυτά απαλλάσσονταν από τον φόρο σκύλων, αλλά η ουρά τους κόβονταν ως απόδειξη ιδιοκτησίας. Η πρακτική αυτή επιβίωσε μέχρι σήμερα και οδήγησε στην εμφάνιση του παρατσούκλι bobtail. Η φυλή αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Λέσχη Κένελ το 1905. Η δημοτικότητα της φυλής αυξήθηκε για πολύ καιρό – ήταν μια αργή κίνηση- η φυλή έγινε αγαπημένη μέχρι τη δεκαετία του 1970, όταν η δημοτικότητά της αυξήθηκε δραματικά. Έκτοτε ο αριθμός της φυλής μειώθηκε σταδιακά, αλλά σήμερα ο Παλαιός Αγγλικός Ποιμενικός θεωρείται περισσότερο οικιακός σκύλος παρά σκύλος εργασίας ή ποιμενικός σκύλος.

Συμπεριφορά, χαρακτήρας και προσωπικότητα

Αυτή η φυλή είναι τόσο φιλική όσο και ευχάριστη. Στο σπίτι, ο Παλαιός Αγγλικός Ποιμενικός είναι ένα ήρεμο και στοργικό κατοικίδιο και συχνά απολαμβάνει να περνάει χρόνο με την οικογένειά του, κάτι που μπορεί να γίνει απίστευτα κωμικό. Αυτή η φυλή ευδοκιμεί στην ανθρώπινη συντροφιά. Είναι πολύ πιστοί στην οικογένειά τους και θα προστατεύσουν τα παιδιά και τα άλλα μέλη της οικογένειας. Έχουν την τάση να βλέπουν τον μπεκάτσα ως μέρος της αγέλης. Είναι επίσης φιλικά προς τους ξένους, αλλά μπορεί να είναι απίστευτα δυνατά.

Περιεχόμενο και χαρακτηριστικά της φυλής Old English Sheepdog

Το Old English Sheepdog χρειάζεται καθημερινή άσκηση. Η ανάγκη αυτή μπορεί να ικανοποιηθεί με μεσαίες ή μεγάλες βόλτες ή με γρήγορους περιπάτους. Η φυλή απολαμβάνει ιδιαίτερα δραστηριότητες όπως η βόσκηση. Το τρίχωμα πρέπει να βουρτσίζεται ή να χτενίζεται κάθε δύο ημέρες. Τα συνηθισμένα χρώματα του τριχώματος είναι το γκρι, το μπλε, το blue marl και το grizzle.

Παρόλο που τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ αντικατοπτρίζουν πιθανώς καλά τη φυλή, τα σκυλιά είναι μοναδικά, καθώς μεγαλώνουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και αναπτύσσουν διαφορετικές συνήθειες μέσω της εκπαίδευσης. Επικοινωνήστε με ένα πρακτορείο υιοθεσίας Μπορείτε να βρείτε ένα κουτάβι διαθέσιμο για υιοθεσία στο πλησιέστερο καταφύγιο ή κυνοκομείο της περιοχής σας ή να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας.