Blog

Πως να βρείτε τα καλύτερα παιχνίδια για έξυπνες γάτες – Οδηγός αγοράς

Οι αιλουροειδείς φίλοι μας λατρεύουν το παιχνίδι και χρειάζονται να παίζουν για να παραμένουν υγιείς και να διεγείρονται ψυχικά. Αλλά μερικές φορές οι γατούλες μας είναι πολύ έξυπνες για το καλό τους, οπότε βαριούνται πολύ γρήγορα τα συνηθισμένα καθημερινά παιχνίδια. Και αυτή η πλήξη μπορεί να οδηγήσει τα κατοικίδιά μας να κάνουν τη διασκέδασή τους (συχνά με τη μορφή άλματος σε ψηλά σημεία που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται και να ρίχνουν πράγματα). Τι πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης γάτας για να κρατήσει την ιδιοφυή γάτα του διασκεδαστική;

Το κλειδί για να διασκεδάσουμε τα ευφυή αιλουροειδή μας είναι να τα απασχολήσουμε με παζλ και διαδραστικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία όσον αφορά το παιχνίδι (οπότε θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και μερικά κανονικά παιχνίδια). Εξάλλου, δεν θα θέλατε να κάνετε το ίδιο πράγμα επανειλημμένα, έτσι δεν είναι; Αν είστε έτοιμοι να αποκτήσετε στη γάτα σας τα καλύτερα παιχνίδια για να μην βαριέται, συνεχίστε να διαβάζετε για τις κριτικές των δέκα καλύτερων παιχνιδιών για έξυπνες γάτες!

Οδηγός αγοράς: Αγοράζοντας τα καλύτερα παιχνίδια για έξυπνες γάτες

Η αγορά παιχνιδιών για την έξυπνη γάτα σας δεν διαφέρει και πολύ από την αγορά παιχνιδιών για γάτες γενικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να προσέξετε για να ενθαρρύνετε περισσότερη πνευματική και σωματική διέγερση, ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να διασκεδάζει και να διασκεδάζει.

Τι αρέσει στη γάτα σας

Ενώ ορισμένα από τα παιχνίδια σε αυτή τη λίστα είναι κανονικά, καθημερινά παιχνίδια, τα περισσότερα είναι διάφορα παιχνίδια παζλ ή παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα φυσικά ένστικτα. Όποιον τύπο και αν επιλέξετε, για να βρείτε το καλύτερο παιχνίδι για το κατοικίδιό σας, θα πρέπει να εξετάσετε τα είδη των φυσικών ενστίκτων που η γάτα σας απολαμβάνει να ενδίδει περισσότερο. Αγαπάει η γατούλα σας να κυνηγάει αντικείμενα στο πάτωμα ή πράγματα στον αέρα; Ή μήπως το κατοικίδιό σας προτιμά κάτι όπως η αναζήτηση τροφής ή το κρύψιμο περισσότερο από το κυνήγι; Τα καλύτερα παιχνίδια θα είναι αυτά που παίζουν με τα ισχυρότερα φυσικά ένστικτα της γάτας σας!


Επίπεδο δεξιοτήτων

Αν επιλέξετε ένα παιχνίδι, όπως ένα παζλ για λιχουδιές, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ένα παιχνίδι που ταιριάζει με το επίπεδο δεξιοτήτων του κατοικίδιου ζώου σας. Αν πάρετε ένα προχωρημένο παζλ για τη γατούλα και αυτή δεν έχει ξανακάνει ποτέ παζλ, πιθανότατα θα έχετε μια πολύ απογοητευμένη γάτα στα χέρια σας σε λίγο καιρό! Επίσης, είναι συνετό να αναζητάτε παιχνίδια που έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ώστε να μπορείτε να κάνετε το ίδιο παιχνίδι πιο δύσκολο καθώς το αιλουροειδές σας μαθαίνει, αντί να χρειάζεται να αγοράσετε περισσότερα παιχνίδια σε πιο δύσκολο επίπεδο.

Η ποικιλία είναι το μπαχαρικό της ζωής

Η γατούλα σας χρειάζεται ποικιλία στα παιχνίδια της- τα ζώα δεν απολαμβάνουν να κάνουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περισσότερο από ό,τι εμείς! Προμηθευτείτε, λοιπόν, το είδος των παιχνιδιών που θα απολαύσει περισσότερο η γάτα σας με βάση τα αγαπημένα της ένστικτα, αλλά ανακατέψτε τα κιόλας. Προμηθευτείτε διαφορετικούς τύπους παζλ ή διάφορα παιχνίδια που μπορούν να κυνηγηθούν. Αυτή η ποικιλία θα επιτρέψει στο κατοικίδιό σας να συνεχίσει να απασχολείται πνευματικά και θα το βοηθήσει να παραμείνει ενεργό.


Κριτικές

Το να ελέγξετε απλώς την ιστοσελίδα ενός παιχνιδιού θα σας πει τι είναι και τι κάνει, σίγουρα, αλλά δεν θα σας δώσει πλήρη εικόνα για το πόσο καλά λειτουργεί. Γι’ αυτό, θα πρέπει να δείτε κριτικές από άλλους γονείς γατών. Ευτυχώς, αυτές είναι απίστευτα εύκολο να βρεθούν. Βεβαιωθείτε ότι εξετάζετε όχι μόνο πόσο καλά τα αιλουροειδή απόλαυσαν το παιχνίδι, αλλά και αν το παιχνίδι διαλύθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες ή αν οι άνθρωποι ανέφεραν προβλήματα με αυτό.