Blog

Στρώμα ψύξης: Το must αξεσουάρ του καλοκαιριού – Μάθετε πώς λειτουργούν τα cooling mat- Απαραίτητο για κάθε κατοικίδιο

Όπως ακριβώς οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στη ζέστη, έτσι είναι και τα κατοικίδιά μας – ειδικά κατά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες. Η θερμοπληξία, η εξάντληση και η αφυδάτωση είναι συχνό φαινόμαινο στα σκυλιά και τις γάτες, γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να τα εφοδιάζετε με τα απαραίτητα αξεσουάρ για να διατηρούνται δροσερά. Ένας τρόπος για να προστατέψετε τον τριχωτό σας φίλο είναι ένα cooling mat. Αυτά τα προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος του σκύλου ή της γάτας σας και να αποτρέπουν την θερμοπληξία.

Μπορεί να βοηθήσει ένα κατοικίδιο να δροσιστεί, ιδίως αν έχει πυκνή γούνα ή αν χρειάζεται να χαλαρώσει μετά από ένα ενεργητικό παιχνίδι. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί πρέπει να επενδύσετε σε ένα cooling mat για το σκυλάκι ή το αιλουροειδές σας.

Πώς λειτουργούν τα cooling mat για κατοικίδια ζώα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα στρώματα ψύξης για κατοικίδια διατίθενται σε διάφορα μεγέθη. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα στρώματα ίδια: Ορισμένα είναι κατασκευασμένα με τζελ, άλλα με νερό ή αέρα. Για παράδειγμα, ένας τύπος περιέχει μια ουσία που ενεργοποιείται με πίεση και διατηρεί το σκύλο ή τη γάτα δροσερό απορροφώντας τη θερμότητα από το σώμα του ζώου. Το τζελ “επαναφορτίζεται” και ψύχεται όταν το κατοικίδιο ζώο σας εγκαταλείπει το στρώμα. Αυτό το προϊόν είναι επίσης γνωστό ως αυτοδροσιζόμενο κρεβάτι. Είναι ελαφρύ και φορητό, ώστε να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας όταν ταξιδεύετε. Φροντίστε να βρείτε ένα που να είναι γεμάτο με μη τοξικό τζελ.

Ένας άλλος τύπος στρώματος ψύξης σκύλων χρησιμοποιεί κρύο νερό, το οποίο απορροφά και αναδιανέμει τη θερμότητα του σώματος του κατοικίδιου ζώου σας. Αν και τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό που αντέχει στις γρατζουνιές, αυτά μπορεί να είναι επιρρεπή σε τρυπήματα και διαρροές.

Τα οφέλη ενός μαξιλαριού ψύξης για σκύλους ή γάτες

Ένα δροσερό, μαλακό κρεβάτι προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη για τον τετράποδο φίλο σας:

  • Αποτρέπει την υπερθέρμανση: Ένα ψυχρό στρώμα βοηθάει να διατηρείται άνετος ο γούνινος σύντροφός σας, ενώ παράλληλα αποτρέπει τους κινδύνους για την υγεία που συνήθως προκαλούνται από την υπερβολική ζέστη.
  • Διατηρεί τον τριχωτό σας φίλο καθαρό: Αυτά τα προϊόντα ψύξης παρέχουν μια καθαρή και υπερυψωμένη επιφάνεια για να κοιμούνται τα κατοικίδιά σας, η οποία τα βοηθά να κρατηθούν μακριά από βρωμιές και μικρόβια.
  • Μειώνει την αποβολή τριχών: Οι σκύλοι συχνά ρίχνουν περισσότερες τρίχες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η ύπαρξη ενός καθορισμένου χώρου για να χαλαρώνει το κατοικίδιό σας μπορεί να μετριάσει την αποβολή σε άλλα σημεία του σπιτιού.
  • Οφέλη για τα ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα: Πολλά στρώματα ψύξης προσφέρουν ορθοπεδική υποστήριξη για ζώα με προβλήματα μυών και αρθρώσεων (π.χ. αρθρίτιδα).

Ένα στρώμα Ψύξης προσφέρει στο σκύλο ή τη γάτα σας ένα μέρος για να δροσιστεί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι με τα παραδοσιακά στρώματα, τα οποία συνήθως διατηρούν τη θερμότητα του σώματος. Υπάρχουν πολλά στρώματα ψύξης που διατίθενται για να διασφαλίσουν ότι η θερμοκρασία του σώματος του φίλου σας παραμένει υπό έλεγχο.

 

Το προϊόν που θα λατρέψετε: το τέλειο στρώμα ψύξης

Το Αυτοδροσιζόμενο Cooling Mat για Κατοικίδια έχει λεπτό πάχος και είναι ιδανικό για σκύλους και γάτες που προτιμούν να ξαπλώνουν στο πάτωμα. Είναι κατάλληλο για χρήση τόσο  στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο για μια καλοκαιρινή απόδραση.

Το Αυτοδροσιζόμενο Στρώμα Ψύξης δροσίζει το σκυλάκι ή γατάκι σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Δε χρειάζεται να τοποθετηθεί στον καταψύκτη ή στο ψυγείο, λόγω της τεχνολογίας Coolcore με την οποία είναι φτιαγμένο το ύφασμά του.

Μειώνει γρήγορα τη θερμότητα του σώματος του ζώου σας. Το στρώμα είναι περίπου 10 βαθμούς πιο κρύο από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και είναι αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες. Όταν το ζωάκι σας σηκωθεί, το στρώμα είναι έτοιμο για χρήση ξανά μετά από μόνο 30 δευτερόλεπτα!

Μείνετε «δροσεροί» παντού! Ελαφρύ και εύκολο στο δίπλωμα μεταφέρεται παντού. Αυτό σας επιτρέπει να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας ένα δροσερό μέρος ανάπαυσης οπουδήποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καθαρίζεται εύκολα με ένα πανί. Προσοχή! Δεν πλένεται στο πλυντήριο.

Χαρακτηριστικά

Δεν χρειάζεται ψύξη
Ανθεκτικό στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και στις καιρικές συνθήκες.
• Αποτελεσματικό για περίπου 3-4 ώρες
• Παχύ εξωτερικό στρώμα πολυεστέρα

 

Μπορείτε να βρείτε το στρώμα ψύξης για κατοικίδια εδώ.