Blog

Τα σκυλιά πιστεύουν ότι τα λούτρινα παιχνίδια είναι αληθινά; Σημάδια & Λόγοι

Όταν ο σκύλος σας κουβαλάει συνεχώς μαζί του, αγκαλιάζει και προστατεύει το λούτρινο παιχνίδι του, είναι εύκολο να αρχίσετε να υποθέτετε ότι το θεωρεί αληθινό. Αλλά ενώ το κουτάβι σας μπορεί να συμπεριφέρεται στο λούτρινο ζωάκι του σαν να είναι αληθινό, ξέρει ότι δεν είναι.

Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται ότι τα λούτρινα ζώα είναι παιχνίδια, αφού δεν έχουν καμία από τις ίδιες συμπεριφορές ή χαρακτηριστικά με τα ζωντανά πλάσματα. Γιατί όμως περνούν τόσο πολύ χρόνο με τα λούτρινα ζωάκια τους και πότε θα πρέπει να σας ανησυχεί αυτό; Θα σας απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα εδώ.

Γιατί ο σκύλος σας περνάει τόσο πολύ χρόνο με το λούτρινο ζωάκι του;

Αν ο σκύλος σας λατρεύει να κάνει παρέα με το λούτρινο ζωάκι του, δεν είναι επειδή νομίζει ότι είναι αληθινό, αλλά επειδή υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος γι’ αυτό. Σας επισημαίνουμε τρεις λόγους για τους οποίους ο σκύλος σας μπορεί να θέλει να περνάει πολύ χρόνο με το λούτρινο ζωάκι του:
Τους αρέσει

Αν ο σκύλος σας θέλει να περνάει πολύ χρόνο με το λούτρινο ζωάκι του, μπορεί να είναι επειδή του αρέσει! Ίσως να του αρέσει ο τρόπος που αισθάνεται, που ακούγεται ή απλά είναι διασκεδαστικό να παίζει μαζί του. Είναι κάτι που μπορεί να αποκαλεί δικό του, και όπως ακριβώς έχετε πράγματα που είναι δικά σας και σας αρέσουν, έτσι μπορεί απλά να του αρέσει πολύ το παιχνίδι του!

Χρειάζονται περισσότερη προσοχή

Μερικές φορές ο σκύλος σας θα περάσει πολύ χρόνο με το λούτρινο ζωάκι του επειδή είναι η μόνη του διέξοδος. Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας δεν ενδιαφέρεται πολύ για τα παιχνίδια του μετά από μια μεγάλη βόλτα, χρόνο στην αυλή ή αφού περάσει πολύ χρόνο μαζί σας, μπορεί να είναι ότι χρησιμοποιεί το παιχνίδι του ως διέξοδο.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσει κάποια πνευματική διέγερση και να κάψει λίγη ενέργεια. Δεν υπάρχει απαραίτητα κάτι κακό σε αυτό, αλλά αν μπορείτε να τους δώσετε λίγη περισσότερη προσοχή και να τα βγάλετε λίγο περισσότερο έξω, είναι μια καλή ιδέα!

Εξασκούνται στο κυνήγι

Αν παρακολουθείτε τον σκύλο σας με το παιχνίδι του και το κουνάει και το πετάει παντού, εξασκούν το κυνηγετικό τους ένστικτο. Ξέρουν ότι το παιχνίδι τους δεν είναι αληθινό, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο διασκεδαστικό ή ενδιαφέρον για να εξασκηθούν.

Τα 3 σημάδια επιθετικότητας που πρέπει να προσέχετε

Κανονικά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν ο σκύλος σας θέλει να περάσει λίγο παραπάνω χρόνο με το παιχνίδι του. Αλλά μερικές φορές, είναι σημάδι υπερβολικής προσκόλλησης που μπορεί να οδηγήσει σε επιθετικότητα. Αν συμβαίνει αυτό, είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσετε και να διορθώσετε αμέσως. Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν μερικά σημάδια για τα οποία θα πρέπει να έχετε το νου σας.
1. Δεν τα παρατάνε

Αυτό είναι συνήθως το πρώτο σημάδι που θα παρουσιάσει ένας σκύλος αν έχει αρχίσει να προσκολλάται υπερβολικά σε ένα παιχνίδι. Ωστόσο, αυτή είναι μια λεπτή γραμμή που πρέπει να αντιμετωπιστεί, επειδή μερικές φορές το κουτάβι σας προσπαθεί απλώς να παίξει μαζί σας. Είναι στο χέρι σας να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε αν είναι παιχνιδιάρικο ή επιθετικό, και αν αρχίζει να γίνεται επιθετικό, πρέπει να κάνετε κάτι γι’ αυτό.
2. Γρυλίζουν, γαβγίζουν ή δαγκώνουν όταν κάποιος θέλει να τους το πάρει

Αν ο σκύλος σας γρυλίζει, γαβγίζει ή δαγκώνει όταν προσπαθείτε να του πάρετε το παιχνίδι του, είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι υπερβολικής επιθετικότητας. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι χαριτωμένη και πρέπει να την αντιμετωπίσετε αμέσως, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να του πάρετε το αγαπημένο του παιχνίδι για πάντα.
3. Αρχίζουν να τσακώνονται με άλλα σκυλιά

Η υπερβολική επιθετικότητα μπορεί να συμβεί με τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να συμβεί και με άλλα σκυλιά. Αν ο σκύλος σας δεν είναι πρόθυμος να μοιραστεί το παιχνίδι του ή αρχίζει να γίνεται επιθετικός με άλλα σκυλιά όταν το παιχνίδι του είναι κοντά, πρέπει να το πάρετε εξίσου σοβαρά όπως αν συμπεριφερόταν έτσι με ανθρώπους.

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε προβλήματα με άλλα σκυλιά, αλλά αν το αφήσετε να συνεχιστεί, μπορεί να αρχίσει να γίνεται επιθετικός και με ανθρώπους.

Συμπέρασμα

Μερικές φορές είναι χαριτωμένο όταν ο σκύλος σας θέλει συνέχεια το λούτρινο ζωάκι του και άλλες φορές είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε. Τώρα που ξέρετε λίγο περισσότερα για το γιατί μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι, είναι στο χέρι σας να καταλάβετε αν δένεται υπερβολικά και γίνεται επιθετικό ή αν είναι απλώς χαριτωμένο.