Blog

Θέλετε σκύλο αλλά όχι το σπίτι σας γεμάτο τρίχες;- 20 ράτσες σκύλων που δεν μαδάνε (πολύ)

Ενώ μπορεί να αγαπάτε τις αγκαλιές, την παιχνιδιάρικη διάθεση και την αφοσίωση ενός σκύλου, είναι φυσικό να είστε λιγότερο ερωτευμένοι με τη τρίχα σε όλο το σπίτι. Είτε χρειάζεστε έναν σκύλο που δεν μαδάει για να μειώσετε τις αλλεργίες είτε για να κρατάτε τα πράγματα καθαρά, έχουμε μερικές συμβουλές για το ποιες ράτσες είναι καλύτερες.

Ίσως είστε περίεργοι για τις καλύτερες φυλές σκύλων που δεν έχουν τρίχωμα επειδή εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας έχει αλλεργία στον σκύλο. Ή ίσως η ρομποτική σκούπα και ο κύλινδρος χνουδιών απλά δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το χνούδι του σκύλου πάνω στα πάντα και θα θέλατε να ξαναφορέσετε ρούχα χωρίς τρίχωμα!

Γιατί μαδάνε οι σκύλοι; Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό

Αν σκέφτεστε ότι χρειάζεστε έναν υποαλλεργικό σκύλο, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όλοι οι σκύλοι παράγουν ορισμένους τύπους πρωτεϊνών που συμβάλλουν στις αλλεργικές αντιδράσεις – η πιο συνηθισμένη είναι η Can f 1, που βρίσκεται συχνά στα ούρα, το σάλιο και τα αποξηραμένα υπολείμματα του δέρματος που ονομάζονται τρίχωμα

Αυτό σημαίνει ότι ένας άτριχος σκύλος δεν θα σας κάνει να φτερνιστείτε ή να έχετε φαγούρα στα μάτια; Όχι απαραίτητα, γιατί πιθανότατα θα εξακολουθεί να έχει μια μικρή ποσότητα τρίχωσης – ή θα του αρέσει να σας γλείφει! Το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ατόμου καθορίζει την αλλεργική του αντίδραση στο Can f 1. Ενώ εσείς μπορεί να μυρίζετε γύρω από μια φυλή, ένα άλλο άτομο δεν θα επηρεαστεί καθόλου.

Η πλειονότητα των σκύλων ρίχνει τρίχωμα, καθώς είναι ο φυσιολογικός τρόπος για να απελευθερώσουν κατεστραμμένο ή παλιό τρίχωμα. Αλλά το PetMD επισημαίνει ότι ορισμένοι σκύλοι σύντροφοι μπορεί να το κάνουν περισσότερο ανάλογα με την εποχή ή όταν είναι άρρωστοι, αγχωμένοι ή αντιμετωπίζουν αλλεργική αντίδραση ή ερεθισμό του δέρματος.

“Οι φυλές που σχετίζονται με το ότι είναι “υποαλλεργικές” είναι γενικά εκείνες με μονόκλωνο τρίχωμα και εκείνες που ρίχνουν λιγότερο”, λέει ο Jerry Klein, DVM, επικεφαλής κτηνίατρος της Αμερικανικής Λέσχης Κένελ (AKC). “Οι φυλές με διπλό τρίχωμα, όπως τα ριτρίβερ, τα σιβηριανά χάσκι και τα κόλεϊ, μεταξύ άλλων, έχουν προστατευτικό τρίχωμα διπλής στρώσης που συνήθως ρίχνει σημαντικά”.

Μας βοήθησε να καταρτίσουμε έναν κατάλογο με κοινές και όχι και τόσο κοινές φυλές που είναι εγγεγραμμένες στο AKC, συμπεριλαμβανομένων μικρών σκύλων που δεν ρίχνουν πολύ.

Αφγανικό κυνηγόσκυλο

Είναι κομψό και αξιοπρεπές, με ένα μόνο στρώμα μακρύ ρέον τρίχωμα που απαιτεί πολύ μπάνιο και περιποίηση, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση της έκκρισης. Το αφγανικό κυνηγόσκυλο είναι ένα στοργικό και πιστό κατοικίδιο που ταιριάζει καλά στις περισσότερες οικογένειες.

Αμερικανικό άτριχο τεριέ

Το αμερικανικό άτριχο τεριέ είναι μια καλή επιλογή για ανθρώπους που θέλουν ένα δραστήριο, εκπαιδεύσιμο, μικρότερο σκύλο με φιλική διάθεση. Ευφυές και σπουδαίο στα αθλήματα ευκινησίας, το αμερικανικό είναι επίσης ένα ζωηρό σκυλί φύλαξης.

Bedlington Terrier

Με την εμφάνιση ενός αρνιού αλλά την επιμονή ενός τεριέ, τα τεριέ Μπέντλινγκτον απαιτούν συνεχή περιποίηση για να διατηρήσουν την εμφάνισή τους, αλλά δεν ρίχνουν τρίχες. Ως αφοσιωμένα μέλη της οικογένειας, αρκούνται στο ξεφάντωμα στην αυλή ή σε χαλαρούς περιπάτους.

Bichon Frise

Ευπαρουσίαστα και ενεργητικά, τα χαρούμενα μπισόν χρειάζονται προσεκτική περιποίηση για να διατηρήσουν το λευκό τους τρίχωμα. Το τρίχωμά της μεγαλώνει συνεχώς αντί να ρίχνει, οπότε έχει λιγότερο τρίχωμα, γεγονός που μπορεί να το κάνει καλό σκύλο για όσους πάσχουν από αλλεργίες.

Γκρίφον Βρυξελλών

Η έκδοση με το τραχύ τρίχωμα του γκριφόν των Βρυξελλών δεν χάνει τρίχωμα και είναι εύκολη στην περιποίηση. Είναι μια μικροσκοπική δέσμη αγάπης και αφοσίωσης και ένας εξαιρετικός σύντροφος για έναν ενήλικα που εκτιμά τη νοημοσύνη και την ευαισθησία της.

Cairn Terrier

Όπως τα περισσότερα τεριέ, τα φιλικά προς την οικογένεια και πιστά cairn είναι γήινα σκυλιά που τους αρέσει να απασχολούνται, οπότε δώστε τους ένα μέρος για να σκάψουν και θα είναι ευτυχισμένα! Παρόλο που έχουν διπλό τρίχωμα, το εξωτερικό του είναι συρμάτινο, γεγονός που μειώνει την έκκριση.

Chinese Crested

Υπάρχουν δύο ποικιλίες του στοργικού Chinese Crested: το άτριχο και το “powderpuff”, το οποίο έχει μακρύ τρίχωμα. Είναι μικροσκοπικά, έξυπνα και γλυκά σκυλιά με ιστορία.

Coton de Tulear

Μικρά, λευκά και με μακρύ τρίχωμα για το οποίο φημίζονται, τα παιχνιδιάρικα κοτόν έχουν σπουδαία προσωπικότητα. Χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για σπα, γεγονός που τα βοηθάει να μην αποβάλλουν τις τρίχες, αλλά λατρεύουν την αφοσιωμένη προσοχή σας.

Irish Water Spaniel

Το ιρλανδικό σπανιέλ νερού είναι ένα αθλητικό σκυλί με κοντύτερο, καφέ, σγουρό τρίχωμα που το βοηθά να γλιστράει εύκολα στο νερό και σπάνια να αφήνει τρίχωμα στον καναπέ. Αυτή η αξιαγάπητη ράτσα είναι γεμάτη ενέργεια-ιδανική για μια δραστήρια οικογένεια που αγαπά την ύπαιθρο.

Kerry Blue Terrier

Μία από τις καλύτερες επιλογές για τους ανθρώπους που αναζητούν σκύλους που δεν κάνουν ψαλίδα και είναι κάπως μη αλλεργιογόνοι, το μεσαίου μεγέθους Kerry blue terrier έχει χαμηλή τριχοφυΐα και εντυπωσιακό κυματιστό μπλε-γκρι τρίχωμα. Ενεργό, αφοσιωμένο και ευπροσάρμοστο, ζει καλά σε διαμερίσματα ή σε αγροκτήματα.

Lagotto Romagnolo

Το πιο διάσημο για την ανίχνευση τρούφας στην πατρίδα του, την Ιταλία, το Lagotto παίρνει την αρκουδομάτα του από ένα τρίχωμα με μπούκλες που μοιάζουν με τρίχες. Το Lagotto είναι μια έξυπνη, ανεπιτήδευτη και αθλητική ράτσα με μεγάλη καρδιά.

Μαλτέζ

Μικροσκοπική, ντελικάτη και γοητευτική, με ένα μόνο λευκό λαμπερό μεταξένιο τρίχωμα, το Μαλτέζ απαιτεί αφοσιωμένη συντήρηση για να διατηρήσει την ελκυστική της εμφάνιση. Ευτυχώς, είναι άλλο ένα από τα μικρά σκυλιά που δεν ρίχνουν πολύ, γεγονός που αφήνει περισσότερο χρόνο για παιχνίδι αντί για καθάρισμα.

Peruvian Inca Orchid

Μια αρχαία άτριχη φυλή που κατάγεται από το Περού απελευθερώνει λιγότερο τρίχωμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποαλλεργικών σκύλων σας. Γλυκιά, ευκίνητη και πιστή, κυκλοφορεί σε τρία μεγέθη: μικρή, μεσαία ή μεγάλη ποικιλία.

Κανίς

Η αρχική “υποαλλεργική φυλή”, το λατρευτό και έξυπνο κανίς είναι ένα ευέλικτο σκυλί μονόχρωμο που κυκλοφορεί σε τρεις ποικιλίες: toy, μινιατούρα και standard. Οι άνθρωποι που αναζητούν υβριδικές φυλές που είναι καλές για τους πάσχοντες από αλλεργία σκύλων θα πρέπει απλώς να εξετάσουν ένα καθαρόαιμο.

Portuguese Water Dog

Συγγενείς με τα κανίς, οι πορτογαλικοί σκύλοι νερού είναι αθλητικοί, διασκεδαστικοί, πρόθυμοι να ευχαριστήσουν και εξαιρετικά μέλη της οικογένειας. Έχουν πυκνό, κυματιστό τρίχωμα σε πολλά επιδεικτικά χρώματα και συνδυασμούς με λευκό, και παίρνουν επίσης υψηλές βαθμολογίες για το λίγο τρίχωμα .

Schnauzer

Μπορείτε να διαλέξετε ένα σνάουτσερ μινιατούρα, ένα πρότυπο ή ένα γιγαντιαίο σνάουτσερ, αλλά όλα ρίχνουν λιγότερο από άλλες φυλές και δεν απελευθερώνουν πολύ τρίχωμα στον αέρα. Κάθε ποικιλία είναι επίσης ένας ενεργητικός συμπαίκτης για τα περισσότερα παιδιά και εξαιρετικά πιστός – θα είστε περήφανοι για τον άγριο προστάτη σας.

Soft-Coated Wheaten Terrier

Αυτό το ευπροσάρμοστο, μεσαίου μεγέθους γκόλντεν τεριέ είναι μια μεγάλη μαριονέτα του μύκητα, γεγονός που καθιστά το Wheaten έναν καταπληκτικό οικογενειακό σκύλο. Είναι πιθανώς πιο απαλλαγμένο από αλλεργίες (περίπου) από άλλες φυλές, επειδή το μαλακό, κυματιστό τρίχωμά του δεν χάνει πολύ και δεν απελευθερώνει πολύ τρίχωμα, αλλά χρειάζεται συνεχή περιποίηση για να δείχνει το καλύτερό του.

Spanish Water Dog

Επίσης ένας σκύλος μεσαίου μεγέθους, ο ζωηρός ισπανικός σκύλος νερού είναι σπάνιος στις ΗΠΑ, αλλά κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Έχει μπούκλες σε όλο το πρόσωπο και το σώμα του και δείχνει αξιολάτρευτο! Γενικά είναι εύκολο στη φροντίδα, είναι ένας ακούραστος σκύλος σύντροφος, ειδικά με ανθρώπους που απολαμβάνουν το κυνήγι και άλλα αθλήματα στην ύπαιθρο.

Μπαρμπέτ

Προερχόμενο από τη Γαλλία, το μπάρμπετ έχει αποκτήσει φαν στις ΗΠΑ, επειδή είναι κοινωνική, πιστή, γλυκιά και αρκετά δραστήρια, καθώς και επειδή το τρίχωμά της δεν αφήνει τρίχες. Ως αθλητικός σκύλος που αγαπάει το νερό, έχει το παρατσούκλι “Mud Dog”, επειδή δεν θα διστάσει ποτέ να μπει στα βαλτώδη μέρη για να φέρει αυτό που χρειάζεστε.

Xoloitzcuintli

Μια πανέμορφη άτριχη μεξικάνικη ράτσα με περήφανη κληρονομιά, κυκλοφορεί σε τρία μεγέθη: toy, μινιατούρα και standard. Τα Xolos έχουν κομψή, εκλεπτυσμένη συμπεριφορά, αλλά δείχνουν τη λάμψη τους με διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Είναι ένας ήσυχος, προσεκτικός σύντροφος για ένα ενήλικο νοικοκυριό.

Το παρόν πόνημα καθώς και όλα τα άρθρα του ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του petkeepers.gr!
Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε αναδημοσίευση τους δίχως ενεργό σύνδεσμο παραπομπής(ενεργή πηγή) και συνεπάγεται τις αντίστοιχες νομικές κυρώσεις.