Blog

Ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πώς να ενθαρρύνετε τους σκύλους να πίνουν περισσότερο νερό- Χρήσιμες συμβουλές

Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι να γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας χρειάζεται ενυδάτωση, αλλά να έχετε έναν σκύλο που δεν πίνει νερό. Στην περίπτωση ενός μη συνεργάσιμου κατοικίδιου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το ενθαρρύνετε να πίνει περισσότερο νερό, ξεκινώντας με την αλλαγή του πιάτου του με ένα σιντριβάνι νερού.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τα σιντριβάνια νερού για σκύλους

“Βοηθάει στο να διατηρούνται τα σκυλάκια ενυδατωμένα”, λέει ο ειδικός Cornelius. “Μην ανησυχείτε ποτέ ότι θα ξεμείνουν από νερό αν λείπετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι επίσης ιδανικό για σπίτια με πολλά ζώα, όπου χρειάζεται να γεμίζετε το μπολ με νερό πιο συχνά”.

Τα σιντριβάνια νερού για σκύλους βελτιώνουν επίσης την ποιότητα του νερού. “Η συνεχής ανακυκλοφορία του νερού το διατηρεί φρέσκο”, εξηγεί ο Cornelius. “Τα περισσότερα διαθέτουν φίλτρα για ένα επιπλέον στρώμα που απομακρύνει τις βλαβερές χημικές ουσίες από το νερό και ένα δίσκο για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων και των τριχών”.

Τέλος, είναι απλά διασκεδαστικό!

“Τα σκυλιά λατρεύουν την κίνηση του νερού που στάζει και μπορεί να το θεωρήσουν παιχνίδι και να θέλουν να πίνουν περισσότερο από αυτό”, προσθέτει.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν και ο σκύλος σας έχει ιδιαίτερα τροφικά κίνητρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δελεάσετε το κατοικίδιό σας με λιχουδιές για να κάνετε το πόσιμο πιο συναρπαστικό.

“Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να βάλετε μια λιχουδιά στο πιάτο του μπολ με το νερό, αν εξακολουθεί να διστάζει να πιει ή να δώσετε στο σκύλο σας παγάκια”, προσθέτει η Cornelius.

Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας νερό όταν βγάζετε βόλτα το σκύλο σας

“Είναι καλή ιδέα να παίρνετε μαζί σας φρέσκο, κρύο νερό και ένα φορητό πιάτο όταν παίρνετε το σκύλο σας σε εκδρομές”. “Φροντίστε να το προσφέρετε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας έξω. Η προσθήκη παγάκια στο νερό μπορεί να βάλει κάποιους σκύλους στον πειρασμό να πιουν περισσότερο νερό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε νερό στις κονσέρβες και τις ξηρές τροφές του σκύλου σας”.

Είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζετε συχνά το πιάτο νερού των σκύλων. Το δοχείο νερού ενός σκύλου πρέπει να πλένεται καθημερινά με ζεστό νερό και σαπούνι για να διασφαλίσετε ότι είναι καθαρό και ότι το νερό που πίνει ο σκύλος σας όχι μόνο έχει καλή γεύση αλλά και ότι δεν έχει συσσώρευση μούχλας ή βακτηρίων σε αυτό.